web analytics

Review HifiMan Arya over-ear planar hoofdtelefoon

Prijs: € 1599

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Hifiman Arya

Conclusie

De Arya van HifiMan: noblesse in een sober jasje. Voor pakweg de helft van de prijs van een HE1000 hebt u dezelfde techniek aan uw oren. De Arya ziet er minder indrukwekkend uit als de HE1000 en heeft misschien net niet het comfort van zijn legendarische grote broer, maar u krijgt er een hele bak luisterplezier voor terug. Alles wat een planar hoofdtelefoon vanuit audioperspectief aantrekkelijk maakt, vinden we in de Arya terug. Zorg wel voor een goede match met een versterker die  beschikt over ‘ballen’. Want deze Arya vraagt nogal wat vermogen voordat ze echt gaat zingen. Is er eenmaal een match, dan is er een grote kans dat u de hoofdtelefoon niet meer af wilt doen.

Metingen Hifiman Arya

Als we de Hifiman aan onze Illusonic meet-opstelling met Harriëtte koppelen, zien we uitstekende resultaten. De respons is extreem recht. (Weet dat u deze bovenstaande grafieken moet lezen volgens de Harman respons-curve voor hoofdtelefoons; een hoofdtelefoon meet nóóit lineair omdat we te maken hebben met een compensatiecurve voor het oor). Hifiman volgt nagenoeg perfect de harman-curve, wat een vlakke respons zou moeten opleveren.

Vervorming is extreem laag. En al direct. Het enige dat ons opvalt, is de piek aan het einde. Er zit een resonantiepunt rond de 18 kHz – 20 kHz. Nu lijkt dat dramatisch, maar weet dat deze ‘piek’ nog steeds rond de 0.12%. Kortom: dat heeft Hifiman echt heel knap gedaan.

Impulsgedrag is snel, maar we zien wel een hele kleine naslingering. (Wellicht omdat onze pre-amp wat moeite heeft met deze pittige hoofdtelefoon).

Specificaties Hifiman Arya

Type hoofdtelefoon Over-ear
Unit Planar
Impedantie 35 Ohm
Gevoeligheid 90 dB
Frequentierespons 8 – 65 Hz
Gewicht 404 gram
Prijs 1599

Gerelateerde berichten

Review McIntosh MTI100 met Sonus Faber Sonetto III

Metingen Hifiman Arya InhoudWe zijn aanwezig bij Poulissen in Roermond om een drietal systemen te beluisteren. De eerste hebben we al online gezet. Nu tijd voor de tweede. Een lekker vreemd systeem dat bestaat uit een all-in-one van McIntosh: de MTI100. Deze kost zo’n 8500 euro. Samen met de Sonus Faber Sonetto III en kabels […]

sennheiser_rs_220_1

Review Sennheiser RS220 hoofdtelefoon

Metingen Hifiman Arya InhoudSennheiser heeft een bijzonder goede naam onder de liefhebbers. De Duitsers maken al decennia hoofdtelefoons voor zowel starters als puristen. Kijk bijvoorbeeld naar de HD650. Een beroemd model. En terecht. Relatief nieuw is de RS220. Een draadloos model (open) met een dock die zowel oplaad als audio verzendt. 

3 reacties

Geef een reactie