web analytics

Review Hegel Röst all-in-one

Voordelen

 • Klinkt erg fijn
 • Eenvoudig in gebruik
 • Compleet pakket

Nadelen

 • Geen eigen app of ROON
 • Hegel Rost

  Inleiding

  Inhoud

  Klein maar fijn… we willen het allemaal. Maar helaas geldt vaak dat er compromissen gemaakt moeten worden bij het compacter maken van in dit geval elektronica. Zeker als het gaat om versterkers. Immers: meer watts betekent een grotere voeding en grotere condensators. Er zijn echter bedrijven die de compromissen…. binnen de mogelijkheden – enorm weten te beperken. We sluiten de Hegel Röst aan en gaan er eens goed voor zitten.

  Hegel is binnen de hifi-industrie inmiddels een (zeer) bekende naam. De Noren zetten al jaren capabele hardware in de markt. De H360 was onze eerste serieuze kennismaking met de fabrikant. En wat voor kennismaking. De H360 is echt een beest van een apparaat. Ballen, openheid, dynamiek… controle. En ook nog een prima streamer en fijne d/a-converter. Wat wenst u nog meer?

  De Röst

  De Hegel Röst – Röst betekent ‘stem’ en is tevens een Noors eiland – is een stap richting domotica. Ook is het designtechnisch een stap(je) met een witte uitvoering en een strak display. De Röst heeft namelijk een mooi oled-display wat net wat strakker oogt. Her en der zijn ook wat verfijningen doorgevoerd in het elektronische ontwerp. Echter: de H360 en de nieuwere H190 zijn nog steeds een stap boven de Röst. Al beschikt de Röst ook al over een SoundEninge 2. De nieuwere dus. Waar het verschil met de grotere modellen vooral zit, is vermogen. De Röst levert 75 watt in 8 Ohm.  De H190 en H360 leveren aanzienlijk meer vermogen. Wat ze dus geschikter maakt voor lastigere speakers.

  Simpel

  Hegel Rost

  Een Hegel is simpel. Er is een aan- en uitknop (linksonderaan) en links en rechts een knop. Rechts is volume en links is input. De Röst heeft nog een headphone uitgang. Klaar. Achterop zien we wat in- en uitgangen:

  • Een line uitgang
  • Twee line inputs
  • Een gebalanceerde ingang
  • Speaker uitgangen (stereo)
  • 1 x coaxiaal in
  • 3 x optisch in
  • USB input (usb-dac)
  • Netwerk (streaming)

  De Röst is gericht op mensen die het apparaat als centrum van hun set gaan gebruiken. Aangezien veel av-apparaten optisch uit gebruiken, is het logisch dat er drie optische ingangen op zitten. De coaxiale ingang en usb-connectie zijn prettig voor wie graag een upgrade wil voor een oudere cd-speler en eventueel een streamer via usb wil koppelen.

  Gerelateerde berichten

  Bryston BDA-3 dac

  Review Bryston BDA-3 dac

  Inleiding InhoudDe BDA-2 van Bryston is al weer ruim drie jaar op de markt en verdiende een upgrade. Technologische ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Dit resulteerde in de Bryston BDA-3 en Bryston stuurt deze DAC, voorzien van maar liefst 4 HDMI ingangen en DSD ondersteuning, naar Alpha-Audio voor een ‘Alpha’ review.

  Kemp SNS-plug

  Inleiding InhoudKemp Elektroniks is een Nederlands bedrijf dat in hifi-stroomvoorziening is gespecialiseerd. Daarvoor hebben ze een breed gamma aan filters, kabels en regenerators ontwikkeld. Je kan zelfs een complete groep door ze aan laten leggen. Op het eerste oog is Kemp dus een veelbelovende producent. Laten we eens kijken naar de SNS-Plug.

  Geef een reactie