Review DALI Callisto wireless system

Voordelen

 • Klinkt lekker
 • Mooi gemaakt
 • Super-installatie

Nadelen

 • Draadloze link beperkt tot 24 bit / 96 kHz Soundhub hoort niet bij pakket
 • Prijs: € 4250 voor de set

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Dali Callisto

  Conclusie

  Dali's eerste poging met een draadloos, actief systeem mogen we gerust geslaagd noemen. Callisto oogt goed en klinkt goed. En het installeren is kinderspel. Wij denken dat heel veel liefhebbers blij worden van dit systeem.

  Als we een minpunt moeten verzinnen, is het de beperking van 24 bit, 96 kHz als link tussen de Soundhub en de speakers. En dat de Dali Soundhub een optie is. Waarom zou Dali dat niet gewoon onderdeel maken van het pakket?

  Voor wie?

  Voor wie is dit systeem? Nou… voor wie niet eigenlijk? We zien een heel grote doelgroep voor Callisto. No nonsense liefhebbers van muziek. Gezinnen die gemak en goed geluid zoeken. Stellen die niet van draden houden… zeg het maar. “Hell…” Wij zouden er prima van kunnen genieten op kantoor! Het is gewoon een heerlijk setje. Kortom: Approved!

   
   

  Winkels met DALI

  Alpha High End Brussel

  Joseph Bensstraat 21
  1180 Ukkel, BE

  Contact

  Alpha High End Antwerpen

  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  Contact

  Alpha High End Brasschaat

  Bredabaan 1031
  B-2930 Brasschaat, BE

  Contact

  Alpha High End Turnhout

  Sint-Antoniusstraat 15
  2300 Turnhout, BE

  Contact

  Audio Forum

  Kornoelje 3
  2262 AX Leidschendam, Zuid Holland, NL

  Contact

  Ketelaar Hifi

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL

  Contact

  10 reacties

  1. Weer ‘n fijn artikel, maar deze muziekliefhebber (ik) begrijp niet dat de audiofiel zich druk maakt over het aantal bits. https://en.wikipedia.org/wiki/Audio_bit_depth Toen SACD op de markt kwam werd er alles aan gedaan dat deze standaard niet op de markt kwam. 16 bits (dynamiek 0 96 dB) bij 48 kHz (24 kHz is hoorbaar?!!!) is ruim voldoende. Bij 24 bit is de theoretische dynamiek 0 144 dB (PA die 144 dB levert wordt door een hijskraan ettelijke meters hoog opgehangen, om gehoor beschadiging te voorkomen) en bij 96 kHz kan er door de tweeter 48 kHz komen. Ik wil niet als een betweter overkomen, want je weet ook veel meer over audio. De hoge waarden in bits en kHz heeft alleen zin met de opname apparatuur in de studio. Maar volgens mij zijn de passieve luidsprekerboxen straks een exceptie, uitgezonderd de magneto- en electrostaten. Wie wil er nou zoeken naar de beste combinatie versterker luidsprekerbox. De fabrikant van zijn/haar actieve luidsprekerbox heeft er voor gezorgd dat de juiste versterker(s) is ingebouwd.

   1. De rede dat ik toen niet reageerde op de vraag van schrijvers gezocht, mijn geheugen is een vergiet. De nieuwe recensenten zijn prima. Maar wil toch een wetenschappelijke feit bevestigen, kan de Engels geschreven site niet zosnel vinden. Maar een universiteit kwam erachter dat, ofschoon niemand een hogere frequentie dan 20 kHz kan horen, bleek dat dit niet op te gaan, bij meerdere frequenties (muziek) tegelijk, dan worden de hogere frequenties toch herkent, bij een weergavetest tussen meerdere luidsprekerboxen, dan blijkt dat de hogere frequenties bij sommige boxen gemist wordt. En is het begrijpelijk dat de luidsprekerbox fabrikanten, hun best doen om frequenties boven de 20 kHz weer tegeven. Dit is beslist geen hoax!

  2. Het is natuurlijk niet écht draadloos want er hangt gewoon een stroomkabel aan je speaker. Dus de meerwaarde wat dat betreft zie ik nog niet zo tov een luidsprekerkabel.

   1. Beste Bart, volgens mij maak je een vergissing. Draadloos is mogelijk, maar heb je enig idee wat een accu kost, die dit vermogen kan leveren.

   1. Ik heb de Whitepaper gelezen. En ook die van de Calisto. Staat er echt… Was ook verbaasd.

    “The wireless connection between the Sound Hub and the
    speakers, is an extremely stable digital connection, made
    on either the 2.4 GHz or the 5.8 GHz band depending on
    location and quality of the connection. The proprietary 30
    bit protocol transfers an uncompressed I2S audio signal
    in 24 bit 96 kHz, utilising the remaining bits to control
    volume, speaker ID and other control data.”

      1. Ik denk niet dat het over “liegen” gaat. Dat is wat te zwaar aangezet.
       Je kunt 2 dingen doen
       Je laat een dergelijk paper schrijven door het enginering department.
       Het klopt als een bus maar geen hond begrijpt het.
       Je laat een dergelijk paper schrijven door het marketing department.
       Het staat onzin in maar de gemiddelde audiofiel slikt dat als zoete koek.
       Ik vermoed het laatste.

  3. Grappig en vooral indrukwekkend dat je zonder draadjes toch serieus geluid kunt weergeven. Maar voor dit moment laat ik mijn bestelling van een setje Chord Music luidsprekerdraadjes nog maar even gewoon doorlopen. 😉

  Geef een antwoord