web analytics

Review dCS Network Bridge

Voordelen

 • Werking perfect
 • Mogelijk de beste streamer ooit in mijn systeem
 • Ongekleurde weergave
 • Pure muziek speler

Nadelen

 • Kan niets bedenken
 • Prijs: € 3990

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  dCS Network Bridge

  Conclusie

  dCS zet met de Network Bridge een parel van een streamer neer. Of beter gezegd: een perfecte brug tussen uw d/a-converter en digitaal opgeslagen muziek. Het is even een investering, maar als uw set op niveau is en u de investeringsmogelijkheden hebt, is er weinig beters te vinden.

  Topklasse

  dCS Network Bridge

  Wat is er nog toe te voegen aan het bovenstaande? Weinig zijn we bang.

  De dCS Network Bridge behoort tot de zeldzame componenten die in de juiste setting het plafond van het haalbare aanraken. Zonder daarbij een klankkleur toe voegen als smaakversterker, zonder de muziek naar de achtergrond te dringen door techniek op de eerste plaats te stellen.

  Het is een kostbare oplossing als interface tussen de digitaal opgeslagen muziek en een DAC, kostbaar genoeg om pas te overwegen als de rest van het weergave systeem op een gelijk niveau is gebracht. Is dat het geval en hebt u het budget ga dan voor deze functionele oplossing en zak met wijd open oren weg in de muziek.

  Gerelateerde berichten

  Video Metrum Acoustics Jade

  Topklasse Inhoud 1. Inleiding2. Verschillen en overeenkomsten3. TopklasseReactiesMetrum Acoustics kennen we wel bij Alpha Audio. We draaien inmiddels ruim een halfjaar met de Pavane in onze vaste set-up. Tevens hebben we heel wat andere modellen onder de loep genomen. En veelal kunnen we er (zeer) positief op terugkijken. Nu hebben we de Jade ter test: […]

  Pink Faun

  Streaming volgens Pink Faun: I2S!

  Topklasse Inhoud 1. Inleiding2. Verschillen en overeenkomsten3. TopklasseReactiesVIDEO – We zijn er op X-Fi al tegenaan gelopen: de nieuwe streamingoplossing van Pink Faun. Geen usb… geen spdif, maar I2S via een insteekkaart met hdmi-aansluitingen. Leuk bedacht! Maar dan moet je wel een complete serie hebben met producten. Dus pc, dacs en natuurlijk kabels. En dat […]

  1 reactie

  1. Prachtige review van een interessante bridge van een mooi merk.
   Inderdaad super simpel in te passen in een bestaande installatie ook als die niet van dCS is. Dat heb ik een maand of 9 geleden dan ook in onze setup gedaan. Bij ons klonk de dCS echter “koud” om niet te zeggen klinisch (over AES/EBU) in vergelijking met onze Auralic Aries G2.
   Zal te maken hebben met de set-up, de vorm van de dag en met persoonlijke voorkeuren!!

  Geef een reactie