web analytics

Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

Prijs: € 1290

Bouwkwalitiet
Inzetbaarheid
Klank
Prijs

Opbouw serie en specs

De TH900 is qua uiterlijk een high end versie van het model dat in de serie daaronder komt, de TH610. In de hoofdtelefoonserie van Fostex is het model dat wij testen het enige dat meer dan 1.000 euro kost. Het eerder genoemde model TH610 kost 600 euro, de andere Fostex-modellen zijn lager geprijsd. Van 600 euro naar bijna 1.300 euro voor de TH900 mkII is een forse sprong in prijs. We zijn benieuwd of we dit ook in de geluidskwaliteit terug horen.

 

Bij de specificaties valt op dat de driver en het frequentiebereik (50mm driver en 5Hz – 45kHz, 25 Ohm impedantie) heel erg overeenkomen met die van de Denon AH-D7200 en de Pioneer SE Monitor5.  Dit is wat Fostex er zelf over zegt:

Biodyna diaphragm is made by Bio-cellulose fiber featuring low specific gravity, high Yang’s modulus and high internal loss at the same time to achieve 2 times high propagation velocity and 5 times high rigidity against the conventional plastic film based driver unit.”

We willen niet flauw zijn, maar bio-cellulose is ook datgene waarvan wc-papier van is gemaakt. Of karton, of papier. Papieren conussen zijn al zou oud als het jaar 0 van de luidspreker dus om daar nu zo gewichtig over te doen vinden wij wat overdreven. Een hoge Yang modulus zouden we ook graag wat nader uitgelegd willen hebben (er is de Young-modulus, die verwijst naar de mate van stijfheid van materiaal maar die van Yang is ons onbekend).  Wat we maar willen zeggen; laat u niet van de wijs brengen door wat fabrikanten allemaal schrijven over hun product.

Fostex levert er een 3 meter lange 7N OFC-koper kabel bij die optioneel ook gebalanceerd (4-pins XLR) te verkrijgen is. Wij hebben de 6,5 mm versie, die verguld is uitgevoerd. Heel aardig is dat de TH900 mkII wordt geleverd met een houten hoofdtelefoonstandaard. Dat hebben we nog niet eerder gezien!

Gerelateerde berichten

Sony NWZ-A15

Review Sony NWZ-A15 High Res Walkman

Opbouw serie en specs InhoudVoor wie het nog niet wist: portable hifi is enorm in opkomst. Kijk maar naar de enorme hoeveelheid hoofdtelefoons. En dan bedoelen we niet de goedkope dopjes die u bij de smartphone krijg, maar échte over- en on-ear hoofdtelefoons. Nu die markt een beetje verzadigd raakt, is het de beurt aan […]

Review Ovleng A4 – Chinese hoofdtelefoon

Opbouw serie en specs InhoudOnze zoektocht naar goedkope Chinese audio begint natuurlijk in…. China. Via één van de vele groothandel sites, komen wij terecht bij miniinthebox. Het aanbod op deze site is groot. Heel groot. Maar we zoeken audio. We willen antwoord op onze vraag, is goedkope Chinese audio goed? We testen de Ovleng A4.

3 reacties

Geef een reactie