Review HEOS 3 – Stereo modus

Voordelen

 • Goede weergave
 • Volwaardig stereo met 2 stuks
 • Veel afspeelmogelijkheden

Nadelen

 • Tweede netwerkkabel
 • App is niet logisch
 • Prijs: € 289 per stuk

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prijs
  App
  Weergave
  HEOS 3

  Inleiding

  Inhoud

  Vrijdagochtend 09:30 uur. De geur van koffie vult het kantoor van Alpha-audio. Er ontstaat een gesprek over een hifi set die staat te spelen. “Je zou er van op vakantie kunnen, maar wat heb je dan? New York voor een kleine week in het laag seizoen? Ja of een set nieuwe banden voor de auto, daar was ik laatst een fortuin aan kwijt. Of een tiende deel bitcoin?” de redactie barst in lachen uit. “Maar een complete Hifi set voor 600 euro? Succes met zoeken.”

  De Denon Heos 3 staat al enige tijd lekker muziek te spelen. Het mooiste van komt nog, het is er niet 1, maar het zijn er 2! Inderdaad een stereo set. Want koppel een Heos 3 aan nog een Heos 3 en er ontstaat een stereo set. Dit is niet iets nieuws, want Sonos kent dit concept al langere tijd. Maar wij zijn wel heel nieuwsgierig wat een Denon Heos 3 stereo doet qua geluid. We hebben al eerder de Heos familie getest, echter is nu de uitgangspositie iets anders. Wij waren erg benieuwd of een set Heos 3 speakers zou voldoen als een volwaardig  stereosysteem. Of zou het meer in de categorie desktop speakers vallen?

  Als u even met ons meedenkt, dan hebben we voor een stereosysteem een paar essentiële componenten nodig. Een versterker, luidsprekers en een muziekbron. Een cd speler, streamer of platenspeler zou een bron kunnen zijn. Dat bij elkaar opgeteld dan komen we al snel boven een bedrag van rond de €1000. Nu rijst dus de vraag kan je voor € 600 volwaardig hifi systeem neerzetten? (Want dat is de prijs van een Denon Heos 3 set) Zijn de technische ontwikkelingen van dusdanige proportie geweest dat een muziekliefhebber niet meer een dure set moet samen stellen, maar gewoon 2 draadloze speakers neerzet?

  Onder de motorkap

  Het lijkt wel een trend te zijn om niet meer te vertellen hoeveel vermogen een product heeft. Er wordt dan alleen gericht op de functionaliteit. #lekkerbelangrijk

  Er is nu de mogelijkheid om High resolution audio af te spelen. Ja de Denon Heos 3 kan dus ‘native’ 24 bit-files afspelen. En het accepteert DSD… Zowel 2.8 als 5.6 MHZ. Binnenin de speakers zijn twee Klasse D versterkers die dan weer twee full range drivers aansturen. Dus geen tweeter en woofer, maar twee full-range drivers. Nu is de Heos 3 is niet heel groot, dus wij vinden het wel een prestatie om al die hardware in een relatief kleine speaker te krijgen.

  Op gebied van aansluitingen vinden we Bluetooth en natuurlijk wifi, maar ook een usb poort, ethernet en een aux ingang. Dit in de vorm van een 3.5 mm ingang. Uiteraard mogen we alle ondersteunde diensten niet vergeten. Internetradio, Spotify, Deezer, Tidal, Napster en Soundcloud. Denon belooft dat er ondersteuning voor meer diensten onderweg is.

  Als we iets verder kijken, dan zien we eigenlijk een nette en elegante speaker. Precies zoals we gewend zijn van Denon. Aan de onderkant, of zijkant afhankelijk hoe u de Denon Heos 3 positioneert, zit een blauw led lampje. Een indicatie lampje.  De Denon Heos 3 heeft strakken lijnen en de voorkant is voorzien van een zwarte stof. Dit is herkenbaar in de hele Heos familie. Met een gewicht van bijna 2 kilo, geeft de Denon Heos 3 ons een degelijk indruk.

  4 reacties

   1. Dank voor de toelichting. Helaas is dat niet positief voor Denon. Want als we ook maar 1 speaker willen gebruiken, dan moeten we starten bij de app. Het is niet een logische stap om vervolgens een knop in te drukken om een stereo paar te maken. Het is gewoon een aandachtspuntje. De audiokwaliteit trouwens niet. Dat is echt dik voor elkaar.

  Geef een antwoord