web analytics

Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

Voordelen

 • Klinkt ontzettend fijn
 • Zit heerlijk
 • Gemakkelijk aanstuurbaar

Nadelen

 • Prijs
  • Prijs: € 1599

   Denon AH D9200

   Inleiding

   Onlangs hoorde uw redacteur dat mensen jonger dan 35 jaar geen idee hebben wat merken als JVC, Denon, Kenwood of Pioneer maken. Laat staan dat ze weten wat Sansui, Aiwa, Nakamichi, Luxman, Stax of Accuphase doen. Deze merken komen alle uit Japan en waren in de hoogtijdagen (de jaren 80 van de vorige eeuw) gezaghebbende bedrijven die audioproducten maakten van zeer betaalbaar tot zeer onbetaalbaar. En die gemeenschappelijk hadden; een uitgekiende engineering, breed aanbod en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

   Audio was Big In Japan en dat zag je ook terug in merken als Mitsubishi, die naast auto’s een audiolijn introduceerde. Eigenlijk is alleen Sony nog dominant aanwezig als Audio/videomerk. Yamaha is als merk dat instrumenten en audio-apparatuur maakt en motoren, nog een van de weinige die doen terugdenken aan de conglomeraten van weleer, die alles konden maken wat er te maken viel.

   Banzai

   Japanse audio is de laatste tijd betrekkelijk onzichtbaar geweest. What you see is what you get, en dat geldt ook in de consumentenelectronica. Beeldschermen komen tegenwoordig van LG en Samsung uit Zuid-Korea. De geluidsinstallatie van weleer is nu een Sonos-systeem uit de US of A en hoofdtelefoons hebben een B op de oren geschilderd door Dr Dre.

   Massale marketing regeert. Is daar iets mis mee? Jazeker!

   Er is zoveel meer te kiezen. Niet in beeldschermen want LG en Samsung zijn inmiddels monopolisten. Maar als het gaat om muziek luisteren is de wereld zoveel groter dan die paar merken waar de massa automatisch naar grijpt. Omdat we vinden dat keuzevrijheid een groot goed is, schrijven we erover als andere merken met iets bijzonders komen. Bekijkt u onze reviews maar… genoeg te lezen!

   Gerelateerde berichten

   Silvercrest hoofdtelefoon Lidl

   Review Silvercrest koptelefoon – Lidl

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. 7200 en 92003. Setup en Sound4. De metingenReactiesHoe goed kan een koptelefoon van ?5 bij de Lidl zijn? Wij zijn benieuwd. We kopen de Silvercrest ‘Kopfhörer’ met stoere spikes en zetten hem Harry Headphone op zijn hoofd. Deutsche grundlichkeit? Ook voor ?5?  Terug naar: Inleiding

   SoundfreaqSound Stack

   Review Soundfreaq Sound Stack

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. 7200 en 92003. Setup en Sound4. De metingenReactiesSoundfreaq wil heel graag een graantje meepikken in het docking station segment. Met de Sound Platform hebben ze een goede stap gedaan. Maar het kan altijd beter. De Sound Stack moet in het 349-segement gaan concurreren. Pittig segment! Terug naar: Inleiding

   Geef een reactie