Review Edifier W855 Bluetooth hoofdtelefoon

Voordelen

 • Mooi afgewerkt
 • Goed draagcomfort
 • Prettig in gebruik, met en zonder kabel

Nadelen

  • Edifier W855 (

   Inleiding

   Edifier, we hebben er al meer reviews over geschreven. Het Chinese merk dat actieve monitorspeakers en hoofdtelefoons maakt met een prijs/kwaliteitsverhouding die zonder meer concurrerend is. En het merk dat een aantal jaren geleden Stax overnam met de belofte “Stax will still remain Stax”. Een soort Chinese Teufel, of een duivelse Chinees? In het nieuwe Chinese Jaar van de Hond nemen we twee Edifier hoofdtelefoons onder de loep. Als eerste de W855 Bluetooth.

   Wie de website van Edifier opent, ziet al snel wat de doelgroep van het merk is. Young & Urban, Fris & Fruitig, Mobiel en Flexibel, Gebruiksgemak en Comfort. Zoiets. Edifier wil producten maken die meer zijn dan zes plankjes en een driver (luidsprekers) of een hoofdband met oorschelpen (hoofdtelefoon). Design speelt een belangrijke rol.

   Spics & Specs

   De W855BT is een Bluetooth over ear hoofdtelefoon. Hoofdband en frame van de oorschelpen zijn gemaakt van een aluminium en magnesium-combinatie. Daardoor is het geheel prettig licht in gewicht, 238 gram. U hebt de keuze uit twee kleuren, zwart of bruin. De bruine versie die wij ter review hebben ontvangen, heeft een chique uitstraling.

   De hoofdtelefoon wordt geleverd in een nette doos waarin u een stevige kunststof reistas aantreft, een 3,5mm audiokabel en een micro USB oplaadkabel. Een compleet en fraai uitgevoerd pakket, niet iets dat je zou verwachten bij een hoofdtelefoon in deze prijsklasse.

   Comfort

   Dat ‘echt leder’ niet meer een essentiële voorwaarde is voor comfortabele oorkussens bewijst ook deze Edifier W855BT. De oorkussens zijn gemaakt van kunstleer dat erg prettig aanvoelt; geen warme oren, opgesloten gevoel of andere narigheid die inherent kan zijn aan gesloten en over-ear systemen. Het verstellen van de oorschelp gaat door deze in of uit de hoofdband te halen. De pasvorm is prima; in de testperiode hebben verschillende hoofd-omtrekken kennisgemaakt met de Edifier en er hebben ons heen klachten bereikt, integendeel. De fijn aanvoelende oorschelpen en het lichte gewicht dragen daar zeker aan bij.

   Gerelateerde berichten

   Review ZEMi Aria

   Een kleine quiz in de vorm van ‘raad het apparaat’ was voorafgaande aan deze review misschien wel op zijn plaats geweest… “Wat is dat dan?!” “Is dat soms een nieuwe lamp?” “Is het een luidspreker? Echt?!” “Wat een apart ding zeg!” Zomaar een greep uit de vele reacties die de ZEMi Aria tijdens de reviewperiode […]

   Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

   We schreven het al eerder; hoofdtelefoons zijn niet alleen in aantal en soorten sterk aan het toenemen, ook in kwaliteit (en prijs) zien we steeds meer variatie ontstaan. Een aantal jaar geleden was een hoofdtelefoon van 1.000 euro of meer een bijzonderheid en voorbehouden aan een redelijk vast lijstje merken en types. Denk aan de […]

   7 reacties

   1. Dag Yung

    Via USB gaat het signaal naar de Mutec MC-3+ USB Master Clock Generator en van daaruit naar de Sennheisser HDVD800 hoofdtelefoonversterker. Netfilter PFM2 van Van Medevoort, stroombekabeling van Supra.

    Zou het wat zijn om als je over BT luistert ook even te vermelden welke codec je gebruikt hebt?

    1. Dag Vincent,

     Ik heb zowel met een iPhone (iOS) als met de Mac (OSX) Bluetooth geluisterd. iOS-apparatuur streamt aac-stereogeluid met een bemonsteringsfrequentie van 44,1 kHz en een bitrate van 264 Kbit/s. Geen Aptx dus. Voor Mac OSX is dit wel mogelijk.

     En om dan helemaal compleet te zijn: de signaalweg van de referentieset voor hoofdtelefoons is als volgt. Een standaard USB-B naar A (printer)kabel van de computer naar de Mutec reclocker. Een Weiss Chiron AES/EBU-kabel verbindt de Mutec met de HDVD 800 DAC/versterker. Optioneel een S/PDIF-connectie van Art Speak. In deze setup klinkt AES beter dan S/PDIF.

     1. Dank voor deze aanvulling. Edifier benadrukt op hun site de AptX ondersteuning, de AAC codec die iOS ondersteund wordt niet genoemd waardoor ik vermoed dat dat er niet op zit. Als dat zo is dan valt iOS terug op SBC, de standaard bluetooth audio codec. Ik ben benieuwd of je verschillen in geluidskwaliteit tussen iOS en OSX hebt waargenomen.

      Zelf heb ik momenteel een Sennheiser urbanite XL wireless in gebruik, die blijkbaar hetzelfde klankkarakter heeft. Aangezien dit een uitlopend model is kan je hem momenteel voor 140 euro of minder bemachtigen, hij is behoorlijk in prijs gedaald. De Urbanite heeft overigens ook geen AAC support.

      1. Sorry voor de late reactie, de W855BT gebruikt een CSR 8645 Bluetooth chipset die de volgende codec’s ondersteunt: aptX, MP3, AAC en SBC. Dus AAC wordt ook direct ondersteund. Ik gebruik zelf ook een iPhone en MacBook Pro.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon