Review Elac Carina BS243.4 Monitor

Voordelen

 • Beheerste, coherente weergave
 • Mooi afgewerkt
 • Prijs

Nadelen

 • Niet de snelste speaker
 • Krachtige versterker aanbevolen
 • Prijs: € 998

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Elac Carina

  Conclusie

  De laatste jaren worden er enorm veel uitstekende, betaalbare monitors gemaakt. Zoveel zelfs dat we tijd te kort komen om ze allemaal te testen. Toch zijn we blij dat we de Elac Carina BS243.4 een tijdje in onze luisterruimte hebben gehad want dit is één van de betere in zijn prijsklasse. Het is een monitor die voldoende open en gedetailleerd klinkt zonder artificieel te worden. Daarnaast is het ook een erg mooie speaker die gemakkelijk te plaatsen is. Waar we een aantal jaren geleden in dit prijssegment vooral frisse speakers tegenkwamen, zien en horen we nu steeds vaker modellen die wat ronder en voller mogen klinken. En daar is de Elac Carina BS243.4 het archetype van. Wie wil ontspannen bij het luisteren naar zijn of haar favoriete muziek is hier aan het juiste adres. Well done Mr. Jones!

  Voor wie

  De Elac Carina BS243.4 is een luidspreker die goed presteert in normale leefruimtes en weinig last heeft van reflecties of andere toestanden. Hij is m.a.w. gemakkelijk te plaatsen zonder al te veel gedoe. Hij wordt volgens ons best gecombineerd met een snelle, krachtige versterker om optimaal te presteren. Door de verfijnde tweeter en het behoorlijk gulle laag is dit een luidspreker die lange luistersessies zonder luistermoeheid toelaat.

  Vergelijken

  We wisselen even met onze Vienna Acoustics Haydn Jubilee en merken een aantal verschillen. Het laag van de Vienna’s is wat sneller en punchier dan dat van de Elacs. De Elacs lijken daarentegen wat dieper te gaan en hebben iets meer body in het midlaag, zeker als ze rechtstreeks op de stands staan. De Vienna is ook een frissere speaker tegenover de mildere, rondere Elac. De Vienna spuugt en spettert meer en daar moet je van houden. Het stereobeeld is nauwer bij de Vienna en speelt daardoor wat kleiner, compacter. 

   
   

  Winkels met Elac

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Amsterdam, Zuid Holland, NL

  Geef een antwoord