web analytics

Review HifiMan Arya over-ear planar hoofdtelefoon

Voordelen

 • Snelle en complete geluidskarakteristiek
 • Fraaie soundstage
 • Premium techniek in sober jasje

Nadelen

 • Let op goede match met hoofdtelefoonversterker
 • Pasvorm kan beter
 • Prijs: € 1599

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Hifiman Arya

  Hifi-mannen in soorten en maten

  Inhoud

  Als u de website van HifiMan bezoekt, ziet u een indrukwekkend overzicht van modellen en types. HifiMan is nooit echt kampioen geweest in een heldere serie-opbouw, maar de nieuwe naamstructuur moet daar verandering in brengen. Het merk ontkomt er niet aan om sommige klassieke modellen in de collectie te houden, als Limited Edition, Versie X of Versie 2. We hebben voor u de meest relevante modellen hoofdtelefoons van Hifiman op een rijtje gezet.

  Planar

  Sundara € 499
  Ananda € 999
  Arya € 1599
  Edition X V2 € 1299
  HE6se € 1800
  HE1000 V2 € 2999
  HE1000se € 3500
  Susvara € 6000

  Electrostaat (+amp)

  Jade € 2799
  Shangri-La jr € 8499
  Shangri-La € 50000

  Nobel

  Arya betekent in het Sanskriet: nobel. De Hifiman Arya hoofdtelefoon doet ons qua vorm en driver-type denken aan de HE1000, maar dan in een sobere uitvoering. De HE1000 is van lichtmetaal, heeft oorkussens en hoofdband van kalfsleer en wordt met drie soorten kabels geleverd. De Arya is zwart uitgevoerd, oorkussens en hoofdband van kunstleer, en we krijgen er één kabel bij, met een 6,36 mm plug. Voor de rest; dezelfde ‘window-shade’ structuur waarmee de buitenkant van de oorschelp is uitgevoerd. Materiaal en structuur van de driver is gelijk aan die van de HE1000. De technische specificaties van Arya en HE1000 zijn dan ook identiek.

  Pasvorm

  Hifiman Arya

  Het metalen frame omringt de hoofdband; de oorschelpen draaien vrij om hun as.  Dat zorgt ervoor dat de oorschelpen makkelijk in een wat verwrongen positie terecht kunnen komen, waardoor we in eerste instantie verschrikt dachten dat we deze hoofdtelefoon van ruim 1.500 euro hadden gekneusd. Maar niks aan de hand, dit is een onderdeel van de constructie. De oorschelp kunnen we makkelijk op de gewenste positie brengen; wel vragen we ons af of mensen met een klein hoofd ook een goede pasvorm kunnen bereiken. Bij veel mensen bij wie we de Arya hebben geprobeerd, was de kleinste positie de enig juiste.

  Door het lichte gewicht (408 gram) voelen we nauwelijks druk op het hoofd. Die druk is echter ook zo gering, dat de oorschelp snel van positie verandert bij hoofdbewegingen. Het draagcomfort kan naar onze mening dus wel beter; maar dit is ook een zeer persoonlijke kwestie.

  Gerelateerde berichten

  Master & Dynamic MH30

  Review Master & Dynamic MH30

  Hifi-mannen in soorten en maten Inhoud 1. Inleiding2. Hifi-mannen in soorten en maten3. Setup en klank4. Metingen Hifiman AryaReactiesDe personal audio markt is ronduit booming. En al jaren. We zien elk jaar merken erbij komen. En weer verdwijnen… zo gaat dat met een ontwikkelende markt. Nu testen we een voor ons nieuw merk hoofdtelefoon: Master […]

  Sonos S5

  Hifi-mannen in soorten en maten Inhoud 1. Inleiding2. Hifi-mannen in soorten en maten3. Setup en klank4. Metingen Hifiman AryaReactiesSonos heeft inmiddels een erg gedegen reputatie opgebouwd als het gaat om streaming audio systemen. Het merk dat in California gevestigd is en zijn design gebaseerd heeft op een opwarmplaat ? dit is geen grap ? heeft […]

  3 reacties

  Geef een reactie