web analytics

Review Hegel H190 geïntegreerde versterker – streamer

Voordelen

 • Oogt goed
 • Zeer veel controle
 • Erg soepel karakter

Nadelen

 • Tsja... De aanzienlijk goedkopere H90 bestaat ook?
 • Prijs: € 3595

  Hegel H190

  Hegel H190 overzicht

  Wie de Hegel H190 uit de doos pakt – of even rondom bekijkt – zal zien dat het ontwerp ongelooflijk minimalistisch is. Twee knoppen op het front en een display er tussen. Aan- en uitknop? Linksonder. Uit het zicht. Menuknoppen, mute, etc? Nope… alleen op de afstandsbediening. Die overigens ook aardig minimalistisch oogt. Heerlijk… Die Noren weten wel wat we écht nodig hebben.

  Inputs

  De H190  heeft écht alles aan boort wat u nodig hebt. Even een lijstje:

  • 2 x cinch analoog in
  • 2 x cinch analoog uit (variabel en fixed)
  • 1 x XLR balanced in
  • 3 x optisch in
  • 1 x coaxiaal in
  • 1 x usb in
  • 1 x ethernet in (streaming + control)

  Ow… en natuurlijk speakeraansluitingen: twee stuks.

  Missen we iets? Nou… nee: oprecht niet. Wellicht als we écht azijn gaan pissen, kunnen we melden dat we liever één optische ingang verruilen voor BNC of AES, maar goed: er is prima omheen te werken. En veel meer mensen zijn gelukkig met optisch, dan met AES of BNC. Immers: game-consoles, tv’s en settopboxen werken met een optische koppeling.

  Bedienen

  De Hegel is natuurlijk op het apparaat zelf te bedienen. Tevens is een – metalen – afstandsbediening meegeleverd én is het apparaat via IP te bedienen. Denk aan een generieke app voor streaming, of Control4 voor wie met domotica / smart home bezig is .

  18 reacties

  1. Hallo Jaap,

   Dank voor jullie review. Wat ik graag zou willen weten is of er al een soort van beveiliging zit op de H190. Ik heb zelf de H160 en ik ben al drie keer verrast met een volume van 99. Dit kan gebeuren door AirPlay te gebruiken in combinatie met YouTube en schakelen met Spotify. In de app van Spotify staat dan een mooi laag volume aangegeven, maar het volume voor AirPlay wordt dan bij het schakelen overgenomen. Niet prettig voor je gezondheid en die van de luidsprekers…. .

  2. Mooie review Jaap.
   Wanneer een firma niet echt zelf een app wil of kan ontwikkelen, waarom dan niet volledig Roon compliant willen zijn? Dat scheelt dan toch een enorm gedoe. Het is toch zonde dat je product wat bediening betreft helemaal afhankelijk wordt van wat derden er van maken? In andere reviews is de interface en de bediening altijd een topic. En in deze review kan het niet eens een topic zijn.
   Wanneer hun apparatuur zo duidelijk minimalistisch vormgegeven is kan dat met een interface toch nooit zo’n groot probleem zijn?
   Misschien is het wel een beetje laf, niet de echte Viking mentaliteit alles te willen controleren en overwinnen . . . . . of ben ik nu te kort door de bocht?
   Met vriendelijke groet
   Theo

   1. Hey Theo!

    Ik vind dat je wel gelijk hebt hoor. Bij zo’n product hoort een app. En nu is er in feite ook geen excuus meer om niet Roon-compatible te zijn. Dat zou een groot deel van dit ‘probleem’ oplossen. Goed dat je het aantipt.

  Geef een reactie