web analytics

Review Hegel Röst all-in-one

Prijs: € 2495

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
App
Prijs
Hegel Rost

De Set-up

Inhoud

We hebben de Hegel Röst in diverse sets gebruikt. We hebben de Bowers & WIlkins 606 S2 erop aangesloten gehad, een paar DALI Phantoms ermee aangestuurd. Een paartje Teufel Definion, Focal Sopra No1… Final Audio heeft er zelfs mee gespeeld op een paar prototypes. Genoeg diversiteit in de set-ups zullen we maar zeggen.

Als bron is zowel de UPnP-streamer van de Hegel gebruikt, als de dac en analoge input. Het was meer afhankelijk van hoe de Hegel ingezet is: als versterker of als totaaloplossing. Indien er erxterne bronnen zijn gebruikt, gaat het in veel gevallen om een combinatie met de Metrum Acoustics Pavane-dac en Ambre streamer.

Apps enzo…

We missen eerlijk gezegd bij de Hegel Röst – en andere Hegels – een degelijke app om het apparaat te bedienen. BubbleUPnP werkt natuurlijk prima, maar anno nu is het toch wel heel gewoon geworden dat een fabrikant ofwel zelf een app heeft, of kiest voor ROON. Hegel blijft wat dat betreft erg eigenwijs. De vraag is of dat nu nog handig is, want de concurrentie wordt elk jaar ook slimmer en beter.

Gerelateerde berichten

Monitor Audio Gold 200

Review Monitor Audio Gold 200

De Set-up InhoudWie aan Monitor Audio denkt, denk aan de ribbon-tweeter. Het is echt een beetje hun ‘ding’. En niet gek: wie het goed implementeert, heeft een waanzinnig snelle, open en detailrijke speaker in het assortiment. De kunst is echter scherpte te voorkomen en een naadloze overgang naar het dynamisch midden en laag te krijgen. […]

Geef een reactie