web analytics

Review Grimm LS1a

Voordelen

 • Pure weergave...
 • Met veel precisie in plaatsing
 • Uit te breiden
 • En op te waarderen

Nadelen

 • Flexibiliteit in koppelingen
 • Upgraden gaat snel kriebelen :-)
 • Prijs: € 13.000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Conclusie

  Wederom toont Grimm de kracht van integratie. De kracht van een actief systeem. Voor 13.000 euro haalt de liefhebber een upgradable full-range systeem in huis. Een systeem dat muziek in zijn waarde laat. Geen kleuring. Geen sausjes... puur muziek. Puur genieten

  Wij kunnen oprecht niet zomaar een systeem met losse componenten samenstellen dat beter presteert dan dit actieve systeem van Hollandse bodem.

  Specificaties Grimm LS1a

  Inhoud

  Soort systeem 2 of 3-weg, actief, met dac en volumeregeling (aparte controller)
  Crossover Actief, regelbaar
  Frequentiebereik 20 Hz – 20 kHz
  Inputs 3 x AES digitaal, 1 x analoog
  Samplingrates 44,1 – 192 kHz
  USB (optioneel) Tot 384 kHz en DSD-128
  Afmetingen 115 cm, 52 cm, 16cm (hxbxd)
  Prijs 13.000 euro zonder subwoofer

   

  Gerelateerde berichten

  Teufel Ultima 800 MK2

  Review Teufel Ultima 800 MK2

  Specificaties Grimm LS1a Inhoud 1. Inleiding2. De Set-up3. Muziek!4. Metingen5. Specificaties Grimm LS1aReactiesWe hebben eerder de Ultima 800 onder handen gehad; de crème de la crème van het Berlijnse Teufel. Een prima luidspreker, maar de afwerking kon beter voor een set van 3000 euro. Daar heeft Teufel wat aan gedaan. En volgens ons ook wat […]

  Kemp PowerStrip Plus 8

  Review Kemp Powerstrip 8 plus

  Specificaties Grimm LS1a Inhoud 1. Inleiding2. De Set-up3. Muziek!4. Metingen5. Specificaties Grimm LS1aReactiesDe basis van geluid en geluidsapparatuur is energie. Zonder energie kan een luidspreker geen lucht verplaatsen. En zonder energie kan een versterker geen luidspreker aansturen. En een bron geen signaal doorsturen naar een versterker. U begrijpt het punt dat we willen maken. We […]

  11 reacties

  1. Jaap, er blijven wat mij betreft twee vragen onbeantwoord; hoe verhoud de Grimm zich tov de Kii, immers heel vergelijkbaar qua concept en, waar zitten nu de verschillen met de grote broer? Het prijsverschil is immers enorm.

      1. Mar dat mag ook wel voor de prijs. De vraag was, hoe verhouden de Kii en de gereviewde Grimm ( dus zonder sub en zonder be tweeter) zich. Daar hebben we het over precies vergelijkbare prijzen. En dan denk ik het antwoord wel deels te weten, het laag van de Kii zal beter zijn, maar wat met midden, hoog?

       1. “Eerlijker en Transparanter”, dat zijn wat mij betreft subjectieve belevingen. Luister en oordeel zelf! De respons van de Kii is net zo vlak als de LS1, het zijn immers alletwee creaties van Bruno. ;-) De beoordeling van de Kii door Jaap is echter gedaan middels een analoge aansluiting (DAC ervoor als bron), en de Ls1 is digitaal aangesloten. Das dus niet helemaal een gelijke waardering. Dat is Jaap nog ff vergeten te melden.

       2. Volgens jou was dat amper merkbaar, toch? Daarbij zegt frequentie respons niets. Fase en snelheid zijn veel belangrijker. Er was destijds ook nog geen Kii Control. Nu wel. En ik heb de LS1 trouwens ook analoog getest en gemeten. Dat kan nu nog niet digitaal.

        Anyway. Beide zijn erg mooie producten. Dat staat buiten kijf. Welke beter is, is grotendeels smaak. En mijn smaak is als redacteur lang niet altijd relevant. Zet ze naast elkaar. Dan weet je direct wat beter bij je past.

  Geef een reactie