web analytics

Review DALI Oberon 1 monitor

Voordelen

 • Breed stereobeeld
 • Spelen bovenmaats
 • Prijs/kwaliteit

Nadelen

 • Niet té hard spelen...
 • Mist wat laag
 • Prijs: € 398

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Klank
  Prijs
  DALI Oberon 1

  Voor wie?

  Zijn ze perfect? Nee, het geluid is soms wat te losjes naar onze mening en als je het volume flink de hoogte injaagt krijg je wel wat verharding en compressie. Maar zet ze naast de televisie en je hebt een fantastische oplossing om films te kijken. Niet enkel door het gebrek aan scherpte maar ook door de uitstekende verstaanbaarheid van de dialogen.

  Of combineer ze met de met de al even betaalbare NAD 316 BEE V2 in een kleine luisterruimte en je hebt een leuke set waar het plezier van afspat. Vooral popmuziek en jazz komt mooi door. De muziek klinkt niet opdringerig en er is snelheid in de weergave. Het ritme op “Trick of the light” van The Villagers pakken deze kleintjes moeiteloos op.

  Deze Oberon serie zal de jonge liefhebber met een beperkt budget zeker aanspreken. Je krijgt dan ook wel wat voor je zuurverdiende centen. Een mooi afgewerkte luidspreker uit kwaliteitsvolle componenten samengesteld. Daarenboven ook een geluid dat behoorlijk clean is en nergens de nadruk oplegt. En eentje waar je vooral heel veel fun mee kan beleven.

  Gerelateerde berichten

  Steljes Audio NS3

  Review Steljes Audio NS3 Luidspreker

  Voor wie? Inhoud 1. Inleiding2. Hoogwaardig3. Voor wie?4. Gebruikte apparatuurReactiesGoed geluid bij de computer… waarom? Heel simpel. De computer is vaak meer dan alleen maar een tikmachine, browser of een editing-machine. Het is een zeer veelzijdig apparaat. En we besteden er meer en meer tijd achter. Zeker studenten of bijvoorbeeld ondernemers. Waarom zouden we dan […]

  Review B&O Play Beolit 12

  Voor wie? Inhoud 1. Inleiding2. Hoogwaardig3. Voor wie?4. Gebruikte apparatuurReactiesApple, Airplay, streaming… de hippe woorden voor 2012. Bang & Olufsen – eigenlijk B&) Play – heeft met de Beolit 12 een alles in één luidspreker in de markt voor de modebewuste én hifi-bewuste, moderne muziek-consument. De Beolit 12 kost 685 euro en is daarmee één […]

  Geef een reactie