web analytics

Review Denon HEOS BAR + subwoofer

Prijs: € 1398 inclusief subwoofer

Bouwkwaliteit
Installatie
Bediening
Weergave-film
Prijs
Weergave-muziek
HEOS cinema soundbar

Een Denon Ecosysteem

Eigenlijk willen alle fabrikanten hetzelfde. Ze willen dat wij, als consument, een compleet ecosysteem van de fabrikant neerzetten. Daar is natuurlijk niks mee, want heel eerlijk, het werkt heel prettig als alles op elkaar is afgestemd en met elkaar praat.

De HEOS-familie een vrij grote familie. Er is voor iedere ruimte of omgeving wel een oplossing. Zelfs de nieuwere AV-receivers hebben al een HEOS-systeem geïntegreerd. Laten we eens wat voorbeelden geven: u kunt in de woonkamer een soundbar neerzetten en in de keuken een losse speaker. In bijvoorbeeld een aparte luisterruimte, een receiver met geïntegreerde HEOS-streamer.

Ook kunnen we stiekem wel zeggen dat er twee markten steeds meer naar elkaar toe groeien. Dat is aan de ene kant de audio en aan de andere kant Smart home. Het zal ons ook niks verbazen als dit steeds meer in elkaar over gaat. Deze HEOS laat zich al naadloos integreren binnen diverse systemen.

Omleiding

Even simpel een stukje muziek opzetten. Vrij eenvoudig voor de meeste mensen. Stap 1 in de wereld van digitale muziek…download de app!  In dit geval pakken we de Iphone erbij. Downloaden de app en vervolgens openen we Spotify en zetten een willekeurige afspeellijst aan. We kiezen de Denon als afspeelapparaat en we hebben muziek. In de app zelf kunnen ook de bronnen kiezen. De HDMI-ingang of de Synology server waar alle muziek op staat. Maar, zodra wij de Tidal account of Tune in voor de radio aan willen zetten, worden we verrast. Willen wij gebruik maken van bijvoorbeeld Tidal, waarvoor we een account hebben, dan wilt Denon dat we eerst een Denon account aan maken. He? Dus we moeten een account aanmaken om vervolgens gebruik te kunnen maken van een account? Klinkt een beetje als een omleiding die wordt omgeleid.

We hebben een grote collectie aan muziek op de server staan, dus de accounts hebben we gelaten voor wat het was.

Gerelateerde berichten

Samsung HWN850

Review Samsung HW-N850

Een Denon Ecosysteem InhoudEind 2016 heeft Samsung zijn imperium verder uitgebreid. Samsung kocht de Harman-groep voor een slordige 8 miljard. Een strategische zet. Samsung wilde een groter aandeel in de audio hoek. Dat is op te bouwen, maar een overname is veel snellere route. Daarmee heeft Samsung de namen JBL, Harman en AKG onder zich […]

Q Acoustics M2 Soundbar

Review Q Acoustics M2 Soundbase

Een Denon Ecosysteem InhoudWij bij Alpha Audio hebben eerder producten van Q acoustics getest. De Q acoustics 3020 bookshelf heeft bij ons een verbazingwekkende indruk achter gelaten. Q acoustics heeft een hele goede prijs kwaliteit verhouding. Een hele goede! Toen besloot Q acoustics dat ze ook soundbars gingen maken. Het heeft even op zich laten wachten, […]

1 reactie

Geef een reactie