web analytics

Review Divaldi Amp 02 hoofdtelefoonversterker

Prijs: € 1299

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Divaldi AMP 02

De set-up en sound

Inhoud

We hebben de Divaldi Amp 02 getest in combinatie met een Focal Elear. Deze behoorlijk neutrale hoofdtelefoon kan prima laten horen waar deze Poolse creatie toe in staat is. We pakken als bron de Benchmark DAC3 – wordt nog gereviewd – die zijn signaal krijgt van de – behoorlijk gepimpte – Alpha Audio PC. Vinyl hebben we niet uitgebreid getest, omdat we onze nieuwe Thorens TD170 nog niet goed hebben ingeregeld. Excuses. Wordt nog vervolgd! Overigens moet dit geen issue zijn tijdens de test, aangezien de Benchmark een uitstekende bron is om deze Divaldi te kunnen beoordelen.

We pakken de tablet, starten ROON en stellen een leuke playlist samen. Draai aan de knop bovenop het kekke, witte doosje en spelen maar !

Rijk

Opvallend aan de Divaldi is de rijke en soepele weergave. Er is geen randje te bekennen. Dit echter zonder echt in te boeten aan openheid en een goed te volgen vocaal gebied. We horen bij Steven Wilson een ontzettend mooi gebalanceerd plaatje. Een coherentie die veelal te vinden is in high-end audiosystemen die een veelvoud kosten van deze hoofdtelefoon-set-up.

Tevens is de detaillering aanwezig, maar niet tot het analytische. We horen via uitgang van de Benchmark DAC3 wel meer detail en ook íets meer openheid in het hoog. Echter drukt deze ook iets meer in het midden. Dus is de DAC3 dan beter? Dat is natuurlijk zowel een kwestie van smaak als een kwestie van match met de hoofdtelefoon. Op de Focal verschilt het per nummer. Overall brengt de Divaldi iets meer rust, waardoor we langer kunnen luisteren.

Deze trend is bij alle genres natuurlijk hoorbaar. Rock, pop, electronic, metal… Het valt ons op dat de Divaldi in combinatie met de Focal het allemaal wel best vindt. Er is niet echt een voorkeur voor genres: zoals het hoort.

Voeding eronder?

Bij het experimenteren met de Divaldi, valt ons op dat we een (lichte) brom horen als we de hoofdtelefoonversterker óp de voeding zetten met de input op Phono. Nu gaat dit wel weg op het moment dat we – kort – de Thorens aankoppelen (met aarde) om te kijken of alles werkt. Opvallend is echter dat de brom meegaat met het verschuiven van de versterker – je hoort de veldwerking – en direct weg is als we de voeding ernaast zetten. Toch een veld wat invloed heeft op de versterker? Dat is niet gek, gezien het feit dat een phonoversterker enorm moet versterken. We zijn echter wel van mening dat Divaldi hier wat aan kan / moet doen. Weet echter dat de brom weg is op moment dat de aarde van de platenspeler is aangesloten.

Gerelateerde berichten

Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

De set-up en sound InhoudWe schreven het al eerder; hoofdtelefoons zijn niet alleen in aantal en soorten sterk aan het toenemen, ook in kwaliteit (en prijs) zien we steeds meer variatie ontstaan. Een aantal jaar geleden was een hoofdtelefoon van 1.000 euro of meer een bijzonderheid en voorbehouden aan een redelijk vast lijstje merken en […]

Geef een reactie