web analytics

Review Grimm LS1a

Prijs: € 13.000

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs

Conclusie

Wederom toont Grimm de kracht van integratie. De kracht van een actief systeem. Voor 13.000 euro haalt de liefhebber een upgradable full-range systeem in huis. Een systeem dat muziek in zijn waarde laat. Geen kleuring. Geen sausjes... puur muziek. Puur genieten

Wij kunnen oprecht niet zomaar een systeem met losse componenten samenstellen dat beter presteert dan dit actieve systeem van Hollandse bodem.

Specificaties Grimm LS1a

Inhoud

Soort systeem 2 of 3-weg, actief, met dac en volumeregeling (aparte controller)
Crossover Actief, regelbaar
Frequentiebereik 20 Hz – 20 kHz
Inputs 3 x AES digitaal, 1 x analoog
Samplingrates 44,1 – 192 kHz
USB (optioneel) Tot 384 kHz en DSD-128
Afmetingen 115 cm, 52 cm, 16cm (hxbxd)
Prijs 13.000 euro zonder subwoofer

 

Gerelateerde berichten

Review RU Connected optische interlink

Specificaties Grimm LS1a InhoudBijna alle bronnen zijn tegenwoordig digitaal. Denk aan settopboxen, streamers, game consoles en bijvoorbeeld tv?s. Nu kunnen deze bronnen wel een analoge uitgang hebben, maar het is vaak veel mooier om via een aparte d/a-converter te spelen. En dan is een digitale interlink nodig. Wij testen de optische interlink van RU Connected. […]

Edifier S2000 Pro

Review Edifier S2000Pro

Specificaties Grimm LS1a InhoudEdifier… wie? Edifier. Geen heel grote naam in de audiowereld. Dat geven we toe. Het Weet echter dat dit bedrijf uit Bejing nu eigenaar van Stax is. Jawel… dat bedrijf dat ultra-high-end hoofdtelefoons maakt. Wij testen geen Stax, maar een setje desktop-monitors. De Edifier S2000 Pro.

11 reacties

 1. Jaap, er blijven wat mij betreft twee vragen onbeantwoord; hoe verhoud de Grimm zich tov de Kii, immers heel vergelijkbaar qua concept en, waar zitten nu de verschillen met de grote broer? Het prijsverschil is immers enorm.

     1. Mar dat mag ook wel voor de prijs. De vraag was, hoe verhouden de Kii en de gereviewde Grimm ( dus zonder sub en zonder be tweeter) zich. Daar hebben we het over precies vergelijkbare prijzen. En dan denk ik het antwoord wel deels te weten, het laag van de Kii zal beter zijn, maar wat met midden, hoog?

      1. “Eerlijker en Transparanter”, dat zijn wat mij betreft subjectieve belevingen. Luister en oordeel zelf! De respons van de Kii is net zo vlak als de LS1, het zijn immers alletwee creaties van Bruno. ;-) De beoordeling van de Kii door Jaap is echter gedaan middels een analoge aansluiting (DAC ervoor als bron), en de Ls1 is digitaal aangesloten. Das dus niet helemaal een gelijke waardering. Dat is Jaap nog ff vergeten te melden.

      2. Volgens jou was dat amper merkbaar, toch? Daarbij zegt frequentie respons niets. Fase en snelheid zijn veel belangrijker. Er was destijds ook nog geen Kii Control. Nu wel. En ik heb de LS1 trouwens ook analoog getest en gemeten. Dat kan nu nog niet digitaal.

       Anyway. Beide zijn erg mooie producten. Dat staat buiten kijf. Welke beter is, is grotendeels smaak. En mijn smaak is als redacteur lang niet altijd relevant. Zet ze naast elkaar. Dan weet je direct wat beter bij je past.

Geef een reactie