Review Holo Audio Serene Level 1 voorversterker – Smaakvol sereen

Voordelen

 • Holografisch
 • Vocals
 • Bouw
 • Prijs
 • Discreet

Nadelen

 • Geen directe Input selectie
 • Geen extra features zoals balansregeling
 • Geen ingebouwde dac
 • Prijs: € 2849

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Holo Audio Serene 1

  Inleiding

  In de Japanse folklore is de vos een mythisch wezen dat in een mens kan veranderen of met de mens in symbiose leeft. Heel wat mangastrips en tekenfilms gebruiken dit thema en ook Kitsune Audio baseert zijn logo op dit illustere dier. Kitsune Audio is de Amerikaanse verdeler van het Chinese Holo Audio van ingenieur Jeff Zhu die vooral gekend is voor zijn bijzondere R2R d/a converters. Tim Conner, eigenaar van Kitsune Audio, maakt van elk Holo Audio toestel een speciale ‘Kitsune Edition’. Nu heeft Jeff Zhu echter voor het eerst een voorversterker aan zijn assortiment toegevoegd. De Holo Audio Serene Level 1. Let’s check it out!

  Wie van een beetje bling bling houdt, zit goed bij Holo Audio. De Holo Audio Serene Level 1 is namelijk voorzien van een aantal kenmerkende koperen accenten. Dit koper zie je vooral aan de zijkanten maar ook de knopjes, de voeten en het prachtige logo bovenop het toestel zijn oranjerood gekleurd. Al bij al een gedurfde look en wellicht niet voor iedereen. Wij vinden het geweldig ook al vloekt de Serene met de rest van de set. Maar zijn er al niet genoeg saaie zwarte en grijze doosjes op de markt? Wat kleur en pit mag wel. 

  De bouwkwaliteit ‘an sich’ is eersteklas. Alles zit vakkundig in elkaar met enkel achteraan nauwelijks zichtbare inbusschroefjes. We zien vooraan een duidelijk leesbaar oled-scherm (witte lampjes) waar input en volume op verschijnen ( het scherm kan uitgeschakeld worden). Rechts de volumeknop die net als onze Benchmark Media Systems HPA4 bij elke draai een klikgeluid maakt. Op de Serene gaat het volume telkens met 1 db omhoog dit in tegenstelling tot onze HPA4 die met stapjes van 0,5 db nog wat verfijnder in te stellen valt. Drie druktoetsen voor aan/uit, input en mute vervolledigen het front van deze opvallende preamp.

  Headphones

  De achterzijde is goed gevuld met maar liefst drie outputs. Twee keer gebalanceerd en een keer single-ended. Opvallend is dat de XLR 1 uitgang gebruikt kan worden om een hoofdtelefoon op aan te sluiten. In plaats van een normale impedantie van 40 Ohm, zoals op de XLR 2 uitgang, zit er op de XLR 1 slechts 3 Ohm zodat je er rechtstreeks een hoofdtelefoon kan op aansluiten. Mits een kabeltje kan je deze voorversterker dus gebruiken als een volledig discrete klasse A hoofdtelefoonversterker. 

  Naast de drie outputs zien we nog vijf inputs. Drie keer RCA en twee keer XLR. Een mooie selectie dus en voldoende om al uw bronnen op aan te sluiten lijkt ons. De netsnoeraansluiting vervolledigt de overzichtelijke achterzijde. Er zit een kleine afstandsbediening bij de Serene met dezelfde koperkleurige knopjes. Die knopjes zitten wel een beetje los, dat is zo bedoeld, maar er zitten voldoende functies op zoals volume, mute en inputselectie. Jammer vinden we dat je niet onmiddellijk naar de juiste input kan gaan maar dat je moet doorklikken. 

  De Holo Audio Serene Level 1 is een analoge voorversterker met dual mono opbouw waarbij het linker- en rechterkanaal volledig van elkaar gescheiden zijn. Elk kanaal krijgt daarbij nog eens zijn eigen buffering en versterking. Binnenin werd enkel met discrete componenten gewerkt met als meest opvallende element een hele resem weerstanden die voor een superieure lineariteit moeten zorgen. Elke module, er zijn er acht, is voorzien van maar liefst vijftig transistors. Het totale gewicht van de Serene komt mede door de voedingen op bijna 10kg. Er is heel veel tijd en moeite gestoken om van deze preamp een zo transparant mogelijk doorgeefluik te maken. En hoewel wij de standaardversie gekregen hebben vinden we deze uitvoering, spoiler alert, an sich al top! Wie voor de ‘Kitsune Edition’ kiest krijgt er nog wat mooie Mundorf, Nichicon, Elna en Audio-Note snoepjes bij. 

  Soort versterker
  Voorversterker
  Versterkertechniek
  Klasse A
  Bridgemode
  Nee
  Ingangen Versterker
  • Analoog RCA
  • Analoog XLR
  Uitgangen versterker
  • Analoog RCA
  • Analoog XLR
  Afmetingen
  • Breedte: 43 cm
  • Diepte: 30 cm
  • Hoogte: 6 cm
  Gewicht versterker
  9 Kg
  Ingebouwde dac
  Nee
   
   

  9 reacties

   1. Hallo,

    Zoals je kan lezen in de review, waar ik vergelijk met de Morpheus rechtstreeks op mijn eindversterker, gaat een goeie preamp een nog wat mooiere soundstage, ruimte en diepte creëren. Maar de oplossing van Cees Ruijtenbergh is bijzonder goed. Een preamp biedt natuurlijk ook meer mogelijkheden qua aansluitingen.

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  1. Grappig, dat ik waarschijnlijk als idiote dwarsligger alhier onder de onwetende word gezien. Maar alleen als je een platendraaier hebt, is er sprake van voor vesterker. Zelfs Wadia schreef meer dan 30 jaar geleden, de “beste voorversterker, is geen voorversterker!” Exacte zaken zijn inmiddels verbannen in deze internet idiotie! Of dacht de lezer dat deze ingang gratis was. Welnee, ook bij hen moet de schoorsteen roken. Alleen bij U iets minder,

  2. Leuk dat jullie de Holo reviewen. Mooi apparaat.

   “De Holo Audio Serene Level 1 meet nog straffer dan onze Benchmark Media Systems HPA4 en laat hierdoor nog meer muziek door”.

   Wat bedoel je hiermee precies?

  3. Ik ben reeds in het bezit van een Spring 3 – level 2 incl pre-amp. Echter (losse) reviews van dit board zijn niet te vinden op het WWW. Vandaar 🙂

   Maar dank voor je antwoord

  4. Hi! Mochten jullie binnenkort de Holo Audio Spring 3 binnen krijgen voor een review, dan ben ik persoonlijk erg benieuwd naar een vergelijk tussen de pre-amp board (mocht deze er in zitten) en de Serene.. in hoeverre is de pre-amp in de Spring DAC voorzien van ‘trickle down tech’ van de Serene?

  Geef een antwoord