Review Denon AH-GC30

Voordelen

 • Draagcomfort
 • Lange accu duur
 • Noise Cancelling

Nadelen

 • Minder muzikaal dan gewenst
 • Prijs: € 349

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  AHGC30

  Veel namen of type nummers van producten kunnen wij nog wel ontcijferen. Soms hoeft dat namelijk ook helemaal niet moeilijk te zijn. Maar soms krijgen we producten waarvan wij denken, “Tja…we zien het staan, maar hoe ze op de naam op type zijn gekomen???” Voor de review van de draadloze Denon hoofdtelefoon, AH-GC30, gaat deze vlieger deels op. Bij de nieuwe modellen loopt het nummer gewoon op. Maar qua letter en de betekenis daarvan, moet wij u een antwoord schuldig blijven.

  Wij zijn dol op Head-Fi en Denon heeft zich in het verleden vaker bewezen op het gebied van Head-Fi. Zo werden wij erg blij van de AH-D7200. En ook de AH-D9200 kan ons bekoren.

  De Denon Ah-GC30 is een bluetooth hoofdtelefoon. Wij krijgen een compleet nieuw exemplaar opgestuurd. Dus niet een model dat al getest is en dus is ingespeeld. En we kunnen alvast verklappen dat dit bij de ’30’ nodig is. Er zijn nog steeds mensen die ons vreemd aankijken als wij vertellen dat audioapparatuur moet inspelen. Maar geloof ons, het maakt een wereld van verschil. Dus na een goede 100 uur inspelen kunnen wij aan de slag met de Denon AH-GC30.

  Full Package

  Dat Denon goed uitpakt is goed te merken in functionaliteit en specificaties. Laten we aftrappen met Noise canceling. Ideaal bij vervelende collega’s of bij de frequent flyer.

  Intern vinden we 40mm Hi-res drivers. Deze zouden zorgen voor een meeslepende muziek ervaring (aldus de bronchure). De Denon AH-GC30 biedt ook de mogelijkheid om dubbele connectie met bluetooth te hebben. Dus bijvoorbeeld met de Ipad en de Iphone.

  De Aptx-codec zorgt voor een fatsoenlijke overdracht van de bits en bytes. En dus een betere muziekbeleving. Verder vinden we een dubbele microfoon voor gesprekken. Mocht de accu nu leeg raken, dan kan er met de bijgeleverde accessoires worden overgeschakeld naar een bekabelde verbinding. Volgens Denon zouden wij ongeveer twintig uur kunnen luisteren. Opladen gaat in twee uur.

  Het wordt wel duidelijk dat Denon een specifieke doelgroep voor ogen heeft met deze AH-GC30. Business mensen. De groep die vaak reist, vergadert en telefoontjes moet plegen.

  Comfort met de hoofdletter C

  Bij het openen van de verpakking worden wij aangenaam verrast door de geur van nieuwe consumenten Hi-Fi. De geur die wij vaak vergelijken met de geur van een nieuwe auto. Wij pakken de Denon AH-GC30 uit en zetten deze direct op. Het is misschien wel de belangrijkste eigenschap van een hoofdtelefoon; Draagcomfort.

  En hoe zit het? Nou, heel goed eigenlijk. Het draagcomfort is subliem. De stand van de oorschelpen ten opzichte van de hoofdband iets anders dan gebruikelijk. Maar zorgt voor een passende fit. De hoofdband is zacht en elegant afwerkt en de schelpen bewegen mee naar de vorm van het hoofd. De vulling van zowel de band als de oorschelpen is geweldig. Ze zijn beide goed gevuld en hebben een bepaalde stevigheid.

  Maar nadat we de hoofdtelefoon een minuut op hebben, voelt het niet stevig aan. In tegendeel zelf, het is comfortabel. Dit maakt lange telefoongesprekken of luistersessies een fluitje van een cent. Als wij niet meer door hebben dat wij een hoofdtelefoon dragen, dan betekent dat een maximale score op draagcomfort. Dat is hier zeker van toepassing.

