web analytics

Review Edifier W830BT hoofdtelefoon

Prijs: € 99 euro

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Edifier W830BT

Geluid

Maar hoe klinkt hij nu? Edifier zet de W830BT in de markt als een bass-heavy hoofdtelefoon speciaal geschikt voor EDM, hiphop en jazz. We kennen allemaal het andere merk, van een niet nader genoemde hiphopper, dat hier een patent op heeft. Maar soms is al dat laag gewoon too much of a good thing. Is dit bij deze Edifier ook het geval? Tijd voor een nader onderzoek.

Beeeeep

De eerste keer dat je de hoofdtelefoon aan de praat probeert te krijgen met je mobiel of tablet, duurt het wel eventjes voor de verbinding tot stand komt. Dit staat gelukkig aangegeven in de handleiding. Net wanneer je denkt dat het niet meer goed komt, hoor je een geruststellende bleep. Het signaal om van start te gaan. Redacteur in kwestie heeft voornamelijk draadloos geluisterd want dat is de raison d’être van deze hoofdtelefoon.

Straight out of the box klinkt hij nogal donker en zwaar. Dus laten we de hoofdtelefoon een paar dagen inspelen. En dan gaan we er eens goed voor zitten. Met Big fish theory van Vince Staples zitten we meteen in het genre waarvoor hij gemaakt is. Hiphop van de bovenste plank. We draaien of liever duwen het volume eens flink omhoog. De zware bassen blijven gecontroleerd en vervormen niet. Indrukwekkend. We zijn geen van allen bass-junkies bij Alpha, maar dit is echt genieten!  Bij het album the digging remedy van Plaid zorgt deze hoofdtelefoon opnieuw voor de juiste balans. De elektronische soundscapes vliegen je letterlijk om de oren en het laag is zuiver. Hier missen we wel  een beetje sprankeling in het hoog. Maar je mag natuurlijk niet alles verwachten in deze prijsklasse. Met de kabel in de hoofdtelefoonversterker is dit net iets beter.

Eens kijken hoe het gaat met rustigere muziek. De laatste titelloze plaat van Cigarettes after sex zit vol met bastonen en de W830BT weet hier wel weg mee. Het laag loopt mooi door en zorgt voor een stevige basis bij de slepende songs. De vocals komen een fractie meer naar de voorgrond dan bij de Sony maar klinken verrassend zuiver. Daardoor komt het album Freedom van Amen Dunes echt wel binnen. De bijzonder intense stem van Damon McMahon snijdt door merg en been.  Deze plaat is behoorlijk experimenteel maar het is vooral zijn lijzige stem die met de aandacht gaat lopen. Het toont in elk geval aan dat deze hoofdtelefoon niet enkel bij hiphop en EDM goed klinkt maar ook met andere genres goed overweg kan.

Gerelateerde berichten

Edifier W855 (

Review Edifier W855 Bluetooth hoofdtelefoon

Geluid InhoudEdifier, we hebben er al meer reviews over geschreven. Het Chinese merk dat actieve monitorspeakers en hoofdtelefoons maakt met een prijs/kwaliteitsverhouding die zonder meer concurrerend is. En het merk dat een aantal jaren geleden Stax overnam met de belofte “Stax will still remain Stax”. Een soort Chinese Teufel, of een duivelse Chinees? In het […]

Denon DA-10

Review Denon DA-10

Geluid InhoudHigh-end audio spelers . Geweldig goed klinkende hoofdtelefoons. Hifi op straat is een gewoon erg populair geworden. Het is echt een ‘ding’. Meer en meer mensen worden zich bewust van hoe goed muziek kan én hoort te klinken! En de fabrikanten staan in de rij om ons steeds nieuwe, betere en gemakkelijkere methodes aan te […]

3 reacties

 1. Doordat mijn huidige BT Hoofdtelefoon aan het desintegreren is en dankzij leuke recensies (waaronder deze) heb ik ook de
  Edifier W830BT aangeschaft.
  Ik begrijp dat ook in deze het eindoordeel een som der delen is. Er is zeker een aantal positieve zaken, waaronder de verbijsterend goede accu. Maar de weergave valt mij niet mee. Hier speelt de smaak geen rol meer, maar is de weergave gewoon ronduit slecht. Alsof ik in de concertzaal zit met oordoppen in.
  Mijn huidige BT-telefoon (Plantronics Backbeat Pro) is stukken beter. En voor echte luistersessies gebruik ik mijn Fidelio X2 en dat is al helemaal geen vergelijkingsmateriaal meer…

  1. Beste,

   We proberen inderdaad een product in zijn geheel te bekijken. Voor de prijs vonden we heel veel zaken goed. De weergave hebben we wel het minst beoordeeld. Zoals vermeld nadruk op het laag en weinig sprankeling. Maar ook in de sound waren er positieve elementen. Laag blijft gecontroleerd en geen vervelende nadruk bij vocals. Deze gemoedelijke signatuur is vooral geschikt om langdurig te luisteren. Al dan niet onderweg.

 2. Ik zou graag wat meer lezen over hoe de hoofdtelefoon klinkt. Ik lees nu alleen ‘dik in orde’ en ‘niet helemaal neutraal’. Ben ook benieuwd hoe jullie het verschil in klank met de W855 zouden typeren, die hebben jullie tenslotte ook getest.
  O ja, de link naar de review van de 855 bovenaan in het artikel werkt helaas niet.

Geef een reactie