web analytics

Review Hegel H190 geïntegreerde versterker – streamer

Voordelen

 • Oogt goed
 • Zeer veel controle
 • Erg soepel karakter

Nadelen

 • Tsja... De aanzienlijk goedkopere H90 bestaat ook?
 • Prijs: € 3595

  Hegel H190

  Conclusie

  Wat een prachtig apparaat. Een alleskunner die ook écht alles goed doet. Dat zien we lang niet altijd. Voor 3600 euro haalt u een zeer krachtig en muzikaal apparaat in huis. Een apparaat dat elke speaker aan kan sturen. En dit ook met verve kan doen.

  De DAC is goed, de streamer is beter en de analoge ingangen zijn nog een slag fraaier hebben we geconstateerd. Kortom: het is een apparaat dat ook nog met u mee kan groeien als u besluit een mooie bron aan te schaffen.

  Specificaties

  Soort apparaat Alles in één: versterker, streamer, dac
  Inputs 2 x cinch analoog, 1 x XLR, 3 x optisch, 1 x usb, 1 x coaxiaal, 1 x ethernet
  Outputs 2 x cinch analoog: fixed en variabel
  Vermogen 2 x 150 watt 8 Ohm, 2 x 250 watt in 4 Ohm
  Vervorming 0,01% bij 50 watt, 1 kHz
  Dempingsfactor >4000
  Afmetingen / gewicht 12 x 43 x 41 (hxbxd), 19 Kg
  Prijs 3600 euro

  18 reacties

  1. Hallo Jaap,

   Dank voor jullie review. Wat ik graag zou willen weten is of er al een soort van beveiliging zit op de H190. Ik heb zelf de H160 en ik ben al drie keer verrast met een volume van 99. Dit kan gebeuren door AirPlay te gebruiken in combinatie met YouTube en schakelen met Spotify. In de app van Spotify staat dan een mooi laag volume aangegeven, maar het volume voor AirPlay wordt dan bij het schakelen overgenomen. Niet prettig voor je gezondheid en die van de luidsprekers…. .

   1. Ik heb Airplay geprobeerd – via Roon – een geen problemen ondervonden met volume op maximaal. We kennen dat probleem en het is inderdaad bijzonder vervelend.

  2. Mooie review Jaap.
   Wanneer een firma niet echt zelf een app wil of kan ontwikkelen, waarom dan niet volledig Roon compliant willen zijn? Dat scheelt dan toch een enorm gedoe. Het is toch zonde dat je product wat bediening betreft helemaal afhankelijk wordt van wat derden er van maken? In andere reviews is de interface en de bediening altijd een topic. En in deze review kan het niet eens een topic zijn.
   Wanneer hun apparatuur zo duidelijk minimalistisch vormgegeven is kan dat met een interface toch nooit zo’n groot probleem zijn?
   Misschien is het wel een beetje laf, niet de echte Viking mentaliteit alles te willen controleren en overwinnen . . . . . of ben ik nu te kort door de bocht?
   Met vriendelijke groet
   Theo

   1. Hey Theo!

    Ik vind dat je wel gelijk hebt hoor. Bij zo’n product hoort een app. En nu is er in feite ook geen excuus meer om niet Roon-compatible te zijn. Dat zou een groot deel van dit ‘probleem’ oplossen. Goed dat je het aantipt.

  Geef een reactie