Review Dali Menuet SE monitor luidspreker

Voordelen

 • Kunnen dicht tegen de wand
 • Prachtig afgewerkt
 • Detailrijke weergave
 • Brede soundstage

Nadelen

 • Moeten dicht tegen de wand
 • Subwoofer is wenselijk
 • Niet voor grote ruimtes
 • Niet goedkoop
 • Prijs: € 1398

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  DALI Menuet SE

  Inleiding

  Inhoud

  Klein, kleiner, kleinst. Dat is het eerste wat door ons hoofd schiet wanneer we de wel erg bescheiden Dali Menuet SE monitors uit de doos halen. Het zijn de kleinste (25x15x23cm) audiofiele luidsprekers die we al gezien hebben, kleiner zelfs dan de Dali Oberon 1 die we hier een tijdje geleden op bezoek hadden. En ook kleiner dan onze eigen Cabasse Surf mini-monitors. Eenmaal uit hun stoffen zakjes valt onmiddellijk de prachtige afwerking in walnoot fineer op. Dit fineer is volledig naadloos aangebracht en nadien van een glanzend effect voorzien zodat ze letterlijk nog meer ‘uit)blinken. Het bijzondere fineer is de enige uitvoering voor deze editie en blijft beschikbaar zolang de voorraad strekt. Dit kleinood zal in elk geval de absolute blikvanger zijn in uw leefruimte. En dat is natuurlijk de bedoeling van een Special Edition!

  De Dali Menuet SE is een tweeweg bass-reflex monitor met een soft-dome tweeter en een houtvezel mid-driver. De tweeter is extra groot om een naadloze interactie met de woofer te garanderen. De typische woofer met zijn aparte kleur past uitstekend bij de SE-versie en bestaat hoofdzakelijk uit papier verstevigd met houten vezeltjes. Hierdoor ontstaat een onregelmatige structuur die zijn kwaliteiten al meermaals heeft bewezen. Door de geïntegreerde baspoort kan je deze luidspreker tevens aan de muur hangen of erg dicht tegen de wand plaatsen. De klankkast zelf is lichtjes afgerond aan de voorzijde wat voor een elegante look zorgt.

  Uiteraard heeft Dali niet enkel het uiterlijk een make-over gegeven maar heeft het ook binnenin een aantal zaken gewijzigd. Zo is het wisselfilter herbekeken en gebruikt men voor de SE-versie duurdere Mundorf condensators. De tweeter is identiek aan het reguliere model maar de voice coil op de mid-driver bestaat nu uit hittebestendige glasvezels om vervorming tot een absoluut minimum te herleiden. De printplaat zelf is voorzien van speciaal geselecteerde materialen om elektrische interferentie verder uit te sluiten. Een leuke toets zijn de mooie luidsprekeraansluitingen uit de Epicon reeks. 

   
   

  Winkels met DALI

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  3 reacties

  Geef een antwoord