Review Daudio S1 open dipool luidspreker

Daudio S1 open dipool

Metingen

We hebben gemeten op de luisterplek bij deze open dipool. Daudio heeft dat ons aangeraden gezien de afstraling en opbouw van energie. We meten normaal altijd op 1 meter afstand en op de luisterplek. De microfoon hebben we op oorhoogte, recht vooruit gezet.

Zoals de metingen laten zien, pakt het laag inderdaad vanaf zo’n 30 Hz op. De kamer zelf heeft een dip rond de 150 Hz en wat boost bij 70 – 80 Hz op de luisterplek, dus dat zit niet direct in de speaker. We gaan dat ook nog corrigeren. Verder zien we een bijzonder net gedrag voor een meting op de luisterplek.

De vervorming is ontzettend laag. Wat ons niet verwonderd gezien het feit dat het een open dipool is. Het laag heeft al minder dan 1% vervorming bij 20 Hz. Vanaf 1000 Hz zakt de vervorming al onder de 0,1%. Ontzettend goede scores hier.

Gerelateerde berichten

Raidho X1 monitor speaker

Review Raidho X1 monitor speaker

 Een baby-Raidho. Een setje monitors van 7000 euro… Ja… kwaliteit heeft zijn prijs. Dit paar is weliswaar niet het koopje van de eeuw, maar ‘boy’ wat haalt u er een mooie speaker mee in huis! 

vM DA468 d/a-converter

Review Van Medevoort DA468

Als je in het topsegment meespeelt, moet een apparaat van ‘a’ tot ‘z’ kloppen. Het moet er goed uitzien, het moet degelijk in elkaar geschroefd zijn en het moet bovenal geweldig klinken. Van Medevoort zet als digitale strijdmachine de DA468 d/a-converter in. Gooit hij hoge ogen? 

Nubert nuLine 34

Review Nubert nuLine 34

Dat er bij de Oosterburen goed spul wordt gemaakt, is geen geheim. Er zijn legio voorbeelden te noemen. Denk aan T+A. Of ASW, of ASR. Of Beyerdynamic. We kunnen nog wel even doorgaan. Nubert kennen niet veel mensen. En dat is niet gek, want het merk is alleen in Duitsland te krijgen. Of via internet. […]

11 reacties

    1. Het is het afstraal gedrag wat zoveel beter tot zijn recht komt.
      Ik heb de S1 nu al in verschillende ruimtes gehoord, het blijft fenomenaal.
      Realistische weergave, en die je dan niet snel vergeet.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

Video review Akiko Audio Minelli power conditioner