web analytics

Review DALI Oberon 1 monitor

Prijs: € 398

Bouwkwaliteit
Aanstuurbaarheid
Klank
Prijs
DALI Oberon 1

Voor wie?

Zijn ze perfect? Nee, het geluid is soms wat te losjes naar onze mening en als je het volume flink de hoogte injaagt krijg je wel wat verharding en compressie. Maar zet ze naast de televisie en je hebt een fantastische oplossing om films te kijken. Niet enkel door het gebrek aan scherpte maar ook door de uitstekende verstaanbaarheid van de dialogen.

Of combineer ze met de met de al even betaalbare NAD 316 BEE V2 in een kleine luisterruimte en je hebt een leuke set waar het plezier van afspat. Vooral popmuziek en jazz komt mooi door. De muziek klinkt niet opdringerig en er is snelheid in de weergave. Het ritme op “Trick of the light” van The Villagers pakken deze kleintjes moeiteloos op.

Deze Oberon serie zal de jonge liefhebber met een beperkt budget zeker aanspreken. Je krijgt dan ook wel wat voor je zuurverdiende centen. Een mooi afgewerkte luidspreker uit kwaliteitsvolle componenten samengesteld. Daarenboven ook een geluid dat behoorlijk clean is en nergens de nadruk oplegt. En eentje waar je vooral heel veel fun mee kan beleven.

Gerelateerde berichten

Thorens TD170

Review Thorens TD 170 platenspeler

Voor wie? InhoudIn de wondere wereld van platenspelers is een aantal merken dat iconisch genoemd mag worden. Een van die merken is Thorens. Wetende dat de topmodellen van Thorens een prijskaartje van meer dan 10.000 euro hebben, is het de vraag of dit ook terug te horen is als we ‘slechts’ 500 euro te besteden […]

Dali Callisto

Review DALI Callisto wireless system

Voor wie? InhoudHet is de droom van menig audioliefhebber: een compleet draadloos systeem. Correctie: een écht, serieus hifi-systeem zonder draadjes. Geen concessies dus. Menig fabrikant probeert deze behoefte in te vullen met een oplossing die soort van draadloos is. Dynaudio heeft de Xeo. KEF heeft de LS50 Wireless… DALI heeft nu de Callisto. Wij bekijken […]

Geef een reactie