web analytics

Review Edifier S2000Pro

Prijs: € 500 per paar

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Edifier S2000 Pro

Een paar specs

Zoals we al hadden aangegegeven, is de Edifier S2000Pro een actief systeem met ingebouwde dac. Tevens is het mogelijk via single-ended te spelen, treffen we een stereo XLR-ingang aan en zit er een bluetooth-radio ingebouwd. Oftewel: ‘streamen’ vanaf de telefoon gaat ook. En ook met een prima kwaliteit dankzij AptX. Het pairen van onze Nexus 5x ging probleemloos. Gewoon de Edifier op BT zetten en op de telefoon (of tablet) zoeken naar de S2000 Pro. Erop tikken en klaar is Kees… spelen maar.

Het enige dat we missen is een usb-input. Zeker gezien het feit dat deze set toch wel vaak bij de pc gebruikt gaat worden, is een usb-dac toch wel erg fijn. Wij hebben in onze test een Sony- en de Sennheiser HDVD-800 als dac gebruikt. De Sennheiser heeft tevens een analoge, gebalanceerde uitgang. Deze is fixed, waardoor de Edifiers keurig aangestuurd worden.

Units en versterkers

Tijd om eens te gaan kijken naar de units. Bovenin zien we een 1-inch planar-tweeter met een – logisch – plat membraan. Een soort mini magnetostaatje dus. Deze planars zijn doorgaans een stuk sneller dan gewone softdomes. Echter hebben ze als nadeel dat het afstraalgedrag aardig gericht is. Daardoor moet je wel voor de speaker zitten om te kunnen genieten van een normaal hooggebied. Deze tweeter is geen uitzondering.

De woofer is een aluminium conus en heeft een diameter van 5,5-inch. Volgens de specificaties moet deze tot zo’n 48 Hz zijn werk kunnen doen. Genoeg voor dagelijks gebruik. Maar niet echt geschikt voor het heftigere house-werk of ‘rumbling’ bass bij games. Edifier zal ook niet echt die markt voor ogen hebben met de S2000 Pro.

Elke S2000 Pro heeft aparte versterking ovor laag en hoog. De tweeters kijgen elk 12 watt. De woofer krijgt 50 watt. Edifier gebruikt de TAS5754 chip van Texas. Deze chip accepteert i2S-in en maakt in dat opzicht een direct digital benadering mogelijk.

Een dsp scheidt de frequenties in het digitale domein. Er zit dus ook een AD-converter in die het analoge ingangssignaal digitaliseert (PCM1802). We hebben hier dus te maken met een échte actieve speaker.

Gerelateerde berichten

804D tweeter

Review Bowers Wilkins 804D

Een paar specs InhoudDe 800-serie van Bowers & Wilkins (B&W) mag met recht een icoon in de hifi-wereld worden genoemd. Het eerste model rolde in 1979 van de band; dat is nu 32 jaar geleden. In 2005 kwam de eerste Diamond-versie van de 800-serie, waarbij de tweeter is vervangen door een diamanten versie. Wij beluisteren […]

Review Art Speak Silver interlink

Een paar specs InhoudWe hebben al aardig wat spullen van Art Speak getest. Dat heeft een reden: ze presteren doorgaans bijzonder goed. Bovengemiddeld zelfs. Van Louis Raatjes krijgen we deze keer een nieuwe interlink: de opvolger van de Solid Core Silver die we al langer gebruiken. Het is nog een ‘prototype’, maar hij is klankmatig […]

5 reacties

  1. Mooi gemaakt, massief houten panelen. Magnetostaat tweeters geven in algemeen een prachtig snel en kristalhelder geluid, maar zeker met een lens een gericht geluid. Als je besluit ze in woonkamer te gebruiken gebruik dan lage stands zodat de tweeter goed op je gericht blijft. Ik ben benieuwd of de faseplug in de tweeter nodig is. Ik zou geneigd zijn hem eruit te slopen net zoals het metaalgaas.
    Nogmaals erg mooi voor de prijs, koppel op de optische ingang een streamer (bijv. een GCCA van €39,-) en je bent klaar.

Geef een reactie