web analytics

Review Hifiman Sundara over-ear hoofdtelefoon

Voordelen

 • Makkelijk aan te sturen
 • Gebalanceerd geluid
 • Niet het gevoel naar een open back te luisteren

Nadelen

 • Het is toch een open back
 • U wilt hierna meer…
 • Prijs: € 500

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Hifiman Sundara

  Les autres

  We hebben de Sundara bij de importeur kunnen vergelijken met de HE1000. Klinkt deze echt 2.500 euro beter? Ja, maar dan moet u er wel een goede hoofdtelefoonversterker bij uitzoeken. En wellicht speciale kabels om uw muzikale smaak een finetune te geven. Het is bij hoofdtelefoons net als bij luidsprekers; u gaat een high end luidsprekerset met hoogwaardige interne bekabeling, drivers en electronica toch ook niet aansturen met een instapmodel versterker en standaard luidsprekerkabel? Natuurlijk zal de luidspreker muziek weergeven maar u haalt er lang niet uit wat erin zit. Het prettige van de Sundara is dat hij in alle gevallen prettig zal klinken. En dat u met relatief kleine (financiële) stappen een upgrade van uw personal audiosysteem kunt bereiken.

  De Oppo PM-3 en MrSpeakers ÆON Flow open zijn directe concurrenten. Zowel in prijs als signatuur, hoewel de Oppo een gesloten systeem is. De Oppo PM-3 heeft niet alleen qua specificaties een beperktere frequentierespons; we horen dat ook. In een A-B vergelijking is de ruimtelijke afbeelding minder groot, de dynamiek wat vlakker (ondanks het gesloten systeem).  We merken hier dat de HiFiMan Sundara weer een nieuwe generatie vertegenwoordigt. Was de Oppo PM-3 in 2015 een sensatie in zijn prijsklasse, anno 2018 speelt de Sundara de Oppo weg. We hebben de MrSpeakers onlangs alleen als gesloten systeem beluisterd. In de review beoordelen we de basweergave als verbeterpunt, en het feit dat u echt een aparte hoofdtelefoonversterker nodig hebt om ten volle van de ÆON Flow te genieten. De HiFiMan Sundara klinkt zonder aparte hoofdtelefoonversterker al goed, en kost u € 400 minder.

  5 reacties

   1. Goedemorgen,

    Ons zijn geen problemen bekend en een kort rondje rondvragen en op internet zoeken leverde ook geen informatie op. Ik heb zelf een Sundara en die wordt intensief gebruikt. Geen problemen mee.

  Geef een antwoord