web analytics

Review Hegel Röst all-in-one

Prijs: € 2495

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
App
Prijs
Hegel Rost

De Set-up

Inhoud

We hebben de Hegel Röst in diverse sets gebruikt. We hebben de Bowers & WIlkins 606 S2 erop aangesloten gehad, een paar DALI Phantoms ermee aangestuurd. Een paartje Teufel Definion, Focal Sopra No1… Final Audio heeft er zelfs mee gespeeld op een paar prototypes. Genoeg diversiteit in de set-ups zullen we maar zeggen.

Als bron is zowel de UPnP-streamer van de Hegel gebruikt, als de dac en analoge input. Het was meer afhankelijk van hoe de Hegel ingezet is: als versterker of als totaaloplossing. Indien er erxterne bronnen zijn gebruikt, gaat het in veel gevallen om een combinatie met de Metrum Acoustics Pavane-dac en Ambre streamer.

Apps enzo…

We missen eerlijk gezegd bij de Hegel Röst – en andere Hegels – een degelijke app om het apparaat te bedienen. BubbleUPnP werkt natuurlijk prima, maar anno nu is het toch wel heel gewoon geworden dat een fabrikant ofwel zelf een app heeft, of kiest voor ROON. Hegel blijft wat dat betreft erg eigenwijs. De vraag is of dat nu nog handig is, want de concurrentie wordt elk jaar ook slimmer en beter.

Gerelateerde berichten

Review Art Speak Silver interlink

De Set-up InhoudWe hebben al aardig wat spullen van Art Speak getest. Dat heeft een reden: ze presteren doorgaans bijzonder goed. Bovengemiddeld zelfs. Van Louis Raatjes krijgen we deze keer een nieuwe interlink: de opvolger van de Solid Core Silver die we al langer gebruiken. Het is nog een ‘prototype’, maar hij is klankmatig wel […]

Marantz PM14 SA14 Special Edition SE

Review Marantz 14-series Special Edition

De Set-up InhoudMarantz heeft al jaren modellen in het hogere segment. Marantz noemt dat de ‘Premium Series’. Apparaten van ongeveer 4000 euro per component: serieus spul dus. De 11-series is nu aan de derde generatie toe. Wie iets minder te besteden heeft, kan nu terecht bij de 14-series. Eén stapje eronder. Wij testen de Special […]

Geef een reactie