web analytics

Review Daudio S1 open dipool luidspreker

Voordelen

 • Klinkt zeer coherent
 • Mooi stereobeeld
 • Superstrak laag... en mid.... en hoog
 • Op zachte volumes ook mooi klankbeeld

Nadelen

 • Oogt wat lomp
 • Prijs: € 18.500 euro per paar

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Daudio S1 open dipool

  Metingen

  We hebben gemeten op de luisterplek bij deze open dipool. Daudio heeft dat ons aangeraden gezien de afstraling en opbouw van energie. We meten normaal altijd op 1 meter afstand en op de luisterplek. De microfoon hebben we op oorhoogte, recht vooruit gezet.

  Zoals de metingen laten zien, pakt het laag inderdaad vanaf zo’n 30 Hz op. De kamer zelf heeft een dip rond de 150 Hz en wat boost bij 70 – 80 Hz op de luisterplek, dus dat zit niet direct in de speaker. We gaan dat ook nog corrigeren. Verder zien we een bijzonder net gedrag voor een meting op de luisterplek.

  De vervorming is ontzettend laag. Wat ons niet verwonderd gezien het feit dat het een open dipool is. Het laag heeft al minder dan 1% vervorming bij 20 Hz. Vanaf 1000 Hz zakt de vervorming al onder de 0,1%. Ontzettend goede scores hier.

  Gerelateerde berichten

  Review Teufel RearStation 4

  Metingen Inhoud 1. Inleiding2. De Test Setup3. Luisteren4. Metingen5. Voor wie?6. Specificaties Daudio S1ReactiesEen versterker die draadloos zijn werk doet? Nou ja: zonder interlink. Dat kan erg interessant zijn voor thuisbioscopen. Immers: het zijn vaak de achterkanalen waar u meters en meters kabel voor moet trekken. Niet handig. Teufel heeft een oplossing: de RearStation 4.  […]

  Marantz Melody M-CR611

  Review Marantz M-CR611 Melody Network CD Receiver

  Metingen Inhoud 1. Inleiding2. De Test Setup3. Luisteren4. Metingen5. Voor wie?6. Specificaties Daudio S1ReactiesOp Jaap Veenstra’s hartenkreet “Fuck Mono” ontvingen wij veel reacties. Het thema leeft! De Marantz M-CR611 Melody Network CD Receiver is een antwoord op de ‘monoïsering’ van muziek; een eigentijdse versie van een tuner-versterker met een veelheid aan digitale en analoge aansluitingen. […]

  11 reacties

   1. Het is het afstraal gedrag wat zoveel beter tot zijn recht komt.
    Ik heb de S1 nu al in verschillende ruimtes gehoord, het blijft fenomenaal.
    Realistische weergave, en die je dan niet snel vergeet.

  Geef een reactie