web analytics

Review Divaldi Amp 02 hoofdtelefoonversterker

Voordelen

 • Klinkt vloeiend
 • Mooie balans
 • Phono MM en MC

Nadelen

 • Brom hoorbaar bij phono-input
 • Geen afstandsbediening
 • Prijs: € 1299

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Divaldi AMP 02

  De set-up en sound

  Inhoud

  We hebben de Divaldi Amp 02 getest in combinatie met een Focal Elear. Deze behoorlijk neutrale hoofdtelefoon kan prima laten horen waar deze Poolse creatie toe in staat is. We pakken als bron de Benchmark DAC3 – wordt nog gereviewd – die zijn signaal krijgt van de – behoorlijk gepimpte – Alpha Audio PC. Vinyl hebben we niet uitgebreid getest, omdat we onze nieuwe Thorens TD170 nog niet goed hebben ingeregeld. Excuses. Wordt nog vervolgd! Overigens moet dit geen issue zijn tijdens de test, aangezien de Benchmark een uitstekende bron is om deze Divaldi te kunnen beoordelen.

  We pakken de tablet, starten ROON en stellen een leuke playlist samen. Draai aan de knop bovenop het kekke, witte doosje en spelen maar !

  Rijk

  Opvallend aan de Divaldi is de rijke en soepele weergave. Er is geen randje te bekennen. Dit echter zonder echt in te boeten aan openheid en een goed te volgen vocaal gebied. We horen bij Steven Wilson een ontzettend mooi gebalanceerd plaatje. Een coherentie die veelal te vinden is in high-end audiosystemen die een veelvoud kosten van deze hoofdtelefoon-set-up.

  Tevens is de detaillering aanwezig, maar niet tot het analytische. We horen via uitgang van de Benchmark DAC3 wel meer detail en ook íets meer openheid in het hoog. Echter drukt deze ook iets meer in het midden. Dus is de DAC3 dan beter? Dat is natuurlijk zowel een kwestie van smaak als een kwestie van match met de hoofdtelefoon. Op de Focal verschilt het per nummer. Overall brengt de Divaldi iets meer rust, waardoor we langer kunnen luisteren.

  Deze trend is bij alle genres natuurlijk hoorbaar. Rock, pop, electronic, metal… Het valt ons op dat de Divaldi in combinatie met de Focal het allemaal wel best vindt. Er is niet echt een voorkeur voor genres: zoals het hoort.

  Voeding eronder?

  Bij het experimenteren met de Divaldi, valt ons op dat we een (lichte) brom horen als we de hoofdtelefoonversterker óp de voeding zetten met de input op Phono. Nu gaat dit wel weg op het moment dat we – kort – de Thorens aankoppelen (met aarde) om te kijken of alles werkt. Opvallend is echter dat de brom meegaat met het verschuiven van de versterker – je hoort de veldwerking – en direct weg is als we de voeding ernaast zetten. Toch een veld wat invloed heeft op de versterker? Dat is niet gek, gezien het feit dat een phonoversterker enorm moet versterken. We zijn echter wel van mening dat Divaldi hier wat aan kan / moet doen. Weet echter dat de brom weg is op moment dat de aarde van de platenspeler is aangesloten.

  Gerelateerde berichten

  Bowers AM1 buiten

  Quick Review Bowers Wilkins AM1

  De set-up en sound Inhoud 1. Inleiding2. De set-up en sound3. Voor wie?ReactiesDe Bowers & Wilkins AM1 is een relatief kleine luidspreker voor aan de wand. Eventueel voor buiten, aangezien de speaker spatwaterdicht is en op een bijzonder manier aangesloten wordt. Wij kijken er even kort naar.  Terug naar: Inleiding

  Audioquest NightOwl

  Review Audioquest Nighthawk en NightOwl Carbon

  De set-up en sound Inhoud 1. Inleiding2. De set-up en sound3. Voor wie?ReactiesAudioquest kennen we vooral van de kabels. En wellicht van de jitterbug. Maar dat ze ook hoofdtelefoons en inmiddels een aardige serie power-producten maken, zal niet iedereen weten. Wij testen de Nighthawk en Nightowl Carbon. Terug naar: Inleiding

  Geef een reactie