web analytics

Review Elbow Little Fictions (2017)

Voordelen

 • Mooie muzikale begeleiding
 • Album brengt wat het belooft: Elbow
 • Technisch degelijk in elkaar gezet

Nadelen

 • Stem Guy Garvey komt wat vlak over
  • Prijs: € 15

   Elbow-little-fictions

   De band Elbow kennen we wel bij Alpha. De Britten hebben talloze hits op hun naam staan. Denk aan Lippy Kids in 2011 of One Day Like This. En nu Magnificent. Een nummer dat op het nieuwe album Little Fictions staat.

   Kenmerkend aan Elbow is de stem van Guy Garvey. De 42-jarige zanger en presentator (bij BBC) heeft een stem die nog weleens wordt vergeleken met Peter Gabriel. Dat kunnen we wel begrijpen. Al vinden we de presentatie van Garvey wel wat vlakker: een hele cd van Elbow uitluisteren zorgt toch wel voor een wat vlakkere ervaring. Maar goed: over smaak valt niet te twisten.

   Little Fictions

   Little Fictions is het zevende studioalbum van de band uit Manchester. Tussen 2014 en 2017 heeft de band wel nog wat solowerk uitgebracht. Dit album – uitgebracht op is zonder drummer Richard Jupp gemaakt.

   Het album telt precies tien nummer, waaronder het hitje Magnificent (She Says). Een heerlijk nummer dat gemakkelijk in het gehoor ligt. Typisch Elbow ook; de fans zullen het direct herkennen, al is het maar vanwege de typische stem van Guy Garvey.

   Nog een heerlijk Elbow-nummer is Head for Supplies. Al haalt het niet het niveau van Magnificent. Een nummer dat wellicht uit zijn prille huwelijk is ontsprongen?

   Groeien

   Net als andere albums van Elbow, heeft Little Fictions ook wat tijd nodig om te groeien. Een plekje te krijgen in de muziekbibliotheek. Pas na een keer of vier draaien, beginnen wat kwartjes te vallen. Begint te sfeer te zetten.

   Maar toch: hoewel we Elbow enorm kunnen bewonderen, voelt een compleet album nog steeds wat vlak. Dat heeft met name met de zang van Guy te maken, want wie goed luistert, zal horen dat er op de achtergrond veel gebeurt. Denk aan complete strijkorkesten (die we ook al kennen van andere albums), gitaar, percussie en nog veel meer.

   Fans zullen dit album zonder twijfel waarderen. Echter hebben wij meer luisterplezier ervaren met het voorgaande album: The Take Off and Landing of Everything. Of Build a Rocket Boys.

   Gerelateerde berichten

   Daft Punk Random Access Memories

   Review Daft Punk – Random Access Memories

   Het moet bijna wel een record zijn: in bijna 20 jaar vier albums uitbrengen. Toch is dat het geval bij het Franse Duo Daft Punk. Random Access Memories is namelijk het vierde studio-album. Al is dat niet helemaal eerlijk, want ze hebben ook de filmmuziek voor Tron:Legacy geschreven. Zonder meer een waardig album!

   nils-frahm-all-melody-album-cover

   Review – Nils Frahm – All Melody

   Nils Frahm is een veelzijdige componist die gezien zijn 35 jaar een indrukwekkend aantal releases op zijn naam heeft. Veelal van hoog niveau. Al vanaf 2005 brengt de Duitser (voornamelijk) instrumentale albums uit die vaak onder de noemer neo-klassiek worden geschaard, maar regelmatig flirt hij ook met ambient en sfeervolle dance. Inmiddels komen de albums […]

   1 reactie

   Geef een reactie