web analytics

Review HifiMan Arya over-ear planar hoofdtelefoon

Prijs: € 1599

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Hifiman Arya

Hifi-mannen in soorten en maten

Inhoud

Als u de website van HifiMan bezoekt, ziet u een indrukwekkend overzicht van modellen en types. HifiMan is nooit echt kampioen geweest in een heldere serie-opbouw, maar de nieuwe naamstructuur moet daar verandering in brengen. Het merk ontkomt er niet aan om sommige klassieke modellen in de collectie te houden, als Limited Edition, Versie X of Versie 2. We hebben voor u de meest relevante modellen hoofdtelefoons van Hifiman op een rijtje gezet.

Planar

Sundara € 499
Ananda € 999
Arya € 1599
Edition X V2 € 1299
HE6se € 1800
HE1000 V2 € 2999
HE1000se € 3500
Susvara € 6000

Electrostaat (+amp)

Jade € 2799
Shangri-La jr € 8499
Shangri-La € 50000

Nobel

Arya betekent in het Sanskriet: nobel. De Hifiman Arya hoofdtelefoon doet ons qua vorm en driver-type denken aan de HE1000, maar dan in een sobere uitvoering. De HE1000 is van lichtmetaal, heeft oorkussens en hoofdband van kalfsleer en wordt met drie soorten kabels geleverd. De Arya is zwart uitgevoerd, oorkussens en hoofdband van kunstleer, en we krijgen er één kabel bij, met een 6,36 mm plug. Voor de rest; dezelfde ‘window-shade’ structuur waarmee de buitenkant van de oorschelp is uitgevoerd. Materiaal en structuur van de driver is gelijk aan die van de HE1000. De technische specificaties van Arya en HE1000 zijn dan ook identiek.

Pasvorm

Hifiman Arya

Het metalen frame omringt de hoofdband; de oorschelpen draaien vrij om hun as.  Dat zorgt ervoor dat de oorschelpen makkelijk in een wat verwrongen positie terecht kunnen komen, waardoor we in eerste instantie verschrikt dachten dat we deze hoofdtelefoon van ruim 1.500 euro hadden gekneusd. Maar niks aan de hand, dit is een onderdeel van de constructie. De oorschelp kunnen we makkelijk op de gewenste positie brengen; wel vragen we ons af of mensen met een klein hoofd ook een goede pasvorm kunnen bereiken. Bij veel mensen bij wie we de Arya hebben geprobeerd, was de kleinste positie de enig juiste.

Door het lichte gewicht (408 gram) voelen we nauwelijks druk op het hoofd. Die druk is echter ook zo gering, dat de oorschelp snel van positie verandert bij hoofdbewegingen. Het draagcomfort kan naar onze mening dus wel beter; maar dit is ook een zeer persoonlijke kwestie.

Gerelateerde berichten

Final Audio Design Pandora Hope VI (2)

Review Final Audio Pandora Hope VI

Hifi-mannen in soorten en maten InhoudEr is altijd baas boven baas. Dacht u dat u met een hoofdtelefoon van ?400 de man was? Think again. Niet alleen heeft Sennheiser modellen van meer dan ?1000, Final Audio – nog niet echt bekend in Nederland – gaat ver boven de ?1000. Wij testen de Pandora Hope VI. […]

Alpha Top 10 producten 2018

Hifi-mannen in soorten en maten InhoudHet einde van het jaar is altijd een tijd van bezinning. Wat hebben we allemaal gedaan? Wat is er goed en minder goed gegaan? En wat zijn nou de pareltjes die we in handen hebben gehad? De écht bijzondere producten die zijn blijven hangen? Wij zetten tien bijzondere producten voor […]

3 reacties

Geef een reactie