Review Elac Debut Connex DCB41 Powered speaker – Maak de connectie

Voordelen

 • Makkelijk te plaatsen

  Mooi gemaakt

 • Veel aansluitingen
 • Degelijk geluid

Nadelen

 • Volumeknop achteraan
 • Korte luidsprekerkabel
 • Prijs: € 529

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Set-up en installatie

  Inhoud

  We hebben de Elac Connex in verschillende opstellingen gebruikt. Naast de televisie, op het bureau en in de luisterruimte op een setje Solidsteel SS-6 staanders met IsoAcoustic Aperta ontkoppeling. In deze laatste set-up hebben we onze eigen Driade Flow luidsprekerkabels gebruikt, beetje overkill natuurlijk, omdat die langer zijn maar voor de rest hebben we de standaard kabels gebruikt. Op het bureau en naast de televisie werd de X-Bass functie uitgeschakeld. Bij de opstelling op de staanders hebben we wel de 7db boost geactiveerd voor maximale laag toevoeging. We hebben via de computer, de televisie, de Sonnet Hermes en Bluetooth geluisterd. 

  Weergave en luisteren

  De ideale afstand tussen beide luidsprekers is, wat ons betreft, anderhalve meter. Het stereobeeld is bijzonder stabiel met voldoende breedte en hoogte. Opvallend is het gecontroleerde laag, al dan niet met de boost functie, waar je ze ook plaatst. Hierdoor heb je telkens een fundament waarop de rest van de weergave kan bouwen. Het hoog is fris en soms een tikkie pittig maar het midden is dan weer open en detailrijk. De verstaanbaarheid is hoog en de Elac Connex is ook behoorlijk dynamisch. Ideaal voor actiefilms of elektronische muziek.

  Misschien zullen niet veel mensen deze speakertjes op een staander plaatsen maar met de Aperta’s komen ze perfect op oorhoogte te staan en klinken ze bijzonder compleet. We zaten net zonder versterker dus kwamen deze Elac Connex luidsprekers als geroepen. 

  Een mooi voorbeeld van wat deze luidsprekers kunnen horen we op het debuut van Caroline & Claude. Een Amerikaans duo dat waanzinnig mooie popliedjes maakt. Hun EP, Nan’s Usb, klinkt wonderschoon door Elacs. Punchy, mooi in balans en zonder al te veel artefacten. Natuurlijk heeft het hoog heeft niet de ultieme verfijning maar het midden en laag zijn echt goed. Vooral met de X-bass geactiveerd in een losse opstelling. Op het nummer ‘Where i’m supposed to be’ komen de belletjes op de tamboerijn loepzuiver door, idem op het nummer ‘Yours’. Stemmen staan wat meer naar voren en details komen bijzonder gemakkelijk door. 

  Soort luidspreker
  Monitor - bookshelf
  Type luidspreker
  Dynamisch
  Luidspreker systeem
  Basreflex
  Aansturing
  Actief
  Frequentiebereik
  50 - 25000 Hz
  Crossover
  2-weg
  Versterkervermogen (totaal)
  100
  Afmetingen
  • Breedte: 140 cm
  • Diepte: 21 cm
  • Hoogte: 25 cm
  Gewicht speaker
  3.5 Kg
  Productieland
  China
   
   
   

  Winkels met Elac

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL

  Geef een antwoord