Review Denon AH-GC30

Voordelen

 • Draagcomfort
 • Lange accu duur
 • Noise Cancelling

Nadelen

 • Minder muzikaal dan gewenst
 • Prijs: € 349

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  AHGC30

  Inleiding

  Inhoud

  Veel namen of type nummers van producten kunnen wij nog wel ontcijferen. Soms hoeft dat namelijk ook helemaal niet moeilijk te zijn. Maar soms krijgen we producten waarvan wij denken, “Tja…we zien het staan, maar hoe ze op de naam op type zijn gekomen???” Voor de review van de draadloze Denon hoofdtelefoon, AH-GC30, gaat deze vlieger deels op. Bij de nieuwe modellen loopt het nummer gewoon op. Maar qua letter en de betekenis daarvan, moet wij u een antwoord schuldig blijven.

  Wij zijn dol op Head-Fi en Denon heeft zich in het verleden vaker bewezen op het gebied van Head-Fi. Zo werden wij erg blij van de AH-D7200. En ook de AH-D9200 kan ons bekoren.

  De Denon Ah-GC30 is een bluetooth hoofdtelefoon. Wij krijgen een compleet nieuw exemplaar opgestuurd. Dus niet een model dat al getest is en dus is ingespeeld. En we kunnen alvast verklappen dat dit bij de ’30’ nodig is. Er zijn nog steeds mensen die ons vreemd aankijken als wij vertellen dat audioapparatuur moet inspelen. Maar geloof ons, het maakt een wereld van verschil. Dus na een goede 100 uur inspelen kunnen wij aan de slag met de Denon AH-GC30.

  Full Package

  Dat Denon goed uitpakt is goed te merken in functionaliteit en specificaties. Laten we aftrappen met Noise canceling. Ideaal bij vervelende collega’s of bij de frequent flyer.

  Intern vinden we 40mm Hi-res drivers. Deze zouden zorgen voor een meeslepende muziek ervaring (aldus de bronchure). De Denon AH-GC30 biedt ook de mogelijkheid om dubbele connectie met bluetooth te hebben. Dus bijvoorbeeld met de Ipad en de Iphone.

  De Aptx-codec zorgt voor een fatsoenlijke overdracht van de bits en bytes. En dus een betere muziekbeleving. Verder vinden we een dubbele microfoon voor gesprekken. Mocht de accu nu leeg raken, dan kan er met de bijgeleverde accessoires worden overgeschakeld naar een bekabelde verbinding. Volgens Denon zouden wij ongeveer twintig uur kunnen luisteren. Opladen gaat in twee uur.

  Het wordt wel duidelijk dat Denon een specifieke doelgroep voor ogen heeft met deze AH-GC30. Business mensen. De groep die vaak reist, vergadert en telefoontjes moet plegen.

  Comfort met de hoofdletter C

  Bij het openen van de verpakking worden wij aangenaam verrast door de geur van nieuwe consumenten Hi-Fi. De geur die wij vaak vergelijken met de geur van een nieuwe auto. Wij pakken de Denon AH-GC30 uit en zetten deze direct op. Het is misschien wel de belangrijkste eigenschap van een hoofdtelefoon; Draagcomfort.

  En hoe zit het? Nou, heel goed eigenlijk. Het draagcomfort is subliem. De stand van de oorschelpen ten opzichte van de hoofdband iets anders dan gebruikelijk. Maar zorgt voor een passende fit. De hoofdband is zacht en elegant afwerkt en de schelpen bewegen mee naar de vorm van het hoofd. De vulling van zowel de band als de oorschelpen is geweldig. Ze zijn beide goed gevuld en hebben een bepaalde stevigheid.

  Maar nadat we de hoofdtelefoon een minuut op hebben, voelt het niet stevig aan. In tegendeel zelf, het is comfortabel. Dit maakt lange telefoongesprekken of luistersessies een fluitje van een cent. Als wij niet meer door hebben dat wij een hoofdtelefoon dragen, dan betekent dat een maximale score op draagcomfort. Dat is hier zeker van toepassing.

   

   
   

  Winkels met Denon

  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE
  Joseph Bensstraat 21
  1180 Ukkel, BE

  Geef een antwoord