web analytics

Review Hegel H120 all-in-one

Voordelen

 • Veelzijdigheid
 • Weergave
 • Compact

Nadelen

 • Voorlopig nog geen Roon
 • Prijs: € 2499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Hegel H120

  Set-up en installatie

  Inhoud

  Hegel H120

  De Hegel H120 vervangt een Ps Audio Stellar, Benchmark AHB2, Metrum Acoustics Onyx én Nad M50 in onderstaande set:

  De Hegel H120 heeft op het eerste zicht misschien een stevig prijskaartje maar als je bedenkt wat je er allemaal voor terugkrijgt dan klopt het plaatje al een pak meer. Zoals u hierboven ziet blijft er van onze set niet veel meer over. De Hegel H120 vervangt een set van maar liefst 10000 euro en u spaart er ook nog wat kabels mee uit. Nu nog zien en vooral horen of elk onderdeel op niveau is.

  Omdat Roon nog steeds niet beschikbaar was (komaan Hegel!) hebben we Bubble UPnP gebruikt en hoewel die app best oké is, is het toch een stap terug van pakweg BluOS en Roon. Daarom hebben we na een tijdje de M50 via coax aangesloten om gemakkelijker te kunnen werken. Met een degelijke bron behaal je zo, net als bij de Röst, uitstekende resultaten. In de kleine ruimte hebben we ook onze televisie optisch aangesloten op de H120. Door de Vienna’s is de verstaanbaarheid bijzonder hoog en klinken stemmen niet  scherp bij het bekijken van films en series. Een goed begin.

  Synergie

  Hoe meer spullen we testen hoe beter we kunnen inschatten wat wel en minder goed samen gaat en dus zijn we behoorlijk kritisch geworden op het vlak van synergie. Met onze Atc’s bijvoorbeeld was de ‘match’ behoorlijk maar niet perfect. De Atc’s hebben al snel een H190 of H390 nodig om echt los te komen. Met de Monitor Audio Gold 100 ging het al een pak beter maar met onze Vienna’s vonden we het deze keer de beste combo. 

  Noorse zuiverheid

  We laten onze playlist los op de Hegel H120 en merken onmiddellijk een aantal zaken op. Er is enorm veel controle in het laag. De H120 houdt de kleine drivers van de Vienna Acoustics Haydn Jubilee in een ijzeren greep waardoor we vol, gecontroleerd laag krijgen met impact en heel wat informatie. Een tweede vaststelling is de ongelooflijke detaillering die de dac laat horen. De signatuur van de dac is eerder fris maar biedt hierdoor een perfect tegenwicht t.o.v. de eerder volle, ronde versterking. Het stereobeeld staat pal in het midden en de muziek komt mooi los van de speakers. Dit is ook een ritmische en best snelle versterker die moeiteloos het tempo van een track kan volgen en de verschillende lagen in de muziek ontrafelt. 

  Winkels met Hegel

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  6 reacties

  1. Ik heb inmiddels een Hegel H120 staan, icm met een Bluesound Node 2i. (En daarmee heb ik eigenlijk alles wat ik nodig heb in een compacte set.) Wat een geluid… ik kom van een Naim Unitiqute2 met een NAP100 eindversterker, en ik ben steeds weer verbaasd dat het geluid *nog* mooier kan.

   Direct na opstarten even gecheckt voor firmware updates, en zowaar: er was er een. Installeren is een kwestie van wachten, fluitje van een cent. Ik kan echter nergens vinden wat er nou in deze firmware is veranderd. Heeft iemand een linkje naar Hegel waar we dat op kunnen zoeken? Bedankt alvast!

  2. Dank voor de duidelijke review. Ik ben benieuwd naar het verschil in geluid met de Hegel Röst. Grootste verschil is de DAC, hoe anders is de weergave uiteindelijk? En hoe verhouden deze versterkers zich tot een Cambridge Audio CXA61 of 81?
   Groet, Joris

   1. Hallo,

    Het verschil tussen de Röst en de H120 zal geen dag en nacht zijn hoor. Maar op elk vlak is hij weer net iets beter. De dac is wat verfijnder en inzichtelijker en versmelt nog beter met de versterker. Hij valt haast niet op en dat is wat een goeie dac hoort te doen. Wie een Röst heeft hoeft die echter niet te vervangen door een H120. De stap is te klein. Tenzij voor ROON misschien maar misschien komt ROON ook op de Röst. Cambrigde hebben we niet getest…

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  3. Mooi apparaat, value for money! En waarom toch altijd die Roon hype? Heb er weekje mee gespeeld maar vond er eigenlijk niets bijzonders aan…..Maar wel een leuk verhaal, dank!

   1. Hallo,

    Dank! Roon is volgens mij erg fijn om te gebruiken maar dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken natuurlijk. De hype is al een tijdje achter de rug en Roon lijkt toch wel behoorlijk wat navolging te krijgen. Er zijn ook steeds meer merken die er mee werken. Hoewel dat natuurlijk ook relatief is. Zelf hou ik persoonlijk nog iets meer van BluOS omdat ik er al langer mee werk en het gratis is. BluOS gaat ook op meer merken te vinden zijn verneem ik. En er zijn uiteraard nog fabrikanten met fijne apps. Maar omdat Hegel geen eigen app heeft vind ik het logisch en slim dat ze voor Roon gaan.

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

  Geef een antwoord