web analytics

Review Edifier S2000Pro

Voordelen

 • Prachtig gemaakt
 • Veel ingangen
 • Klinkt lekker

Nadelen

 • off axis rolt hoog snel af
 • Geen usb-ingang
 • Prijs: € 500 per paar

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Edifier S2000 Pro

  Een paar specs

  Zoals we al hadden aangegegeven, is de Edifier S2000Pro een actief systeem met ingebouwde dac. Tevens is het mogelijk via single-ended te spelen, treffen we een stereo XLR-ingang aan en zit er een bluetooth-radio ingebouwd. Oftewel: ‘streamen’ vanaf de telefoon gaat ook. En ook met een prima kwaliteit dankzij AptX. Het pairen van onze Nexus 5x ging probleemloos. Gewoon de Edifier op BT zetten en op de telefoon (of tablet) zoeken naar de S2000 Pro. Erop tikken en klaar is Kees… spelen maar.

  Het enige dat we missen is een usb-input. Zeker gezien het feit dat deze set toch wel vaak bij de pc gebruikt gaat worden, is een usb-dac toch wel erg fijn. Wij hebben in onze test een Sony- en de Sennheiser HDVD-800 als dac gebruikt. De Sennheiser heeft tevens een analoge, gebalanceerde uitgang. Deze is fixed, waardoor de Edifiers keurig aangestuurd worden.

  Units en versterkers

  Tijd om eens te gaan kijken naar de units. Bovenin zien we een 1-inch planar-tweeter met een – logisch – plat membraan. Een soort mini magnetostaatje dus. Deze planars zijn doorgaans een stuk sneller dan gewone softdomes. Echter hebben ze als nadeel dat het afstraalgedrag aardig gericht is. Daardoor moet je wel voor de speaker zitten om te kunnen genieten van een normaal hooggebied. Deze tweeter is geen uitzondering.

  De woofer is een aluminium conus en heeft een diameter van 5,5-inch. Volgens de specificaties moet deze tot zo’n 48 Hz zijn werk kunnen doen. Genoeg voor dagelijks gebruik. Maar niet echt geschikt voor het heftigere house-werk of ‘rumbling’ bass bij games. Edifier zal ook niet echt die markt voor ogen hebben met de S2000 Pro.

  Elke S2000 Pro heeft aparte versterking ovor laag en hoog. De tweeters kijgen elk 12 watt. De woofer krijgt 50 watt. Edifier gebruikt de TAS5754 chip van Texas. Deze chip accepteert i2S-in en maakt in dat opzicht een direct digital benadering mogelijk.

  Een dsp scheidt de frequenties in het digitale domein. Er zit dus ook een AD-converter in die het analoge ingangssignaal digitaliseert (PCM1802). We hebben hier dus te maken met een échte actieve speaker.

  Gerelateerde berichten

  AMI Musik DS5

  Review AMI Musik DS5

  Een paar specs Inhoud 1. Inleiding2. Een paar specs3. De set-up en sound4. Voor wie?5. Specificaties Edifier S2000 ProReactiesSoms heb je van die parels. Apparaten die goed ogen, alle inputs bieden die je nodig hebt én wat extra in huis hebben. De AMI Musik DS5 is zo’n parel. Een merk waar we nog nooit van […]

  Aumeo

  Review Aumeo Headphone Personalizer

  Een paar specs Inhoud 1. Inleiding2. Een paar specs3. De set-up en sound4. Voor wie?5. Specificaties Edifier S2000 ProReactiesAls u een review van ons leest waarbij we een beschrijving geven van de klank, dan moet u er maar van uit gaan dat wij goede oren hebben. Maar wat zijn goede oren precies? Horen we allemaal […]

  5 reacties

  1. Mooi gemaakt, massief houten panelen. Magnetostaat tweeters geven in algemeen een prachtig snel en kristalhelder geluid, maar zeker met een lens een gericht geluid. Als je besluit ze in woonkamer te gebruiken gebruik dan lage stands zodat de tweeter goed op je gericht blijft. Ik ben benieuwd of de faseplug in de tweeter nodig is. Ik zou geneigd zijn hem eruit te slopen net zoals het metaalgaas.
   Nogmaals erg mooi voor de prijs, koppel op de optische ingang een streamer (bijv. een GCCA van €39,-) en je bent klaar.

  Geef een reactie