web analytics

Review Hegel Röst all-in-one

Voordelen

 • Klinkt erg fijn
 • Eenvoudig in gebruik
 • Compleet pakket

Nadelen

 • Geen eigen app of ROON
 • Prijs: € 2495

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  App
  Prijs
  Hegel Rost

  Inleiding

  Inhoud

  Klein maar fijn… we willen het allemaal. Maar helaas geldt vaak dat er compromissen gemaakt moeten worden bij het compacter maken van in dit geval elektronica. Zeker als het gaat om versterkers. Immers: meer watts betekent een grotere voeding en grotere condensators. Er zijn echter bedrijven die de compromissen…. binnen de mogelijkheden – enorm weten te beperken. We sluiten de Hegel Röst aan en gaan er eens goed voor zitten.

  Hegel is binnen de hifi-industrie inmiddels een (zeer) bekende naam. De Noren zetten al jaren capabele hardware in de markt. De H360 was onze eerste serieuze kennismaking met de fabrikant. En wat voor kennismaking. De H360 is echt een beest van een apparaat. Ballen, openheid, dynamiek… controle. En ook nog een prima streamer en fijne d/a-converter. Wat wenst u nog meer?

  De Röst

  De Hegel Röst – Röst betekent ‘stem’ en is tevens een Noors eiland – is een stap richting domotica. Ook is het designtechnisch een stap(je) met een witte uitvoering en een strak display. De Röst heeft namelijk een mooi oled-display wat net wat strakker oogt. Her en der zijn ook wat verfijningen doorgevoerd in het elektronische ontwerp. Echter: de H360 en de nieuwere H190 zijn nog steeds een stap boven de Röst. Al beschikt de Röst ook al over een SoundEninge 2. De nieuwere dus. Waar het verschil met de grotere modellen vooral zit, is vermogen. De Röst levert 75 watt in 8 Ohm.  De H190 en H360 leveren aanzienlijk meer vermogen. Wat ze dus geschikter maakt voor lastigere speakers.

  Simpel

  Hegel Rost

  Een Hegel is simpel. Er is een aan- en uitknop (linksonderaan) en links en rechts een knop. Rechts is volume en links is input. De Röst heeft nog een headphone uitgang. Klaar. Achterop zien we wat in- en uitgangen:

  • Een line uitgang
  • Twee line inputs
  • Een gebalanceerde ingang
  • Speaker uitgangen (stereo)
  • 1 x coaxiaal in
  • 3 x optisch in
  • USB input (usb-dac)
  • Netwerk (streaming)

  De Röst is gericht op mensen die het apparaat als centrum van hun set gaan gebruiken. Aangezien veel av-apparaten optisch uit gebruiken, is het logisch dat er drie optische ingangen op zitten. De coaxiale ingang en usb-connectie zijn prettig voor wie graag een upgrade wil voor een oudere cd-speler en eventueel een streamer via usb wil koppelen.

  Gerelateerde berichten

  Pass Labs XP20 voorkant

  Pass Labs XP20 met XA30.5

  Inleiding InhoudAls er iets lastig is, is het inschatten hoe goed high-end audio is. Het is namelijk één van de mooiste dingen in het leven. Tenminste: voor een liefhebber. High End audio maakt namelijk écht wat los. Emotie, genot… gevoel bij muziek. En ja: als je helemaal wordt meegezogen in de muziek vergeet je heel […]

  Vecteur L4.2S

  Inleiding InhoudWat is dit? Een speler die zich volledig toespitst op de ‘ouderwetse’ cd? In deze tijd van allesetertjes? Jazeker…Vecteur, een Franse hifiproducent, is verantwoordelijk voor deze gewaagde stap. Alhoewel: puristen draaien de kostbare cd-collectie vaak nog op een pure cd-speler. En dat is natuurlijk niet zonder reden…

  Geef een reactie