web analytics

Review Grimm Audio MU1

Voordelen

 • Klinkt fantastisch neutraal
 • ... en stressloos
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Software hier en daar quirky
 • Prijzig apparaat
 • Prijs: € 10000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  App - Software
  Weergave
  Prijs
  Grimm Audio MU1

  Paar hick-ups

  Voorop de Grimma MU1 prijkt een kleurendisplay. Op dat display komt – als het goed is – titelinformatie, samplingrate en wat informatie over volume en input. Nu hadden we even ruzie met het display, want als we de MU1 als Roon endpoint instellen gaat de titelinformatie niet mee. Een telefoontje leert dat dit te maken heeft met een extensie in Roon die nog niet helemaal lekker werkt als er meerdere Roon-servers in het netwerk actief zijn. Het display werkt wel als we de MU1 als Roon-server instellen. Er wordt aan de extensie gewerkt.

  We stellen de MU1 als Roon-server in. De meeste eigenaren van een MU1 zullen dat ook doen, dus geen probleem. Het is mogelijk bij de MU1 externe drives via usb te koppelen. Of een (optionele) interne schijf te gebruiken. Maar wij stellen gewoon onze Synology-NAS (DS1618+, 12GB RAM, 10Gbit) in als bron, voegen Tidal toe en … hoppa: een klein uurtje later spelen we met de MU1 als Roon server.

  Als we in het menu gaan door de knop bovenop in te drukken voor langere tijd, kunnen we daarna door eraan te draaien door de menu-items heen scrollen. Dat gaat wat traag. Te traag naar onze mening. Ook dat – leren we na een telefoontje – gaat Grimm snel fixen. De trage respons haalt voor ons de premium-feel weg. Dus het is goed dat ze er werk van maken.

  In het menu kunnen we nu een paar dingen doen: de software status zien, de upsampler aan- en uitzetten, de speler in standby zetten en een korte uitleg van het menu opvragen. Later worden hier nog meer zaken aan toegevoegd. Denk aan instellingen voor de upsampler.

  7 reacties

  1. Netwerk: zo te zien alleen Roon. Geen DLNA.
   Output: alleen de klassiekers AES/EBU en SPDIF, geen USB DAC mogelijk!

   Volgens de manual wordt er in Music View Artist , Song title, Album afgebeeld
   Dat zijn wel bitter weinig tags.
   Als dat ook voor de local playback geldt dan is dat amper bruikbaar voor een goede navigatie.

   Het oogt allemaal wel heel erg beperkt voor een 2019 apparaat.

   1. Als je een high-end luisteraar bent dan heb je al een roon investering gedaan. De mu1 is hier al helemaal omheen gebouwd. Dus het opzoeken en afspelen is van hetzelfde makkelijke kaliber. Echter de bevestiging van Roon waarop Grimm doorborduurt is fenominaal. Heb jij al veel geld in je audio-set gestoken en denk je dat je het beste geluid hebt? zet er de grimm tussen. Elke dac is aan te sluiten via een verloopkabeltje en je dac speelt dan ook de sterren van de hemel dmv. de speciale upsampling en de grimm-klok. En heb je Lang Lang al eens de campanella horen spelen met de MU1 in je eigen systeem? Kom hem gewoon even gratis lenen bij bv. Lexicom multimedia. Geen garantie dat je daarna nog denkt dat je de perfecte set hebt staan zonder de MU1.

  Geef een antwoord