Review Hegel H95 geïntegreerde versterker – met samples

Voordelen

 • Krachtige sound
 • Veel controle
 • Tikkie 'warm' van klank
 • Breed inzetbaar (all-in-one)

Nadelen

 • Tikkie 'warm' van klank
 • Geen Roon-ondersteuning
 • ... of eigen app
 • Geen gebalanceerd ingang(en)
 • Prijs: € 1695

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  De set-up

  Inhoud

  We testen de Hegel H95 op onze referentie-speakers: de Focal Sopra No1. We hebben helaas te weinig tijd gehad te wisselen tijdens deze review. Vakantie, drukte én de relatief korte reviewperiode zaten deze keer in de weg. Maar goed: we hebben een goed idee kunnen krijgen en hebben wel samples kunnen maken.

  We hebben de Hegel H95 zowel digitaal als analoog aangesloten gehad. Bij de analoge input gaat het eerste door de Metrum Acoustics Ambre en Metrum Acoustics Pavane heen. Digitaal gebruiken we de Coax-ingang vanuit de Metrum Acoustics Ambre. Uiteraard hebben we ook gestreamd via ethernet naar de Hegel. Dat gaat zowel via UPnP als via ROON (Airplay).

  Of Hegel Roon-compatibiliteit gaat toevoegen aan de H95 durven we niet te zeggen. Ook voor de H390 en H590 is het er nog niet. We hopen dat het ze lukt dit nog toe te voegen. Dat zou het bedrijf en de gebruikers toch wel helpen.

   
   

  Winkels met Hegel

  Alpha High End Brussel

  Joseph Bensstraat 21
  1180 Ukkel, BE

  Contact

  Alpha High End Antwerpen

  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  Contact

  Alpha High End Brasschaat

  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Contact

  Alpha High End Turnhout

  Sint-Antoniusstraat 15
  2300 Turnhout, BE

  Contact

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  9 reacties

  1. Het belangrijkste werd weer ontweken: gapless playback of niet met hificast en/of bubble?

   Roon via Airplay is geen serieus alternatief.

   Hoelang gaat men de klanten nog aan het lijntje houden? Mensen die een apparaat van 5000€ (h390) of 10 000€ (h590) en niet eens degelijk kunnen streamen. Of men reageert niet of krijgt een bot antwoord. Ondertussen vliegen de maanden voorbij en tegen dat Roon werkt is de apparatuur al veroudert.

   En de reviewers doen steeds alsof er niets aan de hand is.

   Speel open kaart en zeg eens welke modellen gapless playback ondersteunen. Bij de H360 lukt dit, maar vooruitspoelen of track skippen lukt niet. Cursor volgt ook niet altijd bij afspelen.

   Modellen zoals h190, h390 en h590 ondersteunen het zeker al niet. Terwijl een ‘goedkope bluesound’
   dit wel probleemloos doet.

   1. De UPNP implementatie van Hegel ondersteunt de functie SetNextAVTransportURI. Hiermee is gapless playback mogelijk. Ik heb zelf een Hegel H90 en gapless playback werkt probleemloos met HifiCast. Ik ga ervan uit dat de Hegel H95 minimaal dezelfde UPNP implementatie heeft als de H90 en dat gapless playback daarom ook op de H95 werkt.

  2. Dank voor de recensie. Ik heb zelf de oudere H160 en denk aan vervanging. De keuze bij Hegel is flink toegenomen. Als ik kijk naar H95, H120 en H190, zijn de H95 en H120 goede alternatieven of is alleen de H190 een waardig opvolger?

  3. In hoeverre presteert of klinkt deze nu beter dan de H90? Ik neem aan dat de H90 er langzaam uit gaat, en dan is hier misschien wel een goede deal te krijgen. Wie weet scheelt dat dan zomaar 500 euro, is dat de H90 waard?

  4. Mag ik de conclusie trekken dat de Hegel H120 een betere optie is, daarvan staat in de review het blauwe balkje van “Weergave” op maximaal. Zit er verschillende DAC’s in of zouden er andere factoren meespelen, voorbeelden hiervan zijn mooi uitgelegd in de Live Stream – Interview Grimm Audio van vandaag.

   1. De H120 is inderdaad wat beter. En de meerprijs is overheen te komen… Vinden wij in ieder geval. Ik weet niet welke dac er in de H120 zit eerlijk gezegd. Denk ook een AKM. Maar de chip zegt lang niet alles.

  Geef een antwoord