web analytics

Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

Voordelen

 • Schitterend afgewerkt

  Exclusief uiterlijk

 • Goed draagcomfort
 • Brede soundstage

Nadelen

 • Geen neutrale klank, te nadrukkelijk in het hoog
 • Zware en lange kabel
 • 3,5 mm kabel voor portable gebruik ontbreekt
 • Meerwaarde t.o.v. Fostex TH610?
 • Prijs: € 1290

  Bouwkwalitiet
  Inzetbaarheid
  Klank
  Prijs

  Urushi

  Wat de TH900 mkII zeker onderscheidt van de TH600 is het materiaal en uiterlijk van de oorschelp. Deze is van speciaal kersenhout gemaakt en met de hand afgewerkt. De bordeaux laklaag is een traditonele Urushi lak. Deze afwerking is een Japans procedé dat 110 jaar oud is en waarvoor speciaal getrainde vaklieden zijn ingezet. In een filmpje laat Fostex zien hoe dit in zijn werk gaat. Het is inderdaad een fraaie oorschelp geworden, misschien wel een van de fraaiste op de markt. De rode lak heeft een diepe kleur, verschillende schakeringen en tinten rood en zeer donkerrood. We vermoeden dat elke TH900 mkII er anders uitziet; het is zeker een eye-catcher op zijn zwart houten standaard!

  Comfort

  Dat ‘echt leder’ niet meer een essentiële voorwaarde is voor comfortabele oorkussens bewijst deze Fostex. De oorkussens zijn gemaakt van kunstleer dat erg prettig aanvoelt; geen warme oren, opgesloten gevoel of andere narigheid die inherent kan zijn aan gesloten en over-ear systemen. Een gewicht van 390 gram is ook prima te doen. Een aandachtspunt is wel de kabel; met een lengte van 3 meter en in puur koper uitgevoerd komt het gewicht van de kabel op 120/130 gram (unbalanced/balanced) en dat weegt letterlijk ook mee in het draaggewicht. De pasvorm is overigens prima, en ook voor verschillende hoofd-afmetingen lijkt de TH900 mkII geschikt te zijn.

  We snappen dat Fostex de bedoeling heeft dat dit flagship model in de woonkamer of studio wordt gebruikt. En toch vinden we het jammer dat er geen kabel is meegeleverd die korter is dan 3 meter en die een 3,5 mm plug heeft zodat u de TH900 mkII ook onderweg kunt gebruiken. Een belangrijke doelgroep van Fostex zijn (semi-) professionele muzikanten. Wat vroeger omvangrijke studio’s waren met mengtafel en een verzameling effectapparaten, is nu allemaal “in the box”; een laptop met een Digital Audio Workstation (DAW) als Logic Pro is tegenwoordig alles wat je als muzikant nodig hebt. En dan is het fijn als je je referentie-hoofdtelefoon kunt meenemen zonder zware en lange kabel.

  Gerelateerde berichten

  Teufel Aureol Groove

  Urushi Inhoud 1. Inleiding2. Opbouw serie en specs3. Urushi4. Testen5. De metingen6. Specificaties Fostex EH900 MK2ReactiesDat Teufel in de luidsprekers zit, is geen geheim meer. Onlangs is Alpha Audio bij het hoofdkantoor in Berlijn op bezoek geweest en heeft daar nieuwe modellen kunnen horen en zien. Ook nieuw is de in-ear hoofdtelefoon. Maar met 69 […]

  FIIO Q5

  Review Fiio dac Q5

  Urushi Inhoud 1. Inleiding2. Opbouw serie en specs3. Urushi4. Testen5. De metingen6. Specificaties Fostex EH900 MK2ReactiesDe producten van Fiio hebben zich op de redactie van Alpha audio erg geliefd gemaakt. Eerder zagen we bijvoorbeeld deze en deze test voorbij komen. Waar het uiteindelijk op neer komt, is dat Fiio goede kwaliteit audioproducten maakt. Deze review richt […]

  3 reacties

  Geef een reactie