Review Denon AH D7200

Voordelen

 • Mooie, strakke afwerking
 • Uiterst gebalanceerd geluid
 • Goede eigenschappen van open en gesloten systeem verenigd
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Geen 3,5 mm plug met korte kabel meegeleverd
 • Geen opbergdoos / zak meegeleverd
 • Niet portable
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Denon AH-D7200

  Ingetogen chique

  De AH-D7200 is gemaakt van aluminium en heeft oorschelpen van walnotenhout. De hoofdband is van zwart schapenleer. Aan de binnenkant van de hoofdband is het leer in een ruitpatroon gestikt. De oorkussens zijn van kunstleer en memory foam gemaakt. Alles ziet er mooi afgewerkt en ingetogen chique uit.

  Denon levert er opvallend genoeg geen opbergdoos bij. Daar waar merken als Oppo zorgen voor een fraaie houten doos en extra kabels, kiest Denon voor een functionele lijn; een microfiber poetsdoekje en een 3 meter kabel met 6,3mm stereoplug. Dat is het. Overigens is deze kabel afneembaar zodat u desgewenst een eigen exemplaar op de AH-D7200 kunt aansluiten.

  De kabel is in 7N puur koper uitgevoerd, en net als de hoofdtelefoon voelt deze solide aan. Het feit dat Denon voor een fullsize hoofdtelefoonplug en een kabel van 3 meter kiest, geeft aan dat de AH-D7200 niet is bedoeld voor mobiel gebruik (ondanks de lage weerstand van 25 Ohm). Ook het kleiner maken is geen draagbaar genoegen; de oorschelpen kunnen pakweg 30 graden draaien en de hoofdband is niet opvouwbaar. De boodschap van Denon is duidelijk; de AH-D7200 is bedoeld voor bij u thuis of in de studio en nergens anders!

  Home made

  Het succes van de D7000 was mede te danken aan de goede samenwerking met het eveneens Japanse Fostex. Dit bedrijf heeft in opdracht van Denon de driver voor deze hoofdtelefoon gefabriceerd.

  Problemen met deze driver waren de oorzaak van het uit productie nemen van de D7000. De D7100 wist zijn voorganger niet te evenaren, waarbij vooral problemen van toeleveranciers voor ergernis bij klanten zorgden. De constructie vertoonde gebreken en de problemen bleken niet of moeilijk oplosbaar. Door deze matige ervaringen met externe leveranciers besloot Denon de AH-D7200 in eigen huis te ontwikkelen. Het technisch ontwerp en de nieuwe driver zijn door Denon zelf ontwikkeld. De driver is een 50mm ‘FreeEdge’ exemplaar van ultradun nano-fiber.

   
   

  Winkels met Denon

  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE
  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE
  Joseph Bensstraat 21
  1180 Ukkel, BE

  4 reacties

  1. Nog een aanvulling op mijn eerste bericht. Doordat ik de mini Jack kabel van de D7100 heb kon ik deze aansluiten op de D7200. Resultaten met Hi-res materiaal via de iPhone aangesloten op de dragonfly Red en Chord Mojo waren ook top! Dus hij is misschien niet voor mobiel gemaakt, maar is daar ook zeker geschikt voor!

  2. Inderdaad wow, Ik heb ook de voorganger van de 7200, maar nu ook in het bezit van deze hoofdtelefoon. Is echt beter op alle fronten. Door de recensie gaan luisteren. Voor een gesloten systeem echt super! Ben blij dat jullie voor neutraliteit gaan als referentie voor het luisteren. Hier kan je uren naar luisteren. Zeer aambevelingswaardig! Bedankt voor de recensie!

  Geef een antwoord