web analytics

Review Hegel Röst all-in-one

Prijs: € 2495

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
App
Prijs
Hegel Rost

De Röst Sound

Inhoud

Wat is de Hegel-“Röst” sound? Dat is lastig te vatten in één woord. Als we het moeten vangen, is ‘eerlijk’ wel een woord dat in ons opkomt. Maar zo kort kunnen we gewoon niet zijn. Dus laten we wat completer verwoorden wat u eventueel met de Röst in huis haalt.

Sound Engine

De basis van de Hegel Röst wordt gevormd door een klasse A/B versterker met de zogenaamde Hegel Sound Engine. In dit geval de generatie 2. Wat de sound-engine doet, is fouten corrigeren voordat ze bij de speaker aankomen. Forward error correctie op basis van local en global feedback loops.

De sound engine in een uitvinding van Bent Holter van Hegel. Bent is ‘zeg maar’ de brains van Hegel. En de oprichter… Zijn Sound Engine is een compleet error-correctie systeem in één chip. Zijn uitleg doet ons vermoeden dat het een hele slimme, audiofiele op-amp is die fouten herkent en corrigeert. Slim.

Zie de onderstaande video voor meer uitleg rondom de Hegel Sound Engine.

De Sound

Wie Hegel weleens heeft gehoord, zal direct begrijpen wat we met de volgende termen bedoelen. Hegel klinkt robuust, krachtig, dynamisch en toch heel schoon en vloeiend. Het lijkt ook alsof er veel meer vermogen onder de kap schuilt dan de twee keer 75 watt in 8 Ohm. De DALI Phantoms 280S is een luidspreker die best vermogen lust. Maar de Hegel Röst weet er met zijn 75 watt prima raad mee. Kan het knoeperhard? Nee. Maar het blijft onvervormd en dynamisch. Een hele prestatie!

Wat wij een fijne combinatie vinden, is met de Bowers 606 S2 en de Focal Sopra No1. De eerste combinatie is gewoon opvallend muzikaal. Echt heerlijk dynamisch, gewillig en opvallen rond en compleet. De tweede is zeer volwassen. Heel detailrijk, goede staging en superstrak. De Hegel weet de woofer super te controleren. Bijna Bryston-niveau. Al kan de 4B SST3 wel gemakkelijk een stuk luider spelen dan de Hegel. Logisch met 4 x het vermogen.

Al met al is dit een versterker waar menig gezin heel veel plezier aan kan beleven. Laat u niet misleiden door de compacte behuizing. Dit is een serieus apparaat met serieuze prestaties.

Gerelateerde berichten

Eén plus één is: Duo!

De Röst Sound InhoudLentus Audio kent u wellicht van andere recensies op deze website. Of wellicht hebt u al een paar demo?s gehoord bij luisteravonden. De twee personen achter het relatief nieuwe, Nederlandse merk zijn Theo Kraai en Koert Linde. Theo is de technicus, Koert is met zijn meubelmakersachtergrond de man achter het design. Een […]

grimm-ls1-be

Review Grimm LS1be

De Röst Sound InhoudWe zijn verliefd. Betoverd… Ja: dit is één van – zo niet dé – de fraaiste luidsprekers die we ooit in handen hebben gehad. Zo… dat is eruit. Nu dan even uitleggen waarom. En proberen u ervan te overtuigen dat deze luidspreker helemaal niet prijzig is. Veel geld? Ja. Kunnen wij het […]

Geef een reactie