vrijdag, april 19, 2024
Home Review Fidelizer Etherstream switch

Review Fidelizer Etherstream switch

0

Voordelen

  • Klinkt iets beter

Nadelen

  • Veel te duur
  • Goedkopere alternatieven klinken beter

Prijs: € 399

Bouwkwaliteit
Weergave
Inzetbaarheid
Prijs
Fidelizer Etherstream

Inleiding

Inhoud

Weer een switch? Jep… maar met een goede reden. Daarover later meer. Fidelizer kennen we vooral van de uitstekende software voor Windows-gebruikes. De Fidelizer-software zorgt voor meer rust in de weergave. Wij gebruiken het privé voor onze htpc met Kodi. Nu heeft het bedrijf ook een switch in het assortiment: de Fidelizer Etherstream. Het is in basis een 8-poorts Cisco SG110D. Fidelizer heeft deze naar eigen zeggen zeer succesvol gemodificeerd. We gaan het een bekijken en beluisteren. 

We krijgen van Fidelizer een krappe week na aanvraag de doos op de deurmat. In de Cisco-doos treffen we zoals verwacht een Cisco SG110D-08 switch aan. Met een extra sticker met een serienummer. Verder een paar boekjes en een adapter met Britse aansluiting. Gelukkig hebben we een adapter. We zetten de switch eerst maar eens aan de stroom om op te warmen.

Volgens Fidelizer moet de Etherstream een behoorlijk verschil geven met streaming audio. En volgens onze mailwisselingen vooral met online-content.

Modificaties

Nu heeft Fidelizer deze switch gemodificeerd. Wij zijn natuurlijk benieuwd naar wat er precies gedaan is. Kortom: we schroeven hem open en vergelijken hem met de gewone versie. Het verschil is echt minimaal. Er is een mooiere condensator gezet voor het filteren van voedingsruis en er zijn wat modificaties rondom de chip gedaan. Ook condensatortjes zo te zien. Wellicht ook om wat ruis te drukken. We zien geen aanpassingen aan de layout, voedingsadapter of galvanische scheiding. Er is dus niet heel veel aangepast.

Nu kan het natuurlijk prima zo zijn dat dit een hoorbaar effect geeft. Daarover later meer. Het punt is het prijsverschil. Fidelizer rekent 395 dollar voor deze versie. Dat is 350 euro (!) meer dan de gewone die gemiddeld zo’n 50 euro kost. Wij vinden het écht overdreven veel meer. Immers: voor 329 euro koopt u een zeer fraaie 12 volt Sbooster-voeding. En dat – zoals u verderop kunt lezen – doet ook wel wat met de weergave.

De Set-up

We hebben de twee switches opgenomen in ons netwerk. Dat gebeurt door ze aan een GS108T te koppelen die achter onze referentie-set hangt. We gebruiken afgeschermde standaard CAT6-kabels. Zowel vanuit de Netgear naar de Cisco’s als van de Cisco’s naar de Metrum Acoustics Ambre.

We gebuiken een degelijk aluminium stekkerblok om de switches van energie te voorzien. Tussen de twee adapters plaatsen we Isotek Isoplugs om de boel schoon te houden. Onze meter geeft geen ruis aan na het gebruik van de Isoplugs. Kortom: dat zit wel goed.

De rest van het systeem bestaat uit:

  • Pass Labs XP-12
  • Bryston 4B SST3
  • Metrum Acoustics Pavane
  • Focal Sopra No1
  • Kabels van Grimm Audio en Audioquest
  • Isotek Titan EVO3
  • Kemp Powerstrip 8plus

We spelen zowel muziek vanaf de NAS als vanaf Tidal. We regelen alles vanuit Roon. Roon draait in ons geval op een AMD quad-core APU met 8GB ram en een SSD.

×