web analytics

Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

Prijs: € 1290

Bouwkwalitiet
Inzetbaarheid
Klank
Prijs

De metingen

Wanneer we de TH900 mkII op Henriëtte zetten en de Illusonic IAP het meetprogramma laten uitvoeren, worden we bevestigd in onze indruk dat dit geen neutraal ingestelde hoofdtelefoon is. Het midden is behoorlijk aangezet. Het komt een beetje overeen met wat Pioneer heeft gedaan. Rond de 2 à 3 kHz even ‘dippen’ en daarna weer boosten om toch een open klank te krijgen. Dat zorgt voor een wat gekke balans. Het kan best lekker zijn, maar het is niet neutraal.

Vervorming

De vervorming is ontzettend laag. Zelfs in het laaggebied blijft deze praktisch onder de -50dB, wat uitstekend is voor een gesloten model. We zien een kleine resonantie rond de 7 en 8 kHz. Maar die blijft onhoorbaar laag bij -65 dB. Kortom Uitstekende waardes. Maar niet uitzonderlijk in deze klasse. De goedkopere Pioneer en Denon doen het eigenlijk beter. Kortom: er zijn betere kandidaten dan deze Fostex.

Gerelateerde berichten

Review Bose SoundLink

De metingen InhoudDraadloos, mobiel en streaming zijn kernwoorden voor wat hip is in de audiomarkt. Apple heeft deze onomkeerbare trend in beweging gezet met de iPod en nu AirPlay. Talloze docks verschijnen op de markt. Een markt waar Bose graag een graantje meepikt. Wij testen de Bose SoundLink Wireless Mobiel Speaker met bluetooth.

dCS Bartok

Review dCS Bartok streamer – headphone amp

De metingen InhouddCS is een typisch Brits, eigenwijs high-end merk. Het bedrijf maakt al – meer dan – dertig jaar digitaal naar analoog omzetters. Maar niet op de standaard manier waarbij er een dac-chip van TI, Wolfson of bijvoorbeeld ESS wordt gebruikt. Nee… dCS heeft zijn eigen ring-dac. Een vernuftig ontwerp waarbij voor elke waarde […]

3 reacties

Geef een reactie