web analytics

Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

Voordelen

 • Schitterend afgewerkt

  Exclusief uiterlijk

 • Goed draagcomfort
 • Brede soundstage

Nadelen

 • Geen neutrale klank, te nadrukkelijk in het hoog
 • Zware en lange kabel
 • 3,5 mm kabel voor portable gebruik ontbreekt
 • Meerwaarde t.o.v. Fostex TH610?
 • Prijs: € 1290

  Bouwkwalitiet
  Inzetbaarheid
  Klank
  Prijs

  Opbouw serie en specs

  Inhoud

  De TH900 is qua uiterlijk een high end versie van het model dat in de serie daaronder komt, de TH610. In de hoofdtelefoonserie van Fostex is het model dat wij testen het enige dat meer dan 1.000 euro kost. Het eerder genoemde model TH610 kost 600 euro, de andere Fostex-modellen zijn lager geprijsd. Van 600 euro naar bijna 1.300 euro voor de TH900 mkII is een forse sprong in prijs. We zijn benieuwd of we dit ook in de geluidskwaliteit terug horen.

   

  Bij de specificaties valt op dat de driver en het frequentiebereik (50mm driver en 5Hz – 45kHz, 25 Ohm impedantie) heel erg overeenkomen met die van de Denon AH-D7200 en de Pioneer SE Monitor5.  Dit is wat Fostex er zelf over zegt:

  Biodyna diaphragm is made by Bio-cellulose fiber featuring low specific gravity, high Yang’s modulus and high internal loss at the same time to achieve 2 times high propagation velocity and 5 times high rigidity against the conventional plastic film based driver unit.”

  We willen niet flauw zijn, maar bio-cellulose is ook datgene waarvan wc-papier van is gemaakt. Of karton, of papier. Papieren conussen zijn al zou oud als het jaar 0 van de luidspreker dus om daar nu zo gewichtig over te doen vinden wij wat overdreven. Een hoge Yang modulus zouden we ook graag wat nader uitgelegd willen hebben (er is de Young-modulus, die verwijst naar de mate van stijfheid van materiaal maar die van Yang is ons onbekend).  Wat we maar willen zeggen; laat u niet van de wijs brengen door wat fabrikanten allemaal schrijven over hun product.

  Fostex levert er een 3 meter lange 7N OFC-koper kabel bij die optioneel ook gebalanceerd (4-pins XLR) te verkrijgen is. Wij hebben de 6,5 mm versie, die verguld is uitgevoerd. Heel aardig is dat de TH900 mkII wordt geleverd met een houten hoofdtelefoonstandaard. Dat hebben we nog niet eerder gezien!

  Gerelateerde berichten

  Test Pass Labs HPA-1

  Headphone Heaven – Deel 1: Pass Labs HPA-1

  Opbouw serie en specs Inhoud 1. Inleiding2. Opbouw serie en specs3. Urushi4. Testen5. De metingen6. Specificaties Fostex EH900 MK2ReactiesOp de High End-beurs in München waren dit jaar behalve draaitafels ook de hoofdtelefoons ruim vertegenwoordigd. Bijna elk merk had wel een hoofdtelefoonlijn geëxposeerd. Maar ook Personal audio is nog behoorlijk ‘trending’. En met het groeiende aanbod […]

  Pioneer Se-CH9T

  Review Pioneer SE-CH9T in-ear

  Opbouw serie en specs Inhoud 1. Inleiding2. Opbouw serie en specs3. Urushi4. Testen5. De metingen6. Specificaties Fostex EH900 MK2ReactiesIn-ears testen we niet zo vaak bij Alpha. Veelal testen we on- en over-ears. De reden? Geen idee.. Pioneer stuurt ons een setje in-ears toe met een prijskaartje van 109 euro. Kan niks zijn… toch? Post navigationTerug […]

  3 reacties

  Geef een reactie