web analytics

Review Grimm Audio MU1

Voordelen

 • Klinkt fantastisch neutraal
 • ... en stressloos
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Software hier en daar quirky
 • Prijzig apparaat
 • Prijs: € 10000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  App - Software
  Weergave
  Prijs
  Grimm Audio MU1

  Conclusie

  Sommige reviews tikken zichzelf. Dat kan in positieve en negatieve zin zijn. Maar gelukkig is het vaak positief. De Grimm Audio MU1 laat zich niet zomaar vangen. Dat is niet zozeer vanwege de muzikale prestaties: die zijn uitstekend. Het is eerder een uitdaging om de manier van spelen en presteren te vangen in woorden. Dat is écht lastig in dit geval. Want... hoe leg je uit dat de Grimm Audio MU1 een gevoel opwekt? Dat het verschil met een 'gewone' streamer niet een kwestie is van klank... maar meer het raken van de essentie van het stuk? Sja... dát dus. Maar daar hebben we het wel over bij de MU1.

  We hopen dat Grimm snel de softwarematige puntjes op de 'i' weet te zetten. Dan is hij op peil met de LS1be... oftewel: flawless.

  Voor wie?

  Grimm Audio MU1

  Wie is nu de doelgroep van Grimm Audio bij de MU1? Wij zien een doelgroep met ofwel een set LS1be die klaar is voor een hoogwaardige bron, en / of een doelgroep die eenvoud en minimalisme wenst. Zeker als straks de MU2 en MU3 er zijn. Dan is de MU écht een centrale hub. Weet wel dat de MU1 rond de 10.000 euro kost en dat de MU2 en MU3 dus (significant) meer gaan kosten. Het zal dus wél een doelgroep zijn met de bereidheid een serieus bedrag te investeren.

  Maar die doelgroep is er. Immers: alle high-end merken hebben een streamer in het assortiment. Denk aan Aurender, Auralic, dCS, Lumin, NAIM, Linn… ga zo maar door. Is de MU1 dan een bijzonder appraat? Ja: op bepaalde vlakken wel. Denk aan de veelzijdigheid én de bijzondere en zéér effectieve upsampling en klok die van elke digitale bron muziek weet te maken.

  7 reacties

  1. Netwerk: zo te zien alleen Roon. Geen DLNA.
   Output: alleen de klassiekers AES/EBU en SPDIF, geen USB DAC mogelijk!

   Volgens de manual wordt er in Music View Artist , Song title, Album afgebeeld
   Dat zijn wel bitter weinig tags.
   Als dat ook voor de local playback geldt dan is dat amper bruikbaar voor een goede navigatie.

   Het oogt allemaal wel heel erg beperkt voor een 2019 apparaat.

   1. Als je een high-end luisteraar bent dan heb je al een roon investering gedaan. De mu1 is hier al helemaal omheen gebouwd. Dus het opzoeken en afspelen is van hetzelfde makkelijke kaliber. Echter de bevestiging van Roon waarop Grimm doorborduurt is fenominaal. Heb jij al veel geld in je audio-set gestoken en denk je dat je het beste geluid hebt? zet er de grimm tussen. Elke dac is aan te sluiten via een verloopkabeltje en je dac speelt dan ook de sterren van de hemel dmv. de speciale upsampling en de grimm-klok. En heb je Lang Lang al eens de campanella horen spelen met de MU1 in je eigen systeem? Kom hem gewoon even gratis lenen bij bv. Lexicom multimedia. Geen garantie dat je daarna nog denkt dat je de perfecte set hebt staan zonder de MU1.

  Geef een antwoord