   

  [nextpage title=”Bellen en muziek”]

   

  Om een realistische test neer zetten, gaan we de Denon AH-GC30 een volle werkdag gebruiken. Onze maandag begint om 08:00 uur.

  In de auto worden we al gebeld, vervolgens zijn we 15 minuten verder. Op kantoor moeten we eerst verplicht sociaal doen, vragen naar hoe het weekend was; u kent het wel. Twee esspresso verder en we kunnen aan de slag achter de pc. De Denon AH-GC30 gaat op en we kiezen een jaren 80 pop playlist op spotify. Dit werkt geweldig.

  De noise cancelling aan. Die heeft drie standen: vliegtuig, stad of kantoor. Nou moeten wij eerlijk toegeven dat wij niet direct het verschil horen. Maar dan zouden we ook de test moeten afnemen in een vliegtuig. De noise cancelling werkt perfect. Telefoneren met de Denon AH-GC30 heeft een gek psycholigisch effect. Dit heeft vooral te maken met het feit dat wij nauwelijks iets van onze omgeving horen en de oorschelpen comfortabel aanvoelen. We wanen ons bijna in een privékantoor.

  Muziek

  Qua muziek spelen we eigenlijk de hele dag door opgewekte muziek. Mede om onze lunchdip te lijf te gaan, schakelen we over naar Reggeaton. Al blijkt dit niet stevig genoeg. Dus na een half uur trekken we hardrock en metal uit de kast.

  Dat zorgt voor een productieve middag. De geluidskwaliteit is goed. Wij horen de juiste balans en de elementen in de muziek zijn goed hoorbaar. Voor een grondige test, besluiten een nieuwe favoriet van ons op te zetten; Danny Vera – Roller coaster. Wat opvalt is dat de muzikale beleving afstandelijk overkomt. Alsof het getemd is, maar er niet uitkomt.

  Wij krijgen sterk de indruk dat er meer muziek inzit, maar dat de Denon AH-GC30 zich inhoud. Dit lijkt de rode draad te zijn. Het maakt namelijk niet uit wat we luisteren, het klinkt goed maar het komt gematigd over. En zeker bij Danny Vera weten wij hoeveel emotie er in zijn stem kan zitten. Dit vinden wij jammer van de Denon AH-GC30.

  Na een lange werkdag komen we thuis voor de warme hap. Om een uur of 2030 uur, ploffen we neer op de bank en pakken de Ipad erbij. Een film op Netflix? Onze keuze valt op The Dark Knight Rises. Dat is meer dan 2,5 uur dikke actie met Batman. Wij zijn dan ook fan van Christian Bale in de rol van Batman. Door het draagcomfort en de afsluiting van de hooftelefoon, worden opgeslokt door de actie in het verhaal. Hier merken we nauwelijks wat van de getemde prestatie zoals bij de muziek. Na de film was de accu nog steeds niet leeg. Uit eindelijk zijn de nog 2 dagen doorgegaan op 1 laadcyclus. De 20 uur hebben we makkelijk gehaald. Dat is een enorm groot plus punt.

  [nextpage title=”Eindoordeel”]Denon AH-GC30

  De Denon AH-GC30 is een draadloze hoofdtelefoon die zich met name richt op de business doelgroep. Dit wordt ook duidelijk bevestigd door de functionaliteit. Dus bent u iemand die veel belt en reist voor zakelijk doeleinden? En wilt u dit doen met een hoofdtelefoon met een hoog niveau draagcomfort en een lange accu duur, dan is de Denon een perfect keuze.

  Op het gebied van muziek scoort de Denon AH-GC30 helaas iets minder. Ondanks dat de tonale balans in orde blijkt te zijn, komt de weergave afstandelijk en getemd over. Dit vinden wij erg jammer, wij weten dat Denon veel beter kan dan dit. Als u dus de nadruk op muziek legt, bij de aanschaf van een draadloze hoofdtelefoon, dan zal dit waarschijnlijk niet de juiste keuze voor u zijn.

  Geef een antwoord