web analytics

Review Denon AH D7200

Voordelen

 • Mooie, strakke afwerking
 • Uiterst gebalanceerd geluid
 • Goede eigenschappen van open en gesloten systeem verenigd
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Geen 3,5 mm plug met korte kabel meegeleverd
 • Geen opbergdoos / zak meegeleverd
 • Niet portable
  • Prijs: € 799

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Denon AH-D7200

   Metingen

   We kunnen vrij kort zijn over de metingen van de Denon. Die zijn gewoon goed. De frequentierespons is richting neutraal met een lichte boost (3 tot 4 dB) van het midden- en hooggebied ten opzichte van de Harman Curve. Denon heeft dus overduidelijk gekozen voor een open weergave. Echter ze hebben niet overdreven in dit geheel. Het laag bouwt netjes op en is vanaf 35 Hz gewoon prima op stoom.

   Wel zien we in de waterfall een overduidelijke resonantie tussen 40 Hz en 60 Hz. Die is niet terug te zien in de vervorming. Overigens vervormt het laag opvallend weinig voor een gesloten model. We kennen duurdere modellen die meer vervormen in het laaggebied.

   De enige spike die we zien is bij 2200 Hz. Die tikt de -60 dB aan, wat neer komt op -0.1%.

   Gerelateerde berichten

   iWalk Sound Angle

   Review iWALK Sound Angle

   Metingen Inhoud 1. Inleiding2. Ingetogen chique3. Comfort4. Set-up en luisteren5. De concurrentie6. Metingen7. Specificaties Denon AH D7200ReactiesTijdens de vorige iWalk-review werd ‘ie al aangekondigd: de iWalk Sound Angle (SPS001). Het functionele recept is net als bij de reeds besproken Mini (SPS003) hetzelfde, namelijk een portable bluetooth speaker die voorzien is van een accu en ingebouwde […]

   DALI iO-6 (

   DALI IO-6, DALI’s eerste draadloze hoofdtelefoon

   Metingen Inhoud 1. Inleiding2. Ingetogen chique3. Comfort4. Set-up en luisteren5. De concurrentie6. Metingen7. Specificaties Denon AH D7200ReactiesAls een van de laatste fabrikanten zonder hoofdtelefoon in het assortiment leek DALI lange tijd de portable hifi liefhebbers vergeten te zijn. Daar brengen de Denen nu verandering met de DALI IO-serie hoofdtelefoons. We testen de DALI IO-6, een […]

   4 reacties

   1. Nog een aanvulling op mijn eerste bericht. Doordat ik de mini Jack kabel van de D7100 heb kon ik deze aansluiten op de D7200. Resultaten met Hi-res materiaal via de iPhone aangesloten op de dragonfly Red en Chord Mojo waren ook top! Dus hij is misschien niet voor mobiel gemaakt, maar is daar ook zeker geschikt voor!

   2. Inderdaad wow, Ik heb ook de voorganger van de 7200, maar nu ook in het bezit van deze hoofdtelefoon. Is echt beter op alle fronten. Door de recensie gaan luisteren. Voor een gesloten systeem echt super! Ben blij dat jullie voor neutraliteit gaan als referentie voor het luisteren. Hier kan je uren naar luisteren. Zeer aambevelingswaardig! Bedankt voor de recensie!

   Geef een reactie