Review Dynaudio Emit 10 bookshelf speaker – Enthousiaste instapper

Voordelen

 • Geschikt voor veel muziek genres
 • Veel textuur en substantieel geluid
 • Spelen gedetailleerd, met enthousiasme en kracht
 • Presteert groter dan verwacht

Nadelen

 • Mag dynamischer bij film
 • Bij drukke muziek ietwat rommelig
 • Prijs: € 364,50 per stuk

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Bookshelfs. We houden ervan bij Alpha AUdio. Niet heel gek dat we direct ‘Ja’ zeggen als de Denen ons vragen De Dynaudio Emit 10 te bekijken en te beluisteren. Het is de nieuwe instapper van het Deense luidsprekermerk. Maar laat u niet misleiden door de vraagprijs van net geen 750 euro per paar zonder stands en nét iets meer dan 1000 euro mét statieven. De Dynaudio Emit 10 is gewoon een volwaardig Deens kwaliteitsproduct. Laten we uitleggen waarom. 

  De Dynaudio Emit 10 is een 2 weg dynamische speaker die veel van zijn technologie krijgt uit de veelal duurdere Confidence, Contour en Evoke series. De speaker is verkrijgbaar in zwart satijn, wit satijn en walnoot hout vinyl.

  Qua styling zijn de speakers subtiel en zo gemaakt om mooi weg te vallen in een scandinavisch interieur. De serie is opbouwd uit een 5tal speakers, allereerst de kleinste de Emit 10 die wij vandaag reviewen, de Emit 20 boekenplank, emit 25c (center channel), emit 30 (vloerstaander 2.5 weg) en emit 50 (vloerstaander 3 weg).

  Bij onze huidige Dynaudio Emit 10 bevindt zich aan de achterkant een vernieuwde dual flared die vooral een strakker laag moet realiseren. De speaker binding posts vallen in positieve zin op, ze zien er lekker massief uit en voelen stevig; erg prettig! De vernieuwde “Cerotar” tweeter afkomstig uit de Evoke serie heeft een 28mm softdome tweeter met speciale coating en “hexis inner dome”. Waarbij de hexis inner dome vooral ongewenste resonanties van de tweeter moet wegfilteren. Dat zorgt – als het goed is – weer voor een vloeiender weergave. En dat voorkomt vermoeidheid bij langer luisteren.

  De midrange/woofer is gemaakt van een uit 1 stuk MSP (magnesium silicaat polymer) waarbij er vooral gewerkt is aan het niet te licht, niet te dik en niet te stijf maken van het materiaal maar een mooie gebalanceerde middenweg te vinden. Voordelen moeten zijn minder kleuring in de reproductie en een puurder resultaat ‘overall’.

  Al met al zijn er fraaie speakers om te zien en geeft het een gevoel van kwaliteit.

  Geef een antwoord