web analytics

Review Edifier R1850DB

Voordelen

 • Veel detail
 • Ruime soundstage
 • Prijs

Nadelen

 • Beperkt laag
 • Geen usb
 • Prijs: € 179

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Edifier R1850DB

  Inleiding

  Inhoud

  Actieve speakers maken de laatste jaren grote sier. Dit fenomeen uit de professionele audiowereld begint meer en meer zijn weg te vinden naar het reguliere circuit. Denk aan Kef, Kii, Grimm en Dutch & Dutch. In een heel andere prijsklasse hebben we het Chinese Edifier. In onze niet aflatende zoektocht naar goed klinkend audiospul tegen een zachte prijs, bekijken we deze keer de Edifier R1850DB actieve bookshelf speakers. De term bookshelf is nog nooit zo van toepassing geweest als bij deze zwarte blokjes. Wordt het drie op een rij voor Edifier? Let’s find out!

  Bij alpha-audio hebben we de laatste maanden al heel wat gear van Edifier besproken. Ze maken dan ook erg betaalbare producten met een uitstekende afwerking en dito klank. Het hoeft niet altijd een rib uit je lijf te kosten. Wie een beetje rondkijkt vindt vaak op minder betreden paden echte pareltjes.

  Zwaargewicht

  Het eerste wat opvalt als je de speakertjes uit hun verpakking haalt is hun gewicht. Ze zitten stevig vast en we moeten echt moeite doen om ze eruit te krijgen. Eenmaal uit de doos springt een tweede kenmerk in het oog. Ze zijn wel héél klein. Op hun hoogste punt precies 25 cm. Toch stralen ze een zekere ‘je ne sais quoi’ uit.

  De speakers zijn uitgevoerd in de zogenaamde black ash uitvoering en zien er netjes uit. Er is tevens een glanzende versie te verkrijgen. Vooraan zien we een softdome tweeter, een kleine woofer en de baspoort. Vooral dit laatste gegeven zal heel handig blijken. Op één van de luidsprekers staat een extra schijfje om het signaal van de afstandsbediening te ontvangen.

  Draaien we de luidsprekers om dan zien we tooninstellingen voor treble en bas met daaronder een volumeregeling. Helemaal onderaan de powerknop en de uitgang om beide speakers met elkaar te verbinden. Verder vinden we een hele rits aansluitingen. We zetten ze voor u even op een rijtje.

  Inputs

  • 2x rca
  • coaxiaal
  • optisch
  • subwoofer

  Geen usb hoor ik u denken. Dat klopt! Daar heb je bijvoorbeeld de S880DB voor. Deze luidspreker zijn minder geschikt om naast de computer te zetten. Het kan wel maar het is niet ideaal. Naast bovengenoemde aansluitingen kunt u ook via bluetooth 4.0 muziek spelen. Zoals we ondertussen gewend zijn van Edifier worden alle toestellen, zowel android als ios, probleemloos herkend. Het technische aspect hebben ze daar echt onder de knie. Tijdens onze reviewperiode werkte alles feilloos.

  Foto’s Edifier R1850DB

  3 reacties

  1. Had het al een keertje te berde gebracht, de techniek is razendsnel vooruit gegaan. En de grote van de luidsprekerbox zegt weinig over de weergavekwaliteit. Het is DE luidspreker voor de student en zodra je wat meer in de slappe was zit, sluit er een goeie kwaliteit actieve sub hierop aan. Dat is nooit weggegooid geld. https://www.bax-shop.nl/studio-subwoofer/dynaudio-18s-actieve-studio-subwoofer elke luidsprekerbox ook die van €5000,– klinkt veel beter.

  Geef een reactie