web analytics

Review DALI Spektor 6

Voordelen

 • Klinkt lekker
 • Opvallend detailrijk
 • Scherp geprijsd

Nadelen

 • Plaatsing is wat kritisch
 • Afwerking is netjes maar eenvoudig
 • Prijs: € 299 per stuk

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  DALI Spektor 6

  Inleiding

  Het Danish Audiofile Luidspeaker Industries – DALI – heeft onlangs een nieuwe instap-serie gelanceerd: Spektor. De Spektor-serie staat nog net onder de Zensor-lijn. Ja… de Spektors zijn nog gunstiger voor de portemonnee. Vooralsnog zijn er vier modellen: een tweetal bookshelfs, een vloerstaander en een center. Wij testen de Spektor 6: de vloerstaander.

  Wie graag een betaalbare thuisbioscoop of stereosysteem wil opzetten, moet doorgaans hard zoeken. Natuurlijk hebben alle grote fabrikanten wel een instap-serie, maar ook met die prijzen loopt het snel in de papieren. DALI is van mening dat ze met de nieuwe Spektor-serie een zeer betaalbare oplossing kunnen bieden. En ja: daar hebben ze wel gelijk in, want de vloerstaander verlaat de winkel voor 299 euro per stuk. Kortom: voor net geen 600 euro hebt u twee DALI Spektor 6’en. Zet daar een leuke versterker op en u hebt al een interessante basisset staan. Later is dat prima uit te breiden met de bookshelf-modellen en center-speaker. Allemaal zéér betaalbaar. De kleinste DALI Spektor 1 kost 99 euro per stuk. Goedkoper wordt het bijna niet.

  DALI heeft de Spektor geheel zelf ontwikkeld in Denemarken. En daar wordt hij ook gefabriceerd. Dat heeft zo zijn voordelen wat betreft kwaliteitscontrole. We weten van ons bezoek dat alle DALI’s netjes getest worden voordat ze de fabriek verlaten.

  Hoewel de Spektor-serie eenvoudig oogt en natuurlijk geen superchique behuizing meekrijgt – het is in feite gewoon een rechthoekige kist met units erin -, oogt het gewoon netjes. De units zitten er netjes in en we zien geen harde, gekke randen of ondermaats fineer.

  Gerelateerde berichten

  DALI Phantom 280S

  Review DALI Phantom 280S

  Inleiding InhoudHier is hij dan: de éérste review van een inbouw-luidspreker. Dé reden dat we onze Custom Install muur hebben gebouwd. We trappen af met een ‘big boy’: de DALI Phantom 280S. Een gigantische inbouwspeaker van 1.5 meter hoog en 0.5 meter breed. Is groter beter? We gaan het horen… en meten.

  Bowers Wilkins 702 S2 (

  Review Bowers & Wilkins 702 S2

  Inleiding InhoudEind vorig jaar heeft Bowers & Wilkins de nieuwe 700-serie geïntroduceerd. Een compleet nieuwe lijn als opvolger van de CM-serie. Nu zijn de typenummers die we nu voorgeschoteld krijgen niet nieuw, want de 700-serie heeft eerder bestaan. Namelijk begin jaren 2000. Als opvolger heeft Bowers met de CM1 de CM-serie rond 2006 geïntroduceerd. Dit […]

  3 reacties

  1. Mooie speakers voor startende muziekliefhebbers die hun Sony midiset met bijbehorende Sony luidsprekers beu zijn.

   Een NAD 338 erbij moet te doen zijn voor de meeste die ook hun maandelijkse vastelasten moeten betalen.

   Zelf bezit ik Rogers vloerstaanders van 6 ohm die veel lijken in de opzet van de Spektor 6.
   Heerlijk geluid, en ik vraag me af, of ik wel andere speakers wil met een set waar ik tevreden over ben.
   Dus de Spektor 6 zullen veel kopers tevreden stellen met goede hifi prestaties. Kan niet mis gaan.

  2. Heel mooi voor dit geld welliswaar een middelgrote vloerstaander die niet echt luxe is afgewerkt, de frequentie karakteristiek is niet perfect recht maar blijkbaar wel een mooi geluid voor dit geld en daar gaat het om.

   Dankzij een extreem lichte geweven dome tweeter loopt hoog ver door. Het rendement is uitstekend dus kleine versterker voldoet en impedantie van 6ohm zal de gemiddelde versterker ook niet in problemen brengen.

   De woofers worden geventileerd door de poolkern en welliswaar een blikken korf maar heel slim stijf gemaakt door ze aan de rande iets om te buigen. Dat laatste kan net iets betere ventilatie geven als ze naar de andere kant waren omgebogen, iets voor de volgende versie. Chapeau Dali!

   Gr. Paul

  Geef een reactie