Review Denon AH D7200

Voordelen

 • Mooie, strakke afwerking
 • Uiterst gebalanceerd geluid
 • Goede eigenschappen van open en gesloten systeem verenigd
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Geen 3,5 mm plug met korte kabel meegeleverd
 • Geen opbergdoos / zak meegeleverd
 • Niet portable
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Denon AH-D7200

  Conclusie

  Het geluidsbeeld dat de Denon AH-D7200 hoofdtelefoon neerzet vinden wij buitengewoon prettig. Lage tonen worden als lage tonen weergegeven. Niet meer, niet minder. Ook het midden is buitengewoon neutraal en in een mooie balans met de andere frequentiegebieden. En dan het hoog…eigenlijk het meest spectaculaire van de AH-D7200 want wat sprankelt dat zeg! Het lijkt erop dat Denon het beste van twee werelden heeft gevonden; een gesloten hoofdtelefoon waarmee u zonder anderen te storen wordt getrakteerd op een gebalanceerde, transparante, gedetailleerde en ruimtelijke weergave. En waarbij de hoge frequenties qua snelheid en helderheid dicht in de buurt komen van magnetostatische units.

  De walnoten oorschelpen en ingetogen chique afwerking maken het geheel op een fraaie wijze af. Voor 800 euro zult u veel moeite moeten doen om een beter presterende gesloten/over ear hoofdtelefoon te vinden. De AH-D7200 is een waardige opvolger van zijn beroemde voorganger, de D7000. Een Alpha Award vinden wij zeer verdiend!

  Specificaties Denon AH D7200

  Inhoud

   

  Principe Over ear, closed back
  Driver 50 mm nano fiber, papier
  Frequentiebereik 5 Hz – 55 kHz
  Weerstand 25 Ohm
  Gewicht 385 gram
  Kabels 1 x 6,3mm (grote jack), 3 meter
  Prijs 799 euro

   
   

  Winkels met Denon

  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE
  Joseph Bensstraat 21
  1180 Ukkel, BE

  4 reacties

  1. Nog een aanvulling op mijn eerste bericht. Doordat ik de mini Jack kabel van de D7100 heb kon ik deze aansluiten op de D7200. Resultaten met Hi-res materiaal via de iPhone aangesloten op de dragonfly Red en Chord Mojo waren ook top! Dus hij is misschien niet voor mobiel gemaakt, maar is daar ook zeker geschikt voor!

  2. Inderdaad wow, Ik heb ook de voorganger van de 7200, maar nu ook in het bezit van deze hoofdtelefoon. Is echt beter op alle fronten. Door de recensie gaan luisteren. Voor een gesloten systeem echt super! Ben blij dat jullie voor neutraliteit gaan als referentie voor het luisteren. Hier kan je uren naar luisteren. Zeer aambevelingswaardig! Bedankt voor de recensie!

  Geef een antwoord