Review Hegel H190 geïntegreerde versterker – streamer

Voordelen

 • Oogt goed
 • Zeer veel controle
 • Erg soepel karakter

Nadelen

 • Tsja... De aanzienlijk goedkopere H90 bestaat ook?
  • Hegel H190

   Inleiding

   Hegel. Een naam die van alles kan betekenen. Van de Duitse filosoof, tot ‘slag’, waarbij Hegel “vreemd” betekent. Of eigenlijk “debiel”. Maar we gokken dat Hegel dat niet voor ogen heeft bij zijn producten. Want de Hegel H190 is alles behalve ‘hegel’. Sterker nog: het is een ware alleskunner. 

   Onze eerste kennismaking met Hegel was de H360. Een ongelooflijk bruut beest. Een geïntegreerde versterker die in feite alles kan aansturen. Zelfs een KEF Blade-2. Toch geen gemakkelijke speaker. Maar het mooie aan de H360 is dat het niet alleen een versterker is. Het is ook een streamer en dac. En ook die elementen heeft Hegel prima voor elkaar.

   De Hegel H190

   Maar voordat we afdwalen. Vorig jaar heeft Hegel op de High End Munchen de H90 en in een klein kamertje de H190 laten zien. De opvolgers van de H80 en de H160. Het grootste verschil tussen de ‘oude’ en nieuwe modellen is de SoundEngine. Deze ‘chip’ is door Hegel zelf ontwikkeld en zorgt voor een correctie in de versterker. Maar op een totaal andere manier dan een feedback-loop. De SoundEngine werkt met feed-forward correctie.

   De Hegel H190 heeft dus de tweede generatie die meer transparantie en verfijning moet brengen. En zonder op de zaken vooruit te lopen: ja… het is zéérzeker hoorbaar.

   Gerelateerde berichten

   Schiit Magni Modi

   Review Schiit Modi en Magni

   Schiit! ?And yes, that?s our name. And yes, it?s pronounced exactly as you think.? Schiit is een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in dacs en hoofdtelefoonversterking. Een slimme zet, want de halve wereld loopt met een hoofdtelefoon rond. De halve wereld beseft echter nog niet altijd dat het veel beter kan. En daar komt Schiit om […]

   yamaha-A-S2100-AMP

   Review Yamaha A-S2100 versterker

   Logo’s zijn voor velen herkenbaar. Denkt u maar eens aan een grote gele M. Inderdaad. Dat roept direct tot de verbeelding. Vieze vette hap, die stiekem best lekker is. En als u nu eens denkt aan Yamaha? Ziet u dan het logo voor u? We testen de Yamaha A-S2100 geïtegreerde versterker.

   AVM M30

   Review AVM 30-series

   Een verjaardag vraagt om een feestje. En dat doet AVM dan ook. De AVM 30-series is een ode aan het 30-jarig bestaan van AVM. En CEO Udo Besser – ja: ooit actief bij Burmester – is los gegaan om een zo goed mogelijk product neer te zetten. En ook nog met een héél interessant prijskaartje. […]

   18 reacties

   1. Hallo Jaap,

    Dank voor jullie review. Wat ik graag zou willen weten is of er al een soort van beveiliging zit op de H190. Ik heb zelf de H160 en ik ben al drie keer verrast met een volume van 99. Dit kan gebeuren door AirPlay te gebruiken in combinatie met YouTube en schakelen met Spotify. In de app van Spotify staat dan een mooi laag volume aangegeven, maar het volume voor AirPlay wordt dan bij het schakelen overgenomen. Niet prettig voor je gezondheid en die van de luidsprekers…. .

   2. Mooie review Jaap.
    Wanneer een firma niet echt zelf een app wil of kan ontwikkelen, waarom dan niet volledig Roon compliant willen zijn? Dat scheelt dan toch een enorm gedoe. Het is toch zonde dat je product wat bediening betreft helemaal afhankelijk wordt van wat derden er van maken? In andere reviews is de interface en de bediening altijd een topic. En in deze review kan het niet eens een topic zijn.
    Wanneer hun apparatuur zo duidelijk minimalistisch vormgegeven is kan dat met een interface toch nooit zo’n groot probleem zijn?
    Misschien is het wel een beetje laf, niet de echte Viking mentaliteit alles te willen controleren en overwinnen . . . . . of ben ik nu te kort door de bocht?
    Met vriendelijke groet
    Theo

    1. Hey Theo!

     Ik vind dat je wel gelijk hebt hoor. Bij zo’n product hoort een app. En nu is er in feite ook geen excuus meer om niet Roon-compatible te zijn. Dat zou een groot deel van dit ‘probleem’ oplossen. Goed dat je het aantipt.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video Marantz KI Ruby

   Video Marantz KI Ruby