web analytics

Review Edifier S2000Pro

Prijs: € 500 per paar

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Edifier S2000 Pro

De set-up en sound

We hebben alle mogelijke inputs van de Edifier gebruikt. Van single ended (aux) tot optisch, coaxiaal, xlr en bluetooth. Schakelen tussen bronnen gaat met de meegeleverde afstandsbediening. Die ligt prima in de hand en doet wat het moet doen…We komen er trouwens achter dat het regelen van het volume wat onhandig is. Ofwel moet u de afstandsbediening bij de hand hebben, of u moet achterop de speaker gaan klooien. Daar zit namelijk de toon- en volumeregeling. Wij hadden graag op het front een tiptoets voor input en volume gezien.

Twee dacs

Om de Edifier S2000 Pro goed te kunnen testen, hebben we een Sony-dac (PHA-3AC) en een Sennheiser HDVD-800 gebruikt. Deze hebben we via usb gekoppeld aan een pc waarop Foobar en JPlay actief is. Het verschil tussen deze dacs, is dat de Sennheiser XLR uitgangen heeft.

Alle ingangen werken gewoon naar behoren en klankverschillen zijn minimaal. Bluetooth is het minst verfijnd, maar dat is logisch, gezien de compressie. Toch is het resultaat helemaal niet slecht. XLR via de Sennheiser is het fraaist naar onze mening. We horen een strak stereobeeld en heel wat microdetail en ruim voldoende laag. We concluderen al snel dat het geen straf is om dit op het bureau te hebben.

Wat opvalt, is dat de Edifier aardig gebalanceerd speelt. We horen een vrij mild hoog zonder korrel. Het enige is dat we in het midden een heel klein randje waarnemen. Wellicht zit daar iets in het crossover of horen we het aluminium van de woofer… in ieder geval lijkt het op ‘ringing’… Het is heel mild en in deze prijsklasse totaal geen issue.

Sterker nog: de Edifier speelt ruim boven verwachting. De S2000 Pro presenteert rijk, detailrijk, mooi open en zonder meer gecontroleerd. Iets wat met een los setje luidsprekers en versterker met dac onmogelijk is voor dit geld. Wederom gaan we het zeggen: dit is de kracht van integratie.

Gerelateerde berichten

Audioquest Cheetah

De set-up en sound InhoudAudioquest beschikt over een zeer ruim assortiment interlinks, luidsprekerkabels en accessoires. Bij de interlinks loopt het assortiment van de goedkope Diamondback (? 90) interlink door tot de astronomische geprijsde Sky (meer dan ?2000) en dit geldt ook voor de luidsprekerkabels (van de Type 2 tot en met de Pikes Peak (>?10.000, […]

elac-discovery

Video Elac Discovery

De set-up en sound InhoudDe Elac Discovery is toch wel een apparaatje dat wat monden heeft losgemaakt. Er zijn mensen die erbij zweren en het zien als een budget-wonder. Er zijn ook groepen die er wat sceptisch naar kijken. Of alleen de nadelen zien. In ieder geval is het een bijzonder concept. We gaan u […]

5 reacties

  1. Mooi gemaakt, massief houten panelen. Magnetostaat tweeters geven in algemeen een prachtig snel en kristalhelder geluid, maar zeker met een lens een gericht geluid. Als je besluit ze in woonkamer te gebruiken gebruik dan lage stands zodat de tweeter goed op je gericht blijft. Ik ben benieuwd of de faseplug in de tweeter nodig is. Ik zou geneigd zijn hem eruit te slopen net zoals het metaalgaas.
    Nogmaals erg mooi voor de prijs, koppel op de optische ingang een streamer (bijv. een GCCA van €39,-) en je bent klaar.

Geef een reactie