web analytics

Review Denon HEOS BAR + subwoofer

Prijs: € 1398 inclusief subwoofer

Bouwkwaliteit
Installatie
Bediening
Weergave-film
Prijs
Weergave-muziek
HEOS cinema soundbar

Onder de motorkap

Het kan voor een fabrikant een fluitje van een cent zijn een nieuw product te ontwikkelen. Zeker als je al praktisch alle sectoren bedient. Je pakt dan gewoon de goede onderdelen uit de andere producten en stopt deze vervolgens in (in dit geval) een soundbar. Voila…een soundbar.

Gelukkig gaat het in de praktijk er iets anders aan toe. Maar natuurlijk is er wel wat kruisbestuiving. Denk aan de krachtige processor die Denon gebruikt in de HEOS BAR. Deze is ook te vinden in de betere av-receivers; een 400 mhz 32-bit floating point engine.

Rijkelijk voorzien

De 3.0 soundbar beschikt ook over bi-amping. Voor aansturing van de units wordt een klasse D versterker gebruikt. De achterkant is ook over nagedacht. We vinden er vijf HDMI aansluitingen, waarvan één er wordt gebruikt voor ARC/TV. Ook zien we een tweetal digitale ingangen: optisch en coaxiaal. Verder: 3,5 mm aux, usb en ethernet, bluetooth en een koppeling voor een – optionele – draadloze sub.

Opvallend is dat als we de meegeleverde subwoofer erbij pakken, we ook aansluitingen zien. Denk aan een 3,5 mm aux, usb en ethernet. Kortom: op zowel de soundbar als de subwoofer vinden we knoppen voor bediening. Deze zijn voornamelijk bedoeld om het volume harder of zachter te zetten. Tenslotte: jawel… een afstandsbediening! We hebben het hier al eerder over gehad. Een afstandsbediening blijft toch erg handig.

Als we kijken naar de buitenkant, ziet het er erg gelikt uit. Een strakke zwarte soundbar met futuristische vormen. Als we iets dichterbij kijken dan zien we dat het grootste gedeelte bedekt wordt door zwarte stof. Het totale plaatje ziet er erg goed uit.

Gerelateerde berichten

FIIO Q5

Review Fiio dac Q5

Onder de motorkap InhoudDe producten van Fiio hebben zich op de redactie van Alpha audio erg geliefd gemaakt. Eerder zagen we bijvoorbeeld deze en deze test voorbij komen. Waar het uiteindelijk op neer komt, is dat Fiio goede kwaliteit audioproducten maakt. Deze review richt zich op een iets ander product van Fiio. We testen namelijk een […]

Sonus Faber Sonetto 1

Review Sonus Faber Sonetto 1

Onder de motorkap InhoudItalië is gekend voor zijn snelle wagens, strak design en… passievolle bewoners. En óók voor zijn mooie luidsprekers. We bekijken vandaag de gloednieuwe, prachtig vormgegeven Sonus Faber Sonetto I monitorluidspreker. Het is zoals we gewend zijn van Sonus Faber een bijzondere verschijning. Maar klinkt deze kleine monitor net zo goed als dat […]

1 reactie

Geef een reactie