web analytics

Review Elac Vela BS403

Voordelen

 • Detailrijke weergave
 • Hoogwaardige componenten
 • Design

Nadelen

 • Minder in balans op laag volume
 • Prijs: € 1990

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Elac Vela BS403

  Conclusie

  Elac heeft al een tijdje de wind in de zeilen (pun intended) en bewijst met de Vela BS403 dat ze van alle markten thuis zijn. Deze luidspreker past perfect in het rijtje moderne, detailrijke monitors die we de laatste jaren steeds vaker over de vloer krijgen. Hij onderscheidt zich echter door zijn aparte uiterlijk en bijzondere componenten. De gebruikte materialen zijn van topkwaliteit en de afwerking is ‘first rate’. Vanaf een bepaald volume is er power, dynamiek en komt er veel detail door met voldoende body onderin. Daarenboven is de Vela BS403 een echte ‘eyecatcher’ die in elke leefruimte tot zijn recht zal komen. Gaat dat zien én horen!

  Voor wie

  Het is behoorlijk druk in deze prijsklasse dus is het zaak je te onderscheiden van het pak. We hebben al een aantal keer aangegeven dat het uiterlijk van een luidspreker dan doorslaggevend kan zijn en dat blijkt nog maar eens. Onze Atc’s bijvoorbeeld krijgen zelden of nooit goedkeurende blikken en worden door bezoekers steevast als lomp en log omschreven. De Elac Vela BS403 daarentegen kregen van iedereen mooie commentaren en vielen erg in de smaak. Dit is een luidspreker die aanspreekt, bekeken en betast wordt en vragen oproept. Niet enkel door zijn design maar ook door zijn aparte materiaalkeuze.

  Het is tevens een serieuze monitor die degelijke elektronica nodig heeft om op niveau te spelen en correct moet opgesteld worden om er het maximum uit te halen. Wie graag een vergevingsgezinde luidspreker heeft moet elders zoeken. De Vela BS403 is een verfijnde luidspreker maar ‘tells it like it is’. Hij maakt een mindere opname niet mooier. Dat is nu eenmaal de prijs die je betaalt voor die hoge transparantie en detaillering. Hij is ook minder geschikt voor metal en zwaar klassiek maar al bij al is het een goeie all-rounder die de meeste genres prima laat doorkomen. Wie graag de allerlaagste bastonen wil horen, en dat is meestal zo bij een bookshelf, moet een subwoofer aanschaffen. De Vela BS403 is echter geen kale, frisse speaker, wel integendeel.

   

  Geef een antwoord