web analytics

Review Hegel H120 all-in-one

Voordelen

 • Veelzijdigheid
 • Weergave
 • Compact

Nadelen

 • Voorlopig nog geen Roon
 • Prijs: € 2499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Hegel H120

  Conclusie

  De Hegel H120 is op elk niveau een voortreffelijk geïntegreerde versterker die nergens een steek laat vallen. Omdat Roon nog niet beschikbaar was kunnen we nog geen perfecte score geven maar wanneer die er komt passen we de score graag aan. Voor wie iets zoekt in deze prijsklasse is dit een absolute aanrader. Gratulerer!

  Luisteren

  Inhoud

  Compact Disc Dummies maakt heerlijke elektronische rockmuziek en de H120 grijpt de muziek vast en laat die niet meer los. De frisse signatuur van de dac betekent niet dat die koud, kil of klinisch overkomt. Vocalen klinken net helder en puur zonder een scherp randje. Hoe langer we via de Hegel spelen hoe meer we AKM dac beginnen te waarderen. Het stereobeeld is breed en stabiel en de sweetspot lekker ruim.

  Het nieuwe album van Destroyer is bijzonder gevarieerd en heeft een rijke instrumentatie die probleemloos doorkomt op de H120. Opnieuw zijn we onder de indruk van de dac die enorm veel details doorlaat en de stem van zanger Dan Bejar loepzuiver levert. De versterker in de H120 onderscheidt zich op dit album door strak en gortdroog laag met ballen. We worden in de muziek getrokken en leggen de laptop even aan de kant om van de rest van het album te genieten.

  Schntzl, fantastisch naam, is een Belgisch duo dat eigenzinnige jazzmuziek maakt. Ze brengen een mengelmoes van piano, drum en synthesizer om hun eigen geluid vorm te geven. De beats hebben enorm veel impact en we hebben de Vienna’s nog niet eerder zo laag weten gaan. De H120 doet ons een beetje denken aan de Bryston B60r maar de Hegel graaft nog dieper. Indrukwekkend! Welke muziek we ook kiezen de H120 weet er wel raad mee.

  Vergelijken

  Wanneer we onze set terug opbouwen krijgen we op elk vlak net ietsje meer maar de Hegel H120 wordt nergens weggespeeld. De M50 klinkt net iets beter dan de ingebouwde streamer via UPNP, de Onyx is vooral anders dan de AKM dac en de Benchmark wellicht iets neutraler maar de verschillen zijn niet wereldschokkend. Na een paar dagen horen we nergens iets dat stoort en missen we onze eigen set niet meer. Hier kunnen we als kritische luisteraar perfect mee leven denken we luidop. 

  Voor wie

  De Hegel H120 is net als de Röst een serieus toestel met serieuze specs. Afhankelijk van welke luidsprekers u gebruikt heeft u alles in huis om zorgeloos muziek te spelen. Wie moeilijke speakers heeft kan terecht bij de grote broers maar de H120 zal voor de meesten voldoende zijn. De H120 is beter dan de Röst en de H90 en als Roon eenmaal draait heb je een modern toestel dat qua gebruiksgemak en weergave volgens ons weinig concurrentie kent in zijn prijsklasse.

  Zet een witte (zwart mag ook) Hegel H120 op uw meubel en sluit hem aan op uw favoriete speakers en klaar. Wil u beter doen dan zal u een pak meer moeten neerleggen. De ingebouwde AKM dac is erg goed geïmplementeerd en moet enkel in een direct vergelijk nipt de duimen leggen tegen een losse, duurdere dac. Het is duidelijk dat die delta-sigma en multi-bit dacs steeds beter worden. De versterker moet niet echt onderdoen voor onze Benchmark en dat is een groot compliment.

   

  Winkels met Hegel

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  6 reacties

  1. Ik heb inmiddels een Hegel H120 staan, icm met een Bluesound Node 2i. (En daarmee heb ik eigenlijk alles wat ik nodig heb in een compacte set.) Wat een geluid… ik kom van een Naim Unitiqute2 met een NAP100 eindversterker, en ik ben steeds weer verbaasd dat het geluid *nog* mooier kan.

   Direct na opstarten even gecheckt voor firmware updates, en zowaar: er was er een. Installeren is een kwestie van wachten, fluitje van een cent. Ik kan echter nergens vinden wat er nou in deze firmware is veranderd. Heeft iemand een linkje naar Hegel waar we dat op kunnen zoeken? Bedankt alvast!

  2. Dank voor de duidelijke review. Ik ben benieuwd naar het verschil in geluid met de Hegel Röst. Grootste verschil is de DAC, hoe anders is de weergave uiteindelijk? En hoe verhouden deze versterkers zich tot een Cambridge Audio CXA61 of 81?
   Groet, Joris

   1. Hallo,

    Het verschil tussen de Röst en de H120 zal geen dag en nacht zijn hoor. Maar op elk vlak is hij weer net iets beter. De dac is wat verfijnder en inzichtelijker en versmelt nog beter met de versterker. Hij valt haast niet op en dat is wat een goeie dac hoort te doen. Wie een Röst heeft hoeft die echter niet te vervangen door een H120. De stap is te klein. Tenzij voor ROON misschien maar misschien komt ROON ook op de Röst. Cambrigde hebben we niet getest…

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  3. Mooi apparaat, value for money! En waarom toch altijd die Roon hype? Heb er weekje mee gespeeld maar vond er eigenlijk niets bijzonders aan…..Maar wel een leuk verhaal, dank!

   1. Hallo,

    Dank! Roon is volgens mij erg fijn om te gebruiken maar dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken natuurlijk. De hype is al een tijdje achter de rug en Roon lijkt toch wel behoorlijk wat navolging te krijgen. Er zijn ook steeds meer merken die er mee werken. Hoewel dat natuurlijk ook relatief is. Zelf hou ik persoonlijk nog iets meer van BluOS omdat ik er al langer mee werk en het gratis is. BluOS gaat ook op meer merken te vinden zijn verneem ik. En er zijn uiteraard nog fabrikanten met fijne apps. Maar omdat Hegel geen eigen app heeft vind ik het logisch en slim dat ze voor Roon gaan.

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  Geef een antwoord