Review Edifier R1850DB

Voordelen

 • Veel detail
 • Ruime soundstage
 • Prijs

Nadelen

 • Beperkt laag
 • Geen usb
  • Edifier R1850DB

   Inleiding

   Actieve speakers maken de laatste jaren grote sier. Dit fenomeen uit de professionele audiowereld begint meer en meer zijn weg te vinden naar het reguliere circuit. Denk aan Kef, Kii, Grimm en Dutch & Dutch. In een heel andere prijsklasse hebben we het Chinese Edifier. In onze niet aflatende zoektocht naar goed klinkend audiospul tegen een zachte prijs, bekijken we deze keer de Edifier R1850DB actieve bookshelf speakers. De term bookshelf is nog nooit zo van toepassing geweest als bij deze zwarte blokjes. Wordt het drie op een rij voor Edifier? Let’s find out!

   Bij alpha-audio hebben we de laatste maanden al heel wat gear van Edifier besproken. Ze maken dan ook erg betaalbare producten met een uitstekende afwerking en dito klank. Het hoeft niet altijd een rib uit je lijf te kosten. Wie een beetje rondkijkt vindt vaak op minder betreden paden echte pareltjes.

   Zwaargewicht

   Het eerste wat opvalt als je de speakertjes uit hun verpakking haalt is hun gewicht. Ze zitten stevig vast en we moeten echt moeite doen om ze eruit te krijgen. Eenmaal uit de doos springt een tweede kenmerk in het oog. Ze zijn wel héél klein. Op hun hoogste punt precies 25 cm. Toch stralen ze een zekere ‘je ne sais quoi’ uit.

   De speakers zijn uitgevoerd in de zogenaamde black ash uitvoering en zien er netjes uit. Er is tevens een glanzende versie te verkrijgen. Vooraan zien we een softdome tweeter, een kleine woofer en de baspoort. Vooral dit laatste gegeven zal heel handig blijken. Op één van de luidsprekers staat een extra schijfje om het signaal van de afstandsbediening te ontvangen.

   Draaien we de luidsprekers om dan zien we tooninstellingen voor treble en bas met daaronder een volumeregeling. Helemaal onderaan de powerknop en de uitgang om beide speakers met elkaar te verbinden. Verder vinden we een hele rits aansluitingen. We zetten ze voor u even op een rijtje.

   Inputs

   • 2x rca
   • coaxiaal
   • optisch
   • subwoofer

   Geen usb hoor ik u denken. Dat klopt! Daar heb je de S880DB of de S2000PRO voor. Deze luidsprekers zijn minder geschikt om naast de computer te zetten. Het kan wel maar het is niet ideaal. Naast bovengenoemde aansluitingen kunt u ook via bluetooth 4.0 muziek spelen. Zoals we ondertussen gewend zijn van Edifier worden alle toestellen, zowel android als ios, probleemloos herkend. Het technische aspect hebben ze daar echt onder de knie. Tijdens onze reviewperiode werkte alles feilloos.

   Foto’s Edifier R1850DB

   Gerelateerde berichten

   Dion Audio DAC 32 converter met usb-ingang

   Review Dion Audio DAC32

   Dion Audio is een Nederlandse fabrikant van hifi-apparatuur. Miquel Blauw, de eigenaar van Dion Audio, ontwerpt en fabriceert alles zelf én met de hand. Toch bijzonder, aangezien het productgamma bestaat uit versterkers, d/a-converters, phono-trapjes en zelfs kabels en luidsprekers! Wij testen vandaag de DAC32. Een converter met zowel spdif als een usb-ingang. 

   Dion Audio SD100 versterker

   Review Dion Audio SD100

   Klasse D-versterking is in opkomst. Nagenoeg – zo niet alle – docking stations en AirPlay-speakers hebben een klasse-D versterker. Ook de meeste all-in-one setjes beschikken over een efficiënte pwm-versterker. In de hifi en high-end zien we ook steeds vaker dit type (eind)versterker verschijnen. We bekijken vandaag een model van Dion Audio. De SD100 om precies […]

   vM DA468 d/a-converter

   Review Van Medevoort DA468

   Als je in het topsegment meespeelt, moet een apparaat van ‘a’ tot ‘z’ kloppen. Het moet er goed uitzien, het moet degelijk in elkaar geschroefd zijn en het moet bovenal geweldig klinken. Van Medevoort zet als digitale strijdmachine de DA468 d/a-converter in. Gooit hij hoge ogen? 

   2 reacties

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review DALI Callisto wireless system

   Review DALI Callisto wireless system