web analytics

Review HifiMan Arya over-ear planar hoofdtelefoon

Voordelen

 • Snelle en complete geluidskarakteristiek
 • Fraaie soundstage
 • Premium techniek in sober jasje

Nadelen

 • Let op goede match met hoofdtelefoonversterker
 • Pasvorm kan beter
 • Prijs: € 1599

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Hifiman Arya

  Conclusie

  De Arya van HifiMan: noblesse in een sober jasje. Voor pakweg de helft van de prijs van een HE1000 hebt u dezelfde techniek aan uw oren. De Arya ziet er minder indrukwekkend uit als de HE1000 en heeft misschien net niet het comfort van zijn legendarische grote broer, maar u krijgt er een hele bak luisterplezier voor terug. Alles wat een planar hoofdtelefoon vanuit audioperspectief aantrekkelijk maakt, vinden we in de Arya terug. Zorg wel voor een goede match met een versterker die  beschikt over ‘ballen’. Want deze Arya vraagt nogal wat vermogen voordat ze echt gaat zingen. Is er eenmaal een match, dan is er een grote kans dat u de hoofdtelefoon niet meer af wilt doen.

  Metingen Hifiman Arya

  Als we de Hifiman aan onze Illusonic meet-opstelling met Harriëtte koppelen, zien we uitstekende resultaten. De respons is extreem recht. (Weet dat u deze bovenstaande grafieken moet lezen volgens de Harman respons-curve voor hoofdtelefoons; een hoofdtelefoon meet nóóit lineair omdat we te maken hebben met een compensatiecurve voor het oor). Hifiman volgt nagenoeg perfect de harman-curve, wat een vlakke respons zou moeten opleveren.

  Vervorming is extreem laag. En al direct. Het enige dat ons opvalt, is de piek aan het einde. Er zit een resonantiepunt rond de 18 kHz – 20 kHz. Nu lijkt dat dramatisch, maar weet dat deze ‘piek’ nog steeds rond de 0.12%. Kortom: dat heeft Hifiman echt heel knap gedaan.

  Impulsgedrag is snel, maar we zien wel een hele kleine naslingering. (Wellicht omdat onze pre-amp wat moeite heeft met deze pittige hoofdtelefoon).

  Specificaties Hifiman Arya

  Type hoofdtelefoon Over-ear
  Unit Planar
  Impedantie 35 Ohm
  Gevoeligheid 90 dB
  Frequentierespons 8 – 65 Hz
  Gewicht 404 gram
  Prijs 1599

  Gerelateerde berichten

  Kinky Studio EX-M1

  Review Kinki Studio EX-M1+

  Metingen Hifiman Arya Inhoud 1. Inleiding2. Hifi-mannen in soorten en maten3. Setup en klank4. Metingen Hifiman AryaReactiesDeze review wordt wat pikanter dan u van ons gewend bent want vandaag testen we de Kinki Studio EX-M1+. U hoort het goed Kinki Studio, een relatief jong bedrijf uit China dat sinds 2008 aan de weg timmert. De […]

  FIIO Q5

  Review Fiio dac Q5

  Metingen Hifiman Arya Inhoud 1. Inleiding2. Hifi-mannen in soorten en maten3. Setup en klank4. Metingen Hifiman AryaReactiesDe producten van Fiio hebben zich op de redactie van Alpha audio erg geliefd gemaakt. Eerder zagen we bijvoorbeeld deze en deze test voorbij komen. Waar het uiteindelijk op neer komt, is dat Fiio goede kwaliteit audioproducten maakt. Deze review […]

  3 reacties

  Geef een reactie