web analytics

Review Elac Debut Reference DBR62 monitor luidspreker

Voordelen

 • Verbeterde weergave
 • Betere bouw
 • Mooier uiterlijk
 • Plaatsing

Nadelen

 • Vraagt een versterker met controle
 • Behoorlijk groot
 • Prijs: € 498

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Elac Debute Reference BR62

  Conclusie

  De Elac Debut Reference DBR62 kost een pak meer dan de Debut 2.0 en komt hierdoor in een prijsklasse terecht waar de concurrentie moordend is. Toch denken we dat deze luidspreker een waardevolle toevoeging is in dit segment. Hij ziet er niet alleen een pak fraaier uit, hij klinkt ook gewoon beter. De vele aanpassingen bieden overigens nog andere voordelen. De DBR62 is nu gemakkelijker te plaatsen, kan luider spelen zonder vervorming en heeft een beter frequentiebereik. Luistermoeheid krijgt geen kans bij deze luidspreker en alle genres komen mooi door. Een echte allrounder dus! 

  Vergelijken

  Inhoud

  Onze referentie in deze prijsklasse is de Q Acoustics 3030i en eentje die we heel graag uit de kast halen. De 3030i speelt strakker in het laag en precies wat meer gecontroleerd. De DBR62 is in die regionen wat speelser en losser. Stemmen zijn door de 3030i wat beter te volgen in een direct vergelijk maar instrumenten blijven dan weer net wat meer verborgen in de mix. Wat minder opvallend aanwezig in elk geval. We horen minder detail door de 3030i en het algemene klankbeeld is nog gemoedelijker dan bij de DBR62. De 3030i is ook kritisch op versterking, een trend lijkt het wel, en je moet de kraan wat meer opendraaien om ze echt te doen zingen. De DBR62 heeft wat meer pit en een hogere fun factor dan de 3030i. Beide luidsprekers presteren echter goed op lager volume. 

  Voor wie

  De Elac Debut Reference DBR62 zal opnieuw heel veel mensen aanspreken en zal net als de ‘gewone’ Debut zichzelf verkopen. De prijs zit goed, de afwerking is prima en het geluid is bijzonder goed. Reken daar nog een gemakkelijke plaatsing bij en er valt nog weinig te wensen. Deze monitor is ook ideaal voor wie voor een beperkt bedrag een relatief grote ruimte wil vullen. Wel zorgen voor een degelijke versterker! Andrew Jones weet perfect waar hij mee bezig is en heeft de oerversie van Debut naar ongeziene hoogte gebracht.

   

   

  1 reactie

  Geef een antwoord