web analytics

Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

Prijs: € 1290

Bouwkwalitiet
Inzetbaarheid
Klank
Prijs

Urushi

Wat de TH900 mkII zeker onderscheidt van de TH600 is het materiaal en uiterlijk van de oorschelp. Deze is van speciaal kersenhout gemaakt en met de hand afgewerkt. De bordeaux laklaag is een traditonele Urushi lak. Deze afwerking is een Japans procedé dat 110 jaar oud is en waarvoor speciaal getrainde vaklieden zijn ingezet. In een filmpje laat Fostex zien hoe dit in zijn werk gaat. Het is inderdaad een fraaie oorschelp geworden, misschien wel een van de fraaiste op de markt. De rode lak heeft een diepe kleur, verschillende schakeringen en tinten rood en zeer donkerrood. We vermoeden dat elke TH900 mkII er anders uitziet; het is zeker een eye-catcher op zijn zwart houten standaard!

Comfort

Dat ‘echt leder’ niet meer een essentiële voorwaarde is voor comfortabele oorkussens bewijst deze Fostex. De oorkussens zijn gemaakt van kunstleer dat erg prettig aanvoelt; geen warme oren, opgesloten gevoel of andere narigheid die inherent kan zijn aan gesloten en over-ear systemen. Een gewicht van 390 gram is ook prima te doen. Een aandachtspunt is wel de kabel; met een lengte van 3 meter en in puur koper uitgevoerd komt het gewicht van de kabel op 120/130 gram (unbalanced/balanced) en dat weegt letterlijk ook mee in het draaggewicht. De pasvorm is overigens prima, en ook voor verschillende hoofd-afmetingen lijkt de TH900 mkII geschikt te zijn.

We snappen dat Fostex de bedoeling heeft dat dit flagship model in de woonkamer of studio wordt gebruikt. En toch vinden we het jammer dat er geen kabel is meegeleverd die korter is dan 3 meter en die een 3,5 mm plug heeft zodat u de TH900 mkII ook onderweg kunt gebruiken. Een belangrijke doelgroep van Fostex zijn (semi-) professionele muzikanten. Wat vroeger omvangrijke studio’s waren met mengtafel en een verzameling effectapparaten, is nu allemaal “in the box”; een laptop met een Digital Audio Workstation (DAW) als Logic Pro is tegenwoordig alles wat je als muzikant nodig hebt. En dan is het fijn als je je referentie-hoofdtelefoon kunt meenemen zonder zware en lange kabel.

Gerelateerde berichten

Hifiman Arya

Review HifiMan Arya over-ear planar hoofdtelefoon

Urushi InhoudOngeveer 9 maanden geleden testten we de HifiMan Sundara, het nieuwe instapmodel. In december 2018 introduceerde het merk de Arya. Met een vraagprijs die 1.100 euro hoger ligt dan de Sundara, zijn we zeer benieuwd hoe deze nieuwe loot van de HifiMan-familie presteert. U ook?

Review Ovleng A4 – Chinese hoofdtelefoon

Urushi InhoudOnze zoektocht naar goedkope Chinese audio begint natuurlijk in…. China. Via één van de vele groothandel sites, komen wij terecht bij miniinthebox. Het aanbod op deze site is groot. Heel groot. Maar we zoeken audio. We willen antwoord op onze vraag, is goedkope Chinese audio goed? We testen de Ovleng A4.

3 reacties

Geef een reactie