web analytics

Review Daudio S1 open dipool luidspreker

Voordelen

 • Klinkt zeer coherent
 • Mooi stereobeeld
 • Superstrak laag... en mid.... en hoog
 • Op zachte volumes ook mooi klankbeeld

Nadelen

 • Oogt wat lomp
 • Prijs: € 18.500 euro per paar

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Daudio S1 open dipool

  Metingen

  We hebben gemeten op de luisterplek bij deze open dipool. Daudio heeft dat ons aangeraden gezien de afstraling en opbouw van energie. We meten normaal altijd op 1 meter afstand en op de luisterplek. De microfoon hebben we op oorhoogte, recht vooruit gezet.

  Zoals de metingen laten zien, pakt het laag inderdaad vanaf zo’n 30 Hz op. De kamer zelf heeft een dip rond de 150 Hz en wat boost bij 70 – 80 Hz op de luisterplek, dus dat zit niet direct in de speaker. We gaan dat ook nog corrigeren. Verder zien we een bijzonder net gedrag voor een meting op de luisterplek.

  De vervorming is ontzettend laag. Wat ons niet verwonderd gezien het feit dat het een open dipool is. Het laag heeft al minder dan 1% vervorming bij 20 Hz. Vanaf 1000 Hz zakt de vervorming al onder de 0,1%. Ontzettend goede scores hier.

  Gerelateerde berichten

  Divaldi AMP 02

  Video Divaldi AMP 02 hoofdtelefoonversterker

  Metingen Inhoud 1. Inleiding2. De Test Setup3. Luisteren4. Metingen5. Voor wie?6. Specificaties Daudio S1ReactiesDivaldi – nee, dus niet Vivaldi. Wie? Wat? Ja, dat dachten wij ook. Maar dat is ook niet gek: het is een Pools merk dat eigenlijk nog niet echt in Nederland te krijgen is. Maar we wilden het toch even op video […]

  NAD C546BEE

  Review NAD C546BEE

  Metingen Inhoud 1. Inleiding2. De Test Setup3. Luisteren4. Metingen5. Voor wie?6. Specificaties Daudio S1ReactiesEen vervelend moment. De cd-speler heeft het zojuist begeven en de 1100 albums op cd afspelen, wordt opeens een uitdaging.  Wat dan? Alles rippen en op de server zetten? Of een nieuwe cd-speler? Vandaag nemen we de NAD C546BEE onder de loep. […]

  11 reacties

   1. Het is het afstraal gedrag wat zoveel beter tot zijn recht komt.
    Ik heb de S1 nu al in verschillende ruimtes gehoord, het blijft fenomenaal.
    Realistische weergave, en die je dan niet snel vergeet.

  Geef een reactie