web analytics

Review Grimm LS1a

Voordelen

 • Pure weergave...
 • Met veel precisie in plaatsing
 • Uit te breiden
 • En op te waarderen

Nadelen

 • Flexibiliteit in koppelingen
 • Upgraden gaat snel kriebelen :-)
 • Prijs: € 13.000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Metingen

  We hebben de Grimm natuurlijk ook gemeten. En de cijfers vallen niet tegen! De respons is opvallend genoeg op de luisterplek gunstiger dan op 1 meter afstand. Op 10 cm laat de Grimm LS1a een bijna rechte lijn zien. Zo kort op de speaker meten, sluit de kamer nagenoeg buiten en laat dus wel een realistisch beeld zien.

  Wat bijzonder opvalt, is het enorm snelle impulsgedrag. Volgens Guido Tent – één van de ontwikkelaars – heeft dat te maken met het goede fasegedrag van speaker. We hebben op de luisterplek mét en zonder fase-correctie gemeten en de resultaten spreken voor zich: met meet in ons geval beter.

  Dan de vervormingscijfers. Het gros ligt rond de -60dB, wat neer komt op zo’n 0,1%. Sommige delen zakken onder de 0,1. Andere stukken liggen er iets boven. Overall zien we nette cijfesrs. We hebben echter luidsprekers gemeten die beter presteren in het laag. Ook in deze prijsklasse. Echter zijn dat geen systemen met een ‘losse’ subwoofer. Wellicht moeten we hier verder in gaan duiken.

  Gerelateerde berichten

  NAD C338

  Review NAD C338 versterker

  Metingen Inhoud 1. Inleiding2. De Set-up3. Muziek!4. Metingen5. Specificaties Grimm LS1aReactiesNAD staat met name bekend om betaalbare spullen die bovengemiddeld goed presteren. Denk aan de befaamde 3020. Of – naar onze mening – de M2. En zo zijn er vast nog meer voorbeelden te verzinnen. Wij pakken nu de bijzonder betaalbare NAD C338 en zetten […]

  Sonos Bundle 150

  Metingen Inhoud 1. Inleiding2. De Set-up3. Muziek!4. Metingen5. Specificaties Grimm LS1aReactiesDe computer- en hifiwereld groeien steeds meer naar elkaar toe. Kijk maar naar de streaming-producten die steeds meer op de plank van uw specialist te vinden zijn. (En waarover u tevens op deze site kunt lezen). Linn heeft de Klimax DS, T+A heeft de Music […]

  11 reacties

  1. Jaap, er blijven wat mij betreft twee vragen onbeantwoord; hoe verhoud de Grimm zich tov de Kii, immers heel vergelijkbaar qua concept en, waar zitten nu de verschillen met de grote broer? Het prijsverschil is immers enorm.

      1. Mar dat mag ook wel voor de prijs. De vraag was, hoe verhouden de Kii en de gereviewde Grimm ( dus zonder sub en zonder be tweeter) zich. Daar hebben we het over precies vergelijkbare prijzen. En dan denk ik het antwoord wel deels te weten, het laag van de Kii zal beter zijn, maar wat met midden, hoog?

       1. “Eerlijker en Transparanter”, dat zijn wat mij betreft subjectieve belevingen. Luister en oordeel zelf! De respons van de Kii is net zo vlak als de LS1, het zijn immers alletwee creaties van Bruno. ;-) De beoordeling van de Kii door Jaap is echter gedaan middels een analoge aansluiting (DAC ervoor als bron), en de Ls1 is digitaal aangesloten. Das dus niet helemaal een gelijke waardering. Dat is Jaap nog ff vergeten te melden.

       2. Volgens jou was dat amper merkbaar, toch? Daarbij zegt frequentie respons niets. Fase en snelheid zijn veel belangrijker. Er was destijds ook nog geen Kii Control. Nu wel. En ik heb de LS1 trouwens ook analoog getest en gemeten. Dat kan nu nog niet digitaal.

        Anyway. Beide zijn erg mooie producten. Dat staat buiten kijf. Welke beter is, is grotendeels smaak. En mijn smaak is als redacteur lang niet altijd relevant. Zet ze naast elkaar. Dan weet je direct wat beter bij je past.

  Geef een reactie