web analytics

Review Edifier S2000Pro

Voordelen

 • Prachtig gemaakt
 • Veel ingangen
 • Klinkt lekker

Nadelen

 • off axis rolt hoog snel af
 • Geen usb-ingang
 • Prijs: € 500 per paar

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Edifier S2000 Pro

  De set-up en sound

  We hebben alle mogelijke inputs van de Edifier gebruikt. Van single ended (aux) tot optisch, coaxiaal, xlr en bluetooth. Schakelen tussen bronnen gaat met de meegeleverde afstandsbediening. Die ligt prima in de hand en doet wat het moet doen…We komen er trouwens achter dat het regelen van het volume wat onhandig is. Ofwel moet u de afstandsbediening bij de hand hebben, of u moet achterop de speaker gaan klooien. Daar zit namelijk de toon- en volumeregeling. Wij hadden graag op het front een tiptoets voor input en volume gezien.

  Twee dacs

  Om de Edifier S2000 Pro goed te kunnen testen, hebben we een Sony-dac (PHA-3AC) en een Sennheiser HDVD-800 gebruikt. Deze hebben we via usb gekoppeld aan een pc waarop Foobar en JPlay actief is. Het verschil tussen deze dacs, is dat de Sennheiser XLR uitgangen heeft.

  Alle ingangen werken gewoon naar behoren en klankverschillen zijn minimaal. Bluetooth is het minst verfijnd, maar dat is logisch, gezien de compressie. Toch is het resultaat helemaal niet slecht. XLR via de Sennheiser is het fraaist naar onze mening. We horen een strak stereobeeld en heel wat microdetail en ruim voldoende laag. We concluderen al snel dat het geen straf is om dit op het bureau te hebben.

  Wat opvalt, is dat de Edifier aardig gebalanceerd speelt. We horen een vrij mild hoog zonder korrel. Het enige is dat we in het midden een heel klein randje waarnemen. Wellicht zit daar iets in het crossover of horen we het aluminium van de woofer… in ieder geval lijkt het op ‘ringing’… Het is heel mild en in deze prijsklasse totaal geen issue.

  Sterker nog: de Edifier speelt ruim boven verwachting. De S2000 Pro presenteert rijk, detailrijk, mooi open en zonder meer gecontroleerd. Iets wat met een los setje luidsprekers en versterker met dac onmogelijk is voor dit geld. Wederom gaan we het zeggen: dit is de kracht van integratie.

  Gerelateerde berichten

  Dynaudio MC 15 zonder frontje

  Dynaudio MC 15: multimedia en meer

  De set-up en sound Inhoud 1. Inleiding2. Een paar specs3. De set-up en sound4. Voor wie?5. Specificaties Edifier S2000 ProReactiesOp verzoek nemen we Dynaudio’s interpretatie van een multimedia luidspreker, de MC 15, eens nader onder de loep. Deze compacte actieve monitor lijkt in eerste instantie vooral bedoeld als desktopluidspreker voor muziekweergave via PC of notebook, […]

  Netgear Nighthawk X10 - R9000

  Video Netgear Nighthawk X10 – R9000

  De set-up en sound Inhoud 1. Inleiding2. Een paar specs3. De set-up en sound4. Voor wie?5. Specificaties Edifier S2000 ProReactiesRouters… niet het meest sexy component voor de meeste audioliefhebbers. Sterker nog: het zal voor velen van u een soort noodzakelijk kwaad zijn. Toch besteden we er graag aandacht aan bij Alpha Audio. Allereerst omdat we […]

  5 reacties

  1. Mooi gemaakt, massief houten panelen. Magnetostaat tweeters geven in algemeen een prachtig snel en kristalhelder geluid, maar zeker met een lens een gericht geluid. Als je besluit ze in woonkamer te gebruiken gebruik dan lage stands zodat de tweeter goed op je gericht blijft. Ik ben benieuwd of de faseplug in de tweeter nodig is. Ik zou geneigd zijn hem eruit te slopen net zoals het metaalgaas.
   Nogmaals erg mooi voor de prijs, koppel op de optische ingang een streamer (bijv. een GCCA van €39,-) en je bent klaar.

  Geef een reactie