web analytics

Review Grimm Audio SQM balanced interlink

Voordelen

 • Klinkt zeer neutraal...
 • En open...
 • En vloeiend

Nadelen

 • Geen...
 • Tenzij je van opsmuk houdt
 • Prijs: € 447

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Grimm SQM

  Inleiding

  Grimm Audio staat vooral bekend om zijn LS1 luidsprekerlijn. We hebben al reviews van deze actieve luidsprekers. Maar wellicht wist u nog niet dat Grimm Audio ook een paar clocks in het productgamma heeft. En recent de MU-1 streamer heeft gelanceerd… en een nieuwe, hoogwaardige interlink. Wij testen deze laatste: de SQM. 

  Grimm Audio is zo’n typisch studiomerk. Tenminste: de roots liggen in de studio. Zeker de clocks zijn gericht op studiogebruik. En de originele LS1 idem. Later is er nog een be-versie, met MFB-woofer en dus een beryllium tweeter, aan toegevoegd. En recent nog een ‘a’ versie voor de iets minder vermogende personen.

  Zéér recent is de MU-1 streaming bridge gelanceerd. Vrijwel tegelijk met deze Grimm Audio SQM interlink. De opvolger van de TPM. En zoals het ‘straight forward’ merken betaamt, zegt de naam wat het is. TPM staat voor Twisted Pair. En SQM staat voor Star Quad. Kortom: de opbouw van de kabel is iets veranderd.

  Master

  Als we de site van Grimm doorlezen, zien we dat de M voor Master staat. Maar dat is wel gek bij de TPR, aangezien R voor reference staat. En doorgaans is de Reference… sja: de referentie. Maar het is wat het is. Bij SQM staat het gehele rijtje dus voor Star Quad Master.

  Een star quad design is volgens Grimm nog beter in staat om magnetische werkingen in de kabel te drukken. Combineer dat met Grimm’s manier om microfonie tegen te gaan – onder meer door gebruik van carbon – en optimale afscherming, er ontstaat een kabel die uitstekend in staat moet zijn om een signaal helder van A naar B te sturen. Of dat ook écht zo is, leest u op de volgende pagina.

  Gerelateerde berichten

  NAD C338 - C558 - Zensor 3

  Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Installatie en weergave3. Prijzen en videoReactiesEen complete set voor 1700 euro. Een set met bluetooth, digitale ingangen, chromecast, analoge inputs én een platenspeler… voor 1700 euro. Is het mogelijk? Ja: het kan. Wij testen een set die opgebouwd is met een NAD C338, NAD C558 en een setje DALI Zensor 3. […]

  HRT Music Streamer II Plus

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Installatie en weergave3. Prijzen en videoReactiesHRT is alweer aan zijn tweede generatie usb-dac ‘streamers’ toe. Eén van de nieuwe producten is de ?Pro? die we al eerder hebben besproken op Alpha Audio. Nu gaan we de nieuwe ?Plus? bespreken. Brengt de tweede generatie veel nieuws, of is het oude wijn in […]

  Geef een reactie