web analytics

Review Hegel H590 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Wat een sound!
 • Ongekende kracht en controle
 • Alles in één doos

Nadelen

 • Geen écht ROON-endpoint
 • Geen eigen app
 • Prijs: € 9995

  Hegel H590

  Inleiding

  Inhoud

  Geïntegreerde versterkers… slecht, toch? Want er wordt een voeding gedeeld. En er is allerhande straling… strooivelden en andere problemen. Kortom: mijden als de pest. Of is het toch wel anders anno 2019? We hebben al wat pareltjes in handen gehad van mooie merken. Denk aan AVM, Hegel of NAIM. Hoe zit het met de latest en greatest: de Hegel H590… Let’s find out.

  De Hegel H590 is geïntroduceerd op de High End Munchen 2018. Het enorme beest van de Noren is ene paar maanden daarna richting winkeliers gegaan voor demo’s. Waaronder Chattelin in Den Haag waar wij een demo op een paar Blades hebben bijgewoond.

  De Hegel H590 staat boven de welbekende H360. En aangezien de H360 al geen misselijk apparaat is, moet de 590 wel een bruut zijn. En dat is het ook. De H590 is weliswaar niet heel veel groter dan de 360… onder de kap is er wel een fors verschil. Echter: op papier heeft deze niet de cijfers die u zou verwachten. Maar ook hier: schijn bedriegt: er is misschien geen verdubbeld vermogen: de voeding is wel significant groter. En mede daardoor kan de H590 een stuk meer stroom leveren dan de H360… En moet u nagaan: de H360 kan al gemakkelijke en paar serieuze vloerstaanders van stroom voorzien!

  DACjes

  Tevens veranderd bij de Hegel H590 is het dac-board. Dat is compleet opnieuw ontworpen. Het board is opgebouwd rondom een AKM-chip. Die chip kan zowel PCM als DSD native verwerken. DSD kan via usb aangeleverd worden. MQA is ook ondersteund. Kortom: Tidal aan en gaan met die banaan!

  Hegel heeft bij het nieuwe dac-board de clocking en voeding compleet omgegooid ten opzichte van de vorige generatie. Tevens kan ROON gebruikt worden via usb en kan ROON ook het usb volume regelen van de Hegel H590. Helaas is de Hegel H590 voor ROON verder alleen via AirPlay aan te sturen via ethernet. En dus geen officieel ROON endpoint. Dat zou wel een pré zijn, want er is geen native app voor de H590. En via ethernet is alleen het matige Airplay te gebruiken. Ja… dat is gewoon goed hoorbaar. Probeert u maar eens Airplay en daarna UPnP… precies: Airplay klinkt gewoon niet. Spotify Connect is ook een optie… maar ja: ook lossy.

  Specjes

  Even wat korte specs. Er zijn twee XLR inputs, drie single ended inputs, ethernet, usb, drie keer optisch, coaxiaal en bnc (YES!!). Tevens: BNC uit en twee keer single ended (variabel en fixed). En niet te vergeten: een setje speaker terminals. Phono zit niet ingebouwd.

  Onder de kap ligt een gigantische voeding met forse afvlakking. De klasse AB-versterker levert 2 x 300 watt in 8 Ohm, 2 x 570 watt in 4 Ohm en 2 Ohm? Geen idee. Stabiel blijft het wel.

  Gerelateerde berichten

  Raidho X1 monitor speaker

  Review Raidho X1 monitor speaker

  Inleiding Inhoud Een baby-Raidho. Een setje monitors van 7000 euro… Ja… kwaliteit heeft zijn prijs. Dit paar is weliswaar niet het koopje van de eeuw, maar ‘boy’ wat haalt u er een mooie speaker mee in huis! 

  Pink Faun

  Streaming volgens Pink Faun: I2S!

  Inleiding InhoudVIDEO – We zijn er op X-Fi al tegenaan gelopen: de nieuwe streamingoplossing van Pink Faun. Geen usb… geen spdif, maar I2S via een insteekkaart met hdmi-aansluitingen. Leuk bedacht! Maar dan moet je wel een complete serie hebben met producten. Dus pc, dacs en natuurlijk kabels. En dat is er. Wij nemen een kijkje […]

  2 reacties

  1. Gewoon een ambre ervoor zetten, volledig roon. Er zitten nogal wat haken en ogen aan dat roon ready. ook je volume knop uit handen geven aan de roon-app. dus dat wordt dan digitaal?
   Bij Lexicom op een paar b&w D800 had de Hegel H590 ook al zo’n controle. Lekker hoor.

   1. Het volume hoeft niet digitaal te zijn als je via Roon regelt. Ligt aan de integratie. En een aparte streamer kopen als je alles in 1 doos wilt en net 10K hebt uitgegeven … dat vind ik raar. Gewoon Roon Ready maken die handel.

  Geef een reactie