Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

Voordelen

 • Klinkt ontzettend fijn
 • Zit heerlijk
 • Gemakkelijk aanstuurbaar

Nadelen

 • Prijs
 • Denon AH D9200

  Inleiding

  Inhoud

  Onlangs hoorde uw redacteur dat mensen jonger dan 35 jaar geen idee hebben wat merken als JVC, Denon, Kenwood of Pioneer maken. Laat staan dat ze weten wat Sansui, Aiwa, Nakamichi, Luxman, Stax of Accuphase doen. Deze merken komen alle uit Japan en waren in de hoogtijdagen (de jaren 80 van de vorige eeuw) gezaghebbende bedrijven die audioproducten maakten van zeer betaalbaar tot zeer onbetaalbaar. En die gemeenschappelijk hadden; een uitgekiende engineering, breed aanbod en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

  Audio was Big In Japan en dat zag je ook terug in merken als Mitsubishi, die naast auto’s een audiolijn introduceerde. Eigenlijk is alleen Sony nog dominant aanwezig als Audio/videomerk. Yamaha is als merk dat instrumenten en audio-apparatuur maakt en motoren, nog een van de weinige die doen terugdenken aan de conglomeraten van weleer, die alles konden maken wat er te maken viel.

  Banzai

  Japanse audio is de laatste tijd betrekkelijk onzichtbaar geweest. What you see is what you get, en dat geldt ook in de consumentenelectronica. Beeldschermen komen tegenwoordig van LG en Samsung uit Zuid-Korea. De geluidsinstallatie van weleer is nu een Sonos-systeem uit de US of A en hoofdtelefoons hebben een B op de oren geschilderd door Dr Dre.

  Massale marketing regeert. Is daar iets mis mee? Jazeker!

  Er is zoveel meer te kiezen. Niet in beeldschermen want LG en Samsung zijn inmiddels monopolisten. Maar als het gaat om muziek luisteren is de wereld zoveel groter dan die paar merken waar de massa automatisch naar grijpt. Omdat we vinden dat keuzevrijheid een groot goed is, schrijven we erover als andere merken met iets bijzonders komen. Bekijkt u onze reviews maar… genoeg te lezen!

  Gerelateerde berichten

  Monster Miles Davis

  Inleiding Inhoud  Monster zet zijn muzikantenlijn voort met de legendarische Miles Davis. Een ?tribute? noemt Monster het. De in-ear is voor de ultieme jazzliefhebber en moet zelfs de meest kritische luisteraar bekoren. Het prijskaartje is er ook naar: de adviesprijs van deze limited edition is 500 euro!

  Musical Fidelity V90 HPA

  Review Musical Fidelity V90-HPA

  Inleiding Inhoud1. Inleiding2. 7200 en 92003. Setup en Sound4. De metingenDe Musical Fidelity V90-HPA is een geweldig mooi gebouwde en zeer degelijke hoofdtelefoon versterker: er is geen genre waarin hij zich niet thuis voelt en hij heeft te allen tijde vermogen te over.   Net als de V90-DAC, V90-AMP en V90-BLU maakt ook deze HPA […]

  Veho Z-1 in-ear headsets

  Review Veho Z-1 in-ears

  Inleiding InhoudWij kenden Veho nog niet. Het blijkt een fabrikant te zijn met aardig wat interessante gadgets. Waaronder een paar hoofdtelefoons in in-ear modellen. Wij testen de VEP-003-360Z1BW… of gewoon de Z-1 in-ears… een modieus setje van slechts 25 euro. Weet het te presteren?

  Geef een reactie

  Ga verder met deze blogpost:

  Video nieuwe Denon AH D9200 high-end over-ear hoofdtelefoon

  Video nieuwe Denon AH D9200 high-end over-ear hoofdtelefoon