Home Review Grimm LS1be

Review Grimm LS1be

21

Voordelen

  • Geweldige weergever op alle vlakken
  • Eenvoudige opzet
  • Oogt ook nog strak

Nadelen

  • Tsja... minder hobby? ... als dat belangrijk is.

Prijs: € 36000

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
grimm-ls1-be

Diverse bronnen

Inhoud

We hebben zoals eerder aangegeven diverse bronnen gebruikt. Zowel een NAD M50 – onze referentie – als een Weiss DAC2 en een laptop. Nu horen we veelal wel wat verschillen tussen diverse streamer – en natuurlijk tussen usb en een ‘dedicated streamer’ – maar niet heel veel. Het zijn subtiliteiten.

Dat is heel anders op de Grimm. Daar is het verschil tussen de Weiss DAC2 met ethernetmodule en de NAD M50 gewoon groot. De Weiss heeft duidelijk een wat mooier, ronder en zachter midden / hoog. De NAD heeft daar iets meer korrel. Maar hij heeft weer wel wat meer ‘ballen’ en bass-kick. Kortom: ander karakter.

De usb-ingang is bijzonder goed geregeld bij de Grimm LS1be. We horen geen korrel, een mooi homogeen klankbeeld en een heel erg nette staging. Wel vinden we de streamers iets beter. Net wat holografischer en wat warmer van klank.

21 REACTIES

  1. Wat gaaf om deze review te lezen. Deze set ook gehoord op XFI, en wat ik ervaarde is precieswat jullie hier ervaren hebben. Zovele kamers met Hifi. En er waren er maar twee die me raakten. JK Acoustics lieten hun Prestige Air horen. Maar helemaal omver geblazen bij Grimm. Je wordt aangeraakt. Als je daar luistert kun je bijna alleen maar huilen, het overkomt je gewoon.

  2. “Lijkt mij dubbelop als je het digitale signaal weer als analoog aanbied aan een DAC”

    Klein puntje op jouw i, een analoog signaal biedt je aan een ADC, niet aan een DAC.
    Na de ADC komt de DSP en dan de DAC
    Verder heb je volledig gelijk, een externe DAC gebruiken introduceert een volledig overbodige DA/AD conversie.
    Dat wil je niet want je hangt nu eenmaal geen caravan aan een Lamborghini 🙂

  3. Het is wel een beetje krom om een Weiss DAC 202 er tussen te zetten, ook als de LS1be er ook weer een digitaal geluid van moet maken. Lijkt mij dubbelop als je het digitale signaal weer als analoog aanbied aan een DAC die er mee aan de slag gaat met DSP e.d.

    De Dac en de nCore zijn van een dusdanig hoog kaliber dat het naar mijn idee niet meer toevoegd.

  4. Ik zweer bij de Quad’s ESL maar na het commentaar van Jaap ben ik eens gaan denken. Men was ook onder de indruk van de eerste 78 toerenplaat. En zo kan je wel een tijdje doorgaan. Het blijft evalueren en het is een bak geld maar wel redelijk je bent het ook kwijt voor vergelijkbare prijsklasse maar dan alleen in prijs. Voor mij staat het vast, zodra ik het kan betalen. Bestel ik ze ongezien of gehoord. Er zijn Audiofielen die zweren bij een MC element e.d. maar dan moeten de opnamen wel goed zijn. Het is met digitaal zo wel of geen beeld of geluid. De frequentie en bits zullen hier zo hoog zijn dat het analoge signaal absoluut eender is met het digitale ZONDER BIJGELUIDEN of VERVORMING die is digitaal (mits niet overstuurd) ONMOGELIJK. Ik ga er met niemand hierover in discussie. De viool van Stradivarius wordt nooit verbeterd of geëvenaard. Maar deze set boxen wordt technisch beter maar nooit gehoor matig.

    • Dag Vincent,

      Er zitten meer verschillen tussen de LS1be en LS1. De Be heeft bijvoorbeeld een Beryllium tweeter en een digitaal Motion Feedback systeem. Daarom is het bereik veel groter. De LS1be gaat gewoon tot 20 Hz -0dB. Daarnaast nog wat andere aanpassingen in de dac, versterkers, etc.

      De gewone LS1 kan je wel zonder sub draaien. Ik heb hem met en zonder gehoord. Met is wel mooier.

  5. Mooie review!
    Heel knappe techniek, echt van deze tijd, digitaal.
    Maar ook prachtig dat de oude motional feedback weer eens wordt toegepast. Een jaar geleden hoorde ik een hobby clubje spelen met de mfb techniek bij Speaker&Co, klonk toen nog niet echt volwassen.
    Aparte vorm van de box, breed en de tweeter lager.
    Zou ze wel eens willen horen, maar helaas ze zijn buiten mijn financiële bereik.
    Gr. Paul

